Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mást is lesajnálnak a szülei,...

Mást is lesajnálnak a szülei, amiért még nincs gyereke/férje?

Figyelt kérdés

Úgy alakult, hogy még nem mentem férjhez és nem szültem 3 gyereket, ahogy azt a régimódi vidéki apám elképzelte.

Helyette viszont saját lábra álltam,karriert építettem (már most többet keresek mint a szüleim valaha) lakásv vettem.

Úgy érzem kihoztam magamból a maximumot, a kötülményeim és családi hátterem ellenére

Viszont, ahányszor apámmal telefonálok, úgy érzem magam mint a világ legnagyobb lúzere Szerinte ugyanis az lett volna a normális ha huszonévesen férjhez megyek mint minden normális lány.

Lehetek én akármilyen sikeres, az ő szemében semmit nem érek, mert nem toltam ki magamból 1-3 gyereket , mint a velem egykorú tanulatlan viďéki

rokonaim. Férlreértés ne essék, én nem nézek le senkit, hanem fordítva

30

szept. 2. 20:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémek is ezt csinálnák majd ha elérem a 25. életévemet gyerek nélkül. Ilyenek a szülők, ők nem értik meg, hogy az ember lehet boldog gyerek nélkül is, mivel az ugyebár csupa boldogság meg szivárvány.

Ha nem szeretnél, az tökre megérthető. Ha meg igen, még nem vagy elkésve. Sokan mai világban 40 évesen is szülnek, szóval semmi se lehetetlen.

szept. 2. 20:32
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
30 éves koromig éltem az életem, karriert építettem, most 36 éves vagyok, van férjem és nemrég született babánk. Nem vagy elkésve. Nem mellesleg közösen felépítettünk egy olyan vállalkozást, hogy gyakorlatilag sosem kell “dolgoznunk” a szó szoros értelmében, mert azt csináljuk amit szeretünk és nem is keresünk vele rosszul
szept. 2. 20:41
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 25 évesen hallom ezt. Az unoka kB minden vasárnapi ebédnél elhangzik. Az mellékes hogy szingli vagyok, és pályakezdő. Saját ingatlan még csak álom.

Már abban sem vagyok biztos hogy akarok e gyereket. Csak hát én is egyke vagyok. Csak tőlem remélhetnek unokát.

Nyomaszt a téma. Hiába mondom nekik el hogy még odébb van az mindig megkérdezik.

szept. 2. 20:44
 4/21 anonim ***** válasza:
95%
Nekem szerencsém volt a szüleimmel, fel sem merült a gyerekkérdés. Késői egyetlen gyerek voltam, a szüleim már nem voltak fiatalok, a hátuk közepére sem hiányzott egy unoka.
szept. 2. 21:03
 5/21 A kérdező kommentje:

Azt elfejtettem leírni, hogy a szüleim el is váltak 35 éves korukban (mikor 10 voltam)

Szóval vicces , hogy pont apám osztja az észt a családról, mikor ő se ment vele semmire

Amúgy évente kb 2-szer találkozok vele személyesen

szept. 2. 21:05
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Hallottam már olyat, akinek ilyen mérgező volt a családja, szerencsére nekem nem ilyen, pedig tudatosan nem vállaltam gyereket.

Az ilyen úgymond jó alkalom egy határmeghúzásra, kérdező. Kerek perec meg kell mondani, hogy ez a te személyes döntésed, nekik semmi közük hozzá és hagyjanak békén ezzel. Ha ezt nem tartják tiszteletben, akkor a legközelebb, ha felmerül, fel kell állni és ott kell hagyni őket a fenébe (vagy rányomni a telefont és nem felvenni utána). Ha ezt nem teszed, akkor örökké hallgathatod, ráadásul ezek akkoris rossz hatással vannak rád, ha nem tudatosul benned. Simán ott lesz elfojtva egy megfelelési vágy benned, ami vagy lecsapódik máshogy (fokozott szorongás, majd depresszió, stb.) vagy belemész majd olyan élethelyzetekbe, ahová lehet a saját akaratodból nem mennél bele (pl az első lehetőségre gyereket vállalsz, aztán elhamarkodottnak fogod érezni, de akkor már mindegy lesz).

szept. 2. 21:47
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem, de a legjobb barátnőmet igen. Nincs párkapcsolata régen, mert az utolsó nagyon rossz volt, és jobban érzi magát egyedül. Építi az életet, tök jól elvan, boldog így is. De a szülei folyton azzal nyomasztják, hogy bezzeg az ő korában nekik már megvolt az esküvő, már tervezték az első gyereket stb. Ha meg költ magára, azzal jönnek, hogy minek, inkább tenne félre a leendő esküvőre/gyerekre, ami talán amúgy sose lesz.
szept. 2. 22:05
 8/21 anonim ***** válasza:
85%
Nekem már nem mondják mert leállítottam őket de érzem. Tudom hogy akarnak unokát és csak akkor leszek majd elég ha megadom nekik. Így is szeretnek de szavak nélkül is érzem az elvárásukat és hogy a szemükben a gyerek fog engem a leginkább validálni.
szept. 2. 22:16
 9/21 anonim ***** válasza:
21%
Mert azt gondoljak úgy lesz teljes az életed. Fél éve szültem,38 leszek,őszintén? sose voltam oda a gyerek témáé,de elsem hiszem mennyire boldog vagyok és mennyire bánom,hogy nem 10 éve történt
szept. 2. 22:37
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Szuljel gyereket basszus.. ki fogja kitermelni a nyugdijamat😃
szept. 2. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!