Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Honnan lehet azt tudni ha...

Honnan lehet azt tudni ha valakit nem akartak a szülei és csak becsuszott ezért inkább megtartották?

Figyelt kérdés
Így érzem ezért érdekel.

aug. 29. 13:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%
Ha nem akarjak, elvetetnek. Lehet, nem tervezett a baba, de nem kötelező megszülni. Vagy ha kicsúszott az időből, akkor örökbeadás.
aug. 29. 13:20
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Csak a szülőtől. Ő tudja mi volt akkor.
aug. 29. 13:22
 3/15 anonim ***** válasza:
54%

Családállításon kiderülhet.

Mellesleg ha így érzed, akkor gyanús.

A nem tervezett gyerek vétlen, mégis bűnösnek érezheti magát, fölöslegesnek, tehernek, elutasítottnak.

Ha valakit nem akartak, nem kívántak, mégis megszületik, annak egész életében dolga lesz azzal, hogy ő vajon megérdemli-e az életet. Rendre felteszi a kérdést, hogy joga van-e a világon lenni, érdemes-e az emberek elfogadására, szeretetére.

Egyre több irodalma van a témának, keress rá: nem kívánt gyerek felnőttkorban

aug. 29. 13:25
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

Elmondják a szülők…

Tudod, nekem bár azt mondta volna anyám, hogy nem akart és nem azt, hogy “megbocsát, hogy lánynak születtem”. Azt könnyebb lett volna feldolgozni.

aug. 29. 13:39
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

A szülők esetleg elmondják, vagy más olyan rokon, akinek annak idején a szülők elmondták ezt.

De azért disztingválni kéne.

Attól, hogy egy gyerek "becsúszott", az nem azt jelenti, hogy nem várták örömmel. Pont az a jellemző, hogy ha ilyen történik, akkor a kezdeti meglepődést hamar (jó esetben perceken belül) felváltja az öröm, és onnantól ő már egy várt gyerek lesz.

aug. 29. 14:28
 6/15 anonim ***** válasza:
62%
Ha már a gyerek ilyenen gondolkozik az is egy jel.
aug. 29. 14:53
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
Nekem elmondták a szüleim, hogy csak becsúsztam. Akartak harmadik gyereket, de nem akkor. Őszintén nem érdekel vagy bánt a dolog, anyám se bántásképp vágta a fejemhez, csak szimplán elmesélte egy beszélgetés során. Mondta, hogy bűntudata is volt attól, hogy nem akartak akkor gyereket, mert félt, hogy érezni fogom. :D Nem éreztem.
aug. 29. 14:56
 8/15 anonim ***** válasza:
93%

Nekem elmondták, hogy amúgy nem terveztek, csak becsúsztam. :D Viszont amint megtudták, onnantól már akartak és meg sem fordult a fejükben, hogy ne szülessek meg.

Szerintem nyugodtan kérdezz rá a szüleidnél.

aug. 29. 15:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a gyerekek fele becsúszik, tervezés nélkül. Lényegesen kisebb a tervezett babák aránya az összes között, mint gondolnánk. De ettől még szeretik azokat a gyerekeket. Meg az se biztos, hogy akit terveznek, az maximális szeretetet kap.
aug. 29. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:
65%
Nálam is sanszos. Anyukám 19 évesen, velem várandósan ment hozzá apámhoz, aki majdnem 10 évvel idősebb. Se közös lakás se semmi nem volt nekik. Ilyenre nem vállal az ember tervezett gyereket.
aug. 29. 16:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!