Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem képes anyám megmonda...

Miért nem képes anyám megmondani a szemembe, hogy szégyenl engem emiatt?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, és még nem volt soha párkapcsolatom. Szerelmes voltam, mindig viszonzatlanul, de erről soha nem számoltam be anyámnak, mert nem voltunk soha annyira bizalmas kapcsolatban.

Szóval ja, ennyi idősen furcsa a többségnek, hogy nincs senkim ÉS soha nem is volt. Anyám már örülne neki, ha lenne valakim. Csesztet is rendesen a témával.

Egy ideje az a heppje, hogy van valakim, csak titkolom. Ami egyrészt nonszensz, mert nincs semmi olyan szokásom, ami erre utalna. Tanév közben kollégiumban lakom, nyáron otthon. Elméleti síkon eltitkolhatnék egy kapcsolatot a távolság miatt, de gyakorlatilag ha lenne párom, akkor biztos akarnék vele találkozni nyáron, beszélni vele. Én meg nem találkozom senkivel, anyámmal ugyanabban az épületben dolgozom (csak én obviously diákmunkán, meg más helyen), ugyanakkor megyünk be, ugyanakkor jövünk ki, ugyanazzal a busszal járunk, ha munkaidő helyett mennék randizgatni, feltűnne neki, hogy reggel nem mentem be dolgozni. Otthon meg annyit látni belőlem, ha épp nem főzök, nem házi munkát csinálok, hogy vagy kutyázok, vagy olvasok, vagy számítógépen játszok. Nincsenek ilyen random titokzatos telefonálásaim, meg ilyenek. Kicsit nonszensz, hogy most akkor titokban van egy párom, akivel nyáron egy szót nem beszélek, nem találkozom. Na meg mi okom lenne eltitkolni egy párkapcsolatot az anyám előtt? Tűkön ülve várja, hogy legyen már végre valakim, pont hogy érdekemben állna elmondani egy kapcsolatot, hogy végre leszálljon a témáról.

Anyámat néha random kérdezgetik az ismerősei, barátai, munkatársai, hogy van-e nekem párom, és ő erre mindig azt szokta hazudni, hogy nem tudja. Ezt onnan tudom, hogy az összes ilyen esetet az orromra köti, majd sápítozok nekem egy sort, hogy hát ő tényleg nem tudja, meg biztos titkolom.

Én nem hiszem el, hogy tényleg nem tudja, hogy nincs. Ha kérdezi, azt mondom, hogy nincs. Mindig, ha kérdezi, azt mondom, hogy majd szólok, ha lesz. Nincs jele annak, hogy nincs. Nem hiszem el, hogy van olyan retardált valaki, hogy ebből nem rakja össze azt, hogy nincs. Nem gondolnám, hogy anyám komplett idióta.

Egyértelmű, hogy szégyenli, hogy nekem nincs, és nem is volt párom. Mindig felhozza, hogy bezzeg XY velem egyidős házasodik, összeköltözik a párjával. Mindig felhozza az összes olyan esetet, amikor valakinek azt hazudta, hogy nem tudja. Ha arról szólna, hogy XY-nak, akit én soha a büdös életben nem láttam, azt mondta, hogy nem tudja, mert semmi köze hozzá az illetőnek, akkor nem mondaná azt, hogy mit hazudott a random munkatársnak, mert irreleváns.

Ehelyett jön a szokásos "azt mondtam a munkatársamnak, hogy nem tudodom, hogy van-e párod, szerintem tagadod, hogy van, valld be, hogy van!!!" szituáció, amire nem vagyok kíváncsi.

Ha hazudni akár az akár általam soha a büdös életben nem látott ismerőseinek rólam, mert szégyenl, akkor tegye meg, egészségére, nem kell az orromra kötni. De legalább kimondhatná, hogy szégyenl. Miért nem képes ezt bevallani, és megmondani a szemembe?

aug. 28. 21:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem az anyukádat. Én sose szégyellném, ha a gyerekemnek nem lenne pasija 22 évesen. Szerintem van még jópár ember, aki szintén egyedülálló. Nincs ezzel semmi gond.
aug. 28. 22:44
 2/13 anonim ***** válasza:
59%
Tudom, ezt most nyaggatásnak veszed tőle és idegesít. De hidd el, még mindig jobb ez a szituáció. Van sok olyan szülő, aki inkább annak örül ha a gyerekének nincs senkije és csak anya meg apa létezik a gyerek számára. Na, meg olyan is van, aki inkább gusztustalan módon tönkre teszi a gyereke kapcsolatát. Amúgy biztosan nem szégyell téged, hanem azt szeretné, hogy boldog legyél egy olyan ember mellett aki szeret téged, megbecsül, vigyáz rád, biztonságban tudhat mellette és még sorolhatnám. Nem szeretné, ha most kimaradnál valamiből és később megbánjad, hogy a fiatal éveidből kimaradt valami. Nagyon jó dolog, ha az embernek van egy olyan párja, aki egy biztos pont az életében. Nyilván nem biztos, hogy az első szerelem kitart örökké, de az sem baj. Minél több emberrel beszélsz/találkozol annál jobban ismered meg magadat is, és később eltudod dönteni, hogy számodra milyen az ideális partner :) Az élet majd hozza szépen amit (vagy akit :D) kell. Nyugi és fel a fejjel! ;) Muter fejét meg ne harapd le :P
aug. 28. 22:44
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Volt már párszor. Azóta sem sikerült megbeszélni?
aug. 28. 22:45
 4/13 anonim ***** válasza:
65%

Nekem is ilyen anyám, csak én 31 vagyok.

Nem kell vele foglalkozni, mert semmi köze hozzá. Mondja csak, majd egyszer megunja.

Azért meg nem csinálok senkinek se gyereket, hogy "legyen" meg elmondhassam "ja, továbbmentek a gének", vagy hogy szimplán unokázhasson, mert annyira unatkozik....

aug. 28. 23:11
 5/13 anonim ***** válasza:
13%

#1-es válaszoló de van vele baj csak annyi ilyen eset van hogy ez már természetes.

Régen nem volt ilyen de mára férfi elnyomás van és ez a természetes.

Nagyon sok férfinek, pasinak nem jön össze mert a social media tönkre tette a nőket azok meg már nem jönnek össze 7/10-es sráccal csak az felett.

aug. 28. 23:53
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
#5 Ha az adott lány még nem volt szerelmes, miért jöjjön össze valakivel?
aug. 28. 23:58
 7/13 anonim ***** válasza:
82%
#5 miért lenne baj? te neked hány kapcsolatod volt már mire 22 lettél?
aug. 28. 23:58
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
#7 A helyes válasz a 2.
aug. 29. 00:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem egyértelmű, hogy anyád szégyenl téged. Az Ő szemszögéből az lenne a jó, ha a te korodban már lenne valakid akivel tervezgeted az életed. Titkolt vágya, amit nem mond ki, hogy szeretne egy belátható időn belül nagymamáskodni. Ez tulajdonképpen róla szól, meg az Ő vágyairól.
aug. 29. 04:48
 10/13 anonim ***** válasza:
75%
Úgyis tudod, hogy szégyell. Az enyém is ilyen volt. Amikor meg lett barátom, egyik se tetszett neki. Jó messze lakunk egymástól, szerencsére.
aug. 29. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!