Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülő verheti és bánthatja...

A szülő verheti és bánthatja megütheti a gyerekét, de ha a gyerek bántja akkor az jajj hú úristen hogy mer kezet emelni a szüleire szörnyű gyermek ? 19L

Figyelt kérdés
Ugy ertem, tesóm 7 éves. Anya ha mérges rá belemar erősen a karjába. Én már nem veluk élek de velem is ezt csinálta amikor kicsi voltam. És tesóm megüti ha anya el akarja venni tole a telefont. Elbeszélgettem vele hogy nem bánthatja anyát és rosszul viselkedett meg nem ütheti meg a szüleit, de azt mondta ha anya is bánthatja őt akkor ő is megütheti anyát.

szept. 3. 10:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%

Anyád elmebeteg, de te sem vagy jobb.

Egyik ismerősömet is bántalmazták (szíjjal), aztán 19 évesen kést szegezett az apja torkának, hogy megöli ha még egyszer hozzáér. Így kell ezt, csak keményen.

A kezét kéne eltörni annak, aki a nála gyengébbet bántja.

szept. 3. 10:50
 2/20 anonim ***** válasza:
11%
Aki kíméli botját, gyűlöli a fiát, de aki szereti, idejében megfenyíti. Fenyítsd meg fiadat, míg van remény, de ne vigyen odáig indulatod, hogy halálát okozd!
szept. 3. 10:55
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem a fiam hanem a tesóm.
szept. 3. 11:01
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nézz be a gyereknevelés kategóriába, akkor némi olvasgatás után megtudod, hogy a legtöbb mai szülő mélyen elítéli a gyerekek verését, és már egy (akár jól megérdemelt) pofont is bántalmazásnak tartanak. Vagyis nem az az álláspont, hogy a szülő bánthatja a gyerekét. Viszont fegyelmeznie tudni kell, de lehetőleg nem fizikai fenyítéssel. Az öcséden látszik, hogy különben mit tanul meg a gyerek.
szept. 3. 11:15
 5/20 anonim ***** válasza:
92%
Házi fegyelmezési jog határait kell betartani (ne a jogszabályokban hanem a BH-kban keresd). Fegyelmezni a szülő fegyelmezi a gyermekét, nem fordítva. Tesódtól a kérdés 7 évesen is marhaság (remélve hogy benned nem merült fel). Ha az anyja bántani akarná akkor nem ezt tenné vele ő viszont kimaxolta mindazt amit be tud vetni.
szept. 3. 11:15
 6/20 anonim ***** válasza:
16%
7 éves gyerek megüti az anyját? Cigányok vagytok, ugye.
szept. 3. 11:29
 7/20 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó, teljesen logikusan gondolkodik a gyerek. Őt bántják, nyilván ő is visszaüt.
szept. 3. 11:34
 8/20 anonim ***** válasza:
84%
Örök életére lelki nyomorult lesz (nem szar ember), és utálni fogja az anyját is. Ha ez a cél, akkor hajrá, csinálja csak a "kedves" anyuka.
szept. 3. 12:05
 9/20 A kérdező kommentje:
Aki lecigányozott az egy rasszista rosszindulatú. Azt kiemelném hogy anya nem fegyelmezésből hanem frusztrációból és haragból szokta. Pl ha anya ideges vagy mérges és tesóm odamegy valamiért, kérdez tole valamit vagy enni kér akkor anya rögtön elkezdi hogy hagyja már békén meg más dolga van ideges lesz aztán ezt az öcsemen meg rajtam vezette le. Én úgy gondolom pszichológus kéne az öcsémnek, szüleimnek sose fogad szót csak nekem mert én sosem bántottam, viszont anyáék szerint semmi baja. Pedig szerintem benne is kialakult elfojtott düh meg agresszió amiatt amit anya meg apa is csinál vele. Szóval én valahol úgy gondolom szegénynek jogos amit mondott. Persze nem mentség mert ettől nem helyes ha megüti anyát, de anya miatt ezt tanulta meg.
szept. 3. 12:19
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

Azért a nevelő célzattal történő, megfogom a karját hogy ne üssön meg illetve a gyerek amikor hisztizik és erőből odaver az anyja arcának azért van különbség.

Meg a szíjjal elverem kategória is más.

Ha csúnyán beszél rácsapok a szájára nem verés pl... Szerintem...

Nincs gyerekem de ha lesz is azért nem fogok tutujgatni de szíjjal se verni. Ezért (is) olyanok a fiatalok amilyenek. Mindent lehet mert nekem jogom van... De kötelességem nincs...

szept. 3. 12:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!