Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Toxikus szülők? Hogy lehet a...

Toxikus szülők? Hogy lehet a bűntudattól szabadulni?

Figyelt kérdés
Sajnos alkoholista apa, mentálisan beteg anya. Nem mondom, hogy szörnyű szülök, lehetne rosszabb életem is, de olyan bűntudat tör néha rám, leginkább az anyám miatt, hogy félek sosem fogok tudni szabadulni ezektől a gondolatoktól. Anyám nem gazdag, nincsenek túl nagy vágyai, de néha úgy érzem, hogy a boldogságáért én felelek..igyekszem a kedvében járni, azt tenni, hogy neki jó legyen, hogy kedveskedjek neki (mert ugye egy élete van, és tudom, hogy az apám nagyon megkeserítette) de az ő boldogsága mellett elfelejtek a saját boldogságomra figyelni. Persze több probléma is van ezzel kapcsolatban az életemben, de hogy szabaduljak ezektől a gondolatoktól? Anyám kereshetne több pénzt, ha akarna mégsem teszi..nem akarom folyton azt érezni, hogy az én feladatom boldoggá tenni, és ha ne adj isten én jól érzem magam, vagy kicsit jobb, mint neki akkor ne én legyek a rossz.

szept. 2. 21:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Arról nem beszélve, hogy a véleménye is mennyire hat rám. Ha valamiről másképp gondolkozik, vagy más véleménye van, teljesen kételkedem magamban és abban, ami nekem tetszik/nekem jó.
szept. 2. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana egy pszichológus vagy egy mentálhigiénés segítő. Ha racionálisan tudod, hogy nem vagy felelős az ő boldogságáért, már jó úton jársz. Valószínűleg gyerekkorodban hintették el benned a saját vélemény elfogadhatatlanságát, dehát tudod, hogy ahány ember, annyi vélemény, mindenkinek joga van a sajátjához, neked is. Nincs objektív igazság (legalábbis kevés), az az ő igazsága, ez meg a tiéd.
szept. 2. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg menj pszichológushoz! Nekem az segített. Szinte szóról szóra ezen mentem át, mint te. Aztán anyám halála után teljesen belebetegedtem, hogy nem tudom többé felvidítani.
szept. 2. 22:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigiek alapján nekem úgy jön le, hogy szorongó ambivalens kötődési mimza alakult ki nálad. Ha teheted, nézz utána, és próbáld minél hamarabb feloldozni, mert ezt tovább fogod vinni a párkapcsolatodba, ahol ennek nem lesz jó vége.

Dobok egy linket, hátha segít:

[link]

Így, hogy van neve annak, amit legbelül érzel, remélem kicsit könnyebbé teszi a helyzetedet. Amit tenni tudsz, az az, hogy figyeled magad, és az érzéseidet, és próbálod fejben tartani, hogy amir érzel, az mi miatt van. Arra figyelj, hogy az érzéseidet ne nyomd el, hanem csak próbáld kontrollálni, ne hagyd elhatalmasodni. Tehát ne ess túlzásba.

Próbálj minél hamarabb pzichológus segítségét kérni.

És persze kitartást hozzá :)

szept. 2. 23:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Mimza - minta*
szept. 2. 23:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is azt tanácsolom, hogy keress segítséget, és vágd el a mérgező embereket körülötted
szept. 3. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!