Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülő verheti és bánthatja...

A szülő verheti és bánthatja megütheti a gyerekét, de ha a gyerek bántja akkor az jajj hú úristen hogy mer kezet emelni a szüleire szörnyű gyermek ? 19L

Figyelt kérdés
Ugy ertem, tesóm 7 éves. Anya ha mérges rá belemar erősen a karjába. Én már nem veluk élek de velem is ezt csinálta amikor kicsi voltam. És tesóm megüti ha anya el akarja venni tole a telefont. Elbeszélgettem vele hogy nem bánthatja anyát és rosszul viselkedett meg nem ütheti meg a szüleit, de azt mondta ha anya is bánthatja őt akkor ő is megütheti anyát.

szept. 3. 10:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt anyukád a probléma nem tesód
szept. 3. 12:30
 12/20 anonim ***** válasza:
42%

Elvagy tévedve kisasszony!

Ha éhes a gyerekem akármilyen fáradt vagyok akármilyen bajom van adok neki enni mert ANYA VAGYOK EZ A DOLGOM!!!

Jól néznénk ha csak akkor kapnának a gyerekek enni ha az anyák nem fáradtak ... Kb 1 hetet se élnének.

Kicsit gondolkodjál el te is hogy állsz anyádhoz. Azért az ő verzióját is meghallgatnám... Apád hol van? Ki i takarít , ki mosogat, ki dolgozik?

Öcséddel mennyit van foglalkozva? Kb semmi a leírtak alapján

szept. 3. 12:31
 13/20 A kérdező kommentje:
De anya nem ezt teszi. Hanem kiabál vele meg rendesen nagyon erősen belemar a karjába és rángatja. Velem is ezt csinálta. És az öcsém semmi rosszat nem tett amivel ezt kiérdemelte csak kérdezni akart vagy kérni valamit.
szept. 3. 12:32
 14/20 A kérdező kommentje:

En tisztelem anyát és apát is. Csak apa nem túl sokat tesz a nevelésünkbe és többnyire anyától várja el hogy eltartsa . Többnyire lent van a garázsban, iszik vagy ha bent van akkor a gép előtt ül és híreket olvas. Anya pedig pont annyit foglalkozott velünk hogy tesóm 4 éves koráig engem

hívott anyának. Én fürdettem oviba hordtam, pelenkáztam most meg suliba is én viszem meg én csinálom vele a háziját. Amikor van ideje akkor leül velünk társasozni meg strandra is most nyáron. De amugy a játszótérre is én hordom a tesómat. Anyának hagyok szabadidőt hogy ne legyen neki folyton teher a tesóm. Mert mindig azt mondja hogy teher. Én meg szeretem a tesóm és én szívesen viszem és foglalkozok vele, nekem nem teher. Csak még én is fiatal felnőtt vagyok úgyhogy nevelés téren kicsit megakadtam 😅

szept. 3. 12:45
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Minek az ilyennek a gyerek

Aztán majd csak pislog ha a gyerek rá sem néz nagykorába

Tesód szerencsés hogy vagy neki, van egy szövetségese

Legalább egy normális van a családban

Anyuddal próbáltál már beszélni? Hogy nem kéne bántani a gyereket mert rossz példát tanít? Felnőttként kéne kezelni a helyzetet?

Mit csinál mikor tesód megüti? Visszaüt,mar? Téged kért meg hogy beszélj tesóddal hogy hagyja abba a viselkedését?

szept. 3. 13:15
 16/20 anonim ***** válasza:
38%
Nem,a szülő sem bánthatja a gyerekét. Jogszabály szerint az sem "megengedett", hogy a fenekére csapjon. De nyilván ez egyrészt zárt ajtók közt zajlik, másrészt még mindig nem épült be a köztudatba, hogy ebben zéró tolerancia van, nem lehet a gyereket megütni (sem megalázni, sem fizikailag sem szóban) így kb nem is foglalkoznak vele. Csak ha kiderül és valaki jelenti a gyermekvédelem felé. Ami nem azt jelenti, hogy kiemelik a gyereket! Hanem elbeszélgetnek elsőkörben a szülőkkel, hogy ilyet nem lehet és más fegyelmezési/nevelési eszközöket tanítanak, akár külső segítséggel.
szept. 3. 14:02
 17/20 anonim ***** válasza:
7-es logikusan? Pont hogy ez bizonyítja hogy amit bántásnak gondol annak nagyobb a füstje mint a lángja, különben félne annak ismétlésétől, fokozásától és meghúzná magát. Te kezet emelnél egy nálad 2x akkora emberre aki megrángat a késdobáló krimóban? Max ha meguntad az életed.
szept. 3. 22:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Utolsó, olvasd már el a sztorit. Anyuka a semmiért bántja a gyereket, mert az pl enni kér..

Teher neki a saját gyereke.

szept. 3. 23:24
 19/20 SZTANN ***** válasza:
100%
Sajnos a 7 éves öcséd kérdése logikus és jogos. Ha az anyja veri, ő miért ne? Szomorú, hogy idáig jutott szegény. Az anyja butaságból és tehetetlenségből erőszakoskodik a gyerekkel, így aztán nem csoda, ha a gyerek is ugyanazzal próbálkozik. Helyesen tetted, hogy az öcséddel próbáltad megértetni, hogy az erőszak helytelen. (Jó volna, ha anyátok is felfogná - mert hamarosan a fia meg fogja verni...)
szept. 4. 14:57
 20/20 anonim ***** válasza:
9%
Nehéz olyanokkal vitatkozni akiket nem vertek. Amikor kapsz úgy istenesen nem egyszer nem kétszer náladnál jóval erősebbtől akkor örülsz hogy nem lett nagyobb bajod semmint hogy visszavágó bunyót kezdeményezz, amit papírforma szerint elvesztesz és fix hogy durvábbat kapsz utána. A történetben anyuka nem pozitív szereplő de a gyereke is tiszta anyja. A gyerek jelenleg nem tudja hány kiló és nem az anyja fog neki igazán ártani hanem akkor éri majd megrázkodtatás mikor suliban egy nyolcadikosnak visszaüt mert azt hiszi ez úgy megy mint a filmekben és vele van a forgatókönyvíró is
szept. 4. 16:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!