Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mást is lesajnálnak a szülei,...

Mást is lesajnálnak a szülei, amiért még nincs gyereke/férje?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy még nem mentem férjhez és nem szültem 3 gyereket, ahogy azt a régimódi vidéki apám elképzelte.

Helyette viszont saját lábra álltam,karriert építettem (már most többet keresek mint a szüleim valaha) lakásv vettem.

Úgy érzem kihoztam magamból a maximumot, a kötülményeim és családi hátterem ellenére

Viszont, ahányszor apámmal telefonálok, úgy érzem magam mint a világ legnagyobb lúzere Szerinte ugyanis az lett volna a normális ha huszonévesen férjhez megyek mint minden normális lány.

Lehetek én akármilyen sikeres, az ő szemében semmit nem érek, mert nem toltam ki magamból 1-3 gyereket , mint a velem egykorú tanulatlan viďéki

rokonaim. Férlreértés ne essék, én nem nézek le senkit, hanem fordítva

30

szept. 2. 20:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#9 attól, hogy szerencsére neked boldogság másnak lehet baj. Nem minden ember egyforma sajna.
szept. 2. 22:52
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim soha nem vágták ezt hozzàm.

Ha megtették volna be olvastam volna nekik, ugyanis ők elváltak ovis koromban (talán a legrosszabb kor ilyen szempontból). Ebből rengeteg hàtrànyom származott.

Sajnálom, hogy nincs gyerekem, de még 46 évesen is azt mondom, hogy inkább ne legyen, mint hogy apa nélkül neveljen. És eddig én nem talàlkoztam olyannal, akivel értelmesen együtt lehet élni és egyben hosszútàvon közösen tervezni, na meg még legalább minimális szinten tetszik is...

Jó, az is igaz, nem kerestem sose extrém módon a pãrom, mint mãs nők.

Ja és nem, én nem voltam sose karrierista sem , nem ez az ok.

Tulajdonképpen inkább a szüleim válása után bennem kialakult extrém felelősségteljesség a legnagyobb ők....

szept. 2. 23:59
 13/21 anonim ***** válasza:
23%

"Férlreértés ne essék, én nem nézek le senkit, hanem fordítva"

Dehogynem. Hát úgy beszélsz azokról, akinek a te korodban van már férje és gyereke, hogy "régimódi vidéki módra kinyomtak több gyereket". Mintha ez valami rossz, lenézendő dolog lenne, hogy 30 évesen a többség már családot alapított.

Kinek akarsz hazudni, magadnak vagy nekünk? Igenis nyomaszt téged ez a dolog, ezért igyekszel ilyen negatívan beállítani, mert így elhitetgeted magaddal, hogy ahogy élsz, az mennyivel jobb. Valójában meg fusztrál belül, hogy nincs saját családod mêg, a kérdést is ezért írtad kj, szimplàn megerősítést akarsz.

szept. 3. 05:49
 14/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerencsére nálunk senki se mondja ezt. Még mamám is helyesel, hogy ne vállaljak gyereket. Jobb az élet nélkülük. Egyedül anyósom erőltette volna a gyerek témát de úgy leordította a férje hogy azóta egyszer se hozta fel (van már 5 unokájuk, mind letojja a fejüket).
szept. 3. 08:02
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs gyerekem, szerencsére a család, rokonság nem piszkál miatta.

Idegen emberek viszont tettek már kéretlen megjegyzéseket.

Egy ekkora horderejű döntésbe senki se akarjon beleszólni, mert a tetteidért majd te vállalsz felelősséget, nem pedig más.

szept. 3. 08:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj ha nem akarsz.

Te döntésed.

Hogy ők mit gondolnak erről,kit érdekel.

szept. 3. 09:50
 17/21 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, elég szar szüleim vannak de ezt az egyet szerencsére megúsztam. Apám tökéletesen leszar, anyám úgy 5 évente kivág egy hisztit hogy unoka, de amúgy utálja a gyerekeket és amúgy se látná, szóval neki igazán tökmindegy lenne, gyaníthatóan olyankor másvalakinek a hatására kezd hisztizni (szokása).
szept. 3. 10:08
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A szüleim pont nem. De ismerősök, tágabb család igen. Pedig nekem azért nincs gyerekem, mert nem lehet, és ezt tudják is. Nagyon fáj, hogy pont azok rúgnak belém még, akik pontosan tudják, hogy mi a bajom.
szept. 3. 10:31
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

#13 A kérdező nem néz le senkit. A "régimódi" nem sértés, csak azt jelenti, hogy valaki hagyományos elvek szerint él. A "begyepesedett" lenne sértés. Az egyetlen, ami sértő lehet a kérdező szavaiban, az a "tanulatlan", de nem ismerjük a rokonait, lehet, hogy csak tény, ráadásul annyiban fontos is, hogy minél többet tanult valaki, annál kevesebb ideje volt ezalatt ismerkedni, gyereket vállalni.

Szerintem nem a kérdezőt frusztrálja a helyzet, hanem a faterját, mert azzal, hogy elvált, ő nem tudott megfelelni a hagyományos értékrend elvárásainak, valszeg jelentősebb karrierje sincs, különben megértené a lányát, ezért nagyítja fel azt az egyetlen dolgot, amire képes volt (a gyerekvállalás).

szept. 3. 10:45
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is már előre félek, hogy ezzel fognak húzni majd még jobban. Egyelőre még csak párszor hangzott el nagymamámtól, hogy majd lesz dédunoka stb. Közben meg párom sincs és amúgy is olyat keresek, aki nem szeretne. Ezt az idősebbek sosem fogják elfogadni. De akkor se fogok szülni azért, mert ök azt mondják, hogy kell.

Az egy dolog, hogy pénzem sincs, örülök ha magamat el tudom látni. A szüleim is bevállaltak úgy, hogy semmijük nem volt, szóval tudom milyen szegényként felnőni. Lakásom kb sose lesz. Szóval semmi érv nem szól mellette, hogy gyerekem legyen, a genetikai állományomat ne is említsük...

Szóval ha nagyon mondogatni kezdik, akkor ultimátumot fogok adni, hogy vagy leáll ak a gyerek témával, vagy nem megyek többet látogatóba.

szept. 3. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!