Honnan lehet azt tudni ha valakit nem akartak a szülei és csak becsuszott ezért inkább megtartották?
Családállításon kiderülhet.
Mellesleg ha így érzed, akkor gyanús.
A nem tervezett gyerek vétlen, mégis bűnösnek érezheti magát, fölöslegesnek, tehernek, elutasítottnak.
Ha valakit nem akartak, nem kívántak, mégis megszületik, annak egész életében dolga lesz azzal, hogy ő vajon megérdemli-e az életet. Rendre felteszi a kérdést, hogy joga van-e a világon lenni, érdemes-e az emberek elfogadására, szeretetére.
Egyre több irodalma van a témának, keress rá: nem kívánt gyerek felnőttkorban
Elmondják a szülők…
Tudod, nekem bár azt mondta volna anyám, hogy nem akart és nem azt, hogy “megbocsát, hogy lánynak születtem”. Azt könnyebb lett volna feldolgozni.
A szülők esetleg elmondják, vagy más olyan rokon, akinek annak idején a szülők elmondták ezt.
De azért disztingválni kéne.
Attól, hogy egy gyerek "becsúszott", az nem azt jelenti, hogy nem várták örömmel. Pont az a jellemző, hogy ha ilyen történik, akkor a kezdeti meglepődést hamar (jó esetben perceken belül) felváltja az öröm, és onnantól ő már egy várt gyerek lesz.
Nekem elmondták, hogy amúgy nem terveztek, csak becsúsztam. :D Viszont amint megtudták, onnantól már akartak és meg sem fordult a fejükben, hogy ne szülessek meg.
Szerintem nyugodtan kérdezz rá a szüleidnél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!