Bunkóság lenne megmondani, hogy addig nem vagyok hajlandó velük beszélni, amíg ilyen nevetséges dolgokkal bombáznak? 28/N
Figyelt kérdés
Valami okból kifolyólag szüleim nem igazán kedvelik barátomat. Konkrétan megmagyarázni sem tudták, hogy miért, csak reménykedem, hogy idővel azért változni fog. A lényeg, hogy mindig belekötnek valamibe, pl most azt hozták elő, hogy mivel barátom atomerőműben dolgozik, biztos sok olyan dolog éri, ami rossz hatással lehet rám, mivel terhes vagyok és emiatt 100%-ig biztosak, hogy majd a gyerek ilyen meg olyan bajjal fog megszületni. Hiába mondom, hogy ez egy nagyon nagy butaság, valamiért a fejükbe vették és akárhányszor beszélünk, ezzel a témával támadnak. Nekem ehhez nincs túl sok lelkierőm, de közben megbántani sem akarom őket, viszont úgy érzem, az lenne a legjobb, hogy távolságot tartanék tőlük és biztos emiatt is problémázni fognak.ápr. 10. 11:33
1/10 anonim válasza:
Ez esetben ignorálnám őket, bármennyire is rossz. Pedig jó dó dolog szerintem. De hiába ha nem értenek hozzá. Sugárzás amúgy is mindenhol ér minket meg nem véletlenül van náluk doziméter.
2/10 Metionin válasza:
Bármi hasonlóra a recept: egyszer szólni, hogy ha még egyszer felhozzák a számodra nemkívánatos témát, részedről a beszélgetés lezárva, felállsz és hazamész/telefont rájuk teszed. Második lépés ezt betartani.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
Nézd, atomerőmű Magyarországon egyetlenegy van (a paksi).
Dolgozni - ha nem nyerted meg az ötöslottót/Eurojackpotot, vagy nem születtél/kerültél bele egy milliárdos családba - akkor ha tetszik, ha nem, kell, muszáj, szükséges, kötelező... (mert különben lecsúszol, és vár a hajléktalanellátás, ami sehol a világon nem leányálom - Nyugat-Európában sem - de Magyarországon egyenesen kész katasztrófa.)
Azt tenném, amit 2-es mondott: ultimátum, azaz ez a kérdés nem vitandó, nem vitatéma: ha mégegyszer felhozzák ezt a témát, te felállsz, és otthagyod őket. Punktum. Slussz-passz, kész, vége. Fertig. Felállsz és otthagyod őket. Ha telefonon történt, rájuk teszed a telefont.
Ennyi.
5/10 anonim válasza:
Én is megkérném őket még utoljára, hogy tartsák meg maguknak amit gondolnak, mert nem az atomerőmű miatt lesz beteg a gyerek, hanem a gyomorideg miatt lesz bajotok, meg indul majd meg előbb a szülés, hogy nem hagynak Téged boldogan kiélvezni a babavárás időszakát. Szeretnéd nyugalomban, békességben várni és nevelni a babádat, nem hiányzik, hogy folyamatosan stresszelnek, ennek nem lesz jó vége. Az orvosodban maximálisan megbízol, minden vizsgálatod szuper, ennek örüljenek, és fejezzék be az aggódást, meg a paráztatást, mert ez megkeseríti, elszomorítja a napjaidat, miközben a támogatásukra és a szeretükre lenne szükséged. Én valami ilyesmiket mondanék, hogy hátha így megértik, hogy itt már szó sincs róla, hogy tetszik-nem tetszik a barátod, esetleg bedobhatod, hogy ha talál kedvezőbb munkát, akkor váltani fog mindenképp. Aztán szakadjnak le a témáról, különben sajnos nem fogod keresni a társaságukat a babád és a saját egészséged érdekében, mert ők mérgeznek, nem a környezet.
6/10 anonim válasza:
Bocsánatot kérek....de tipikus,buta,ostoba szüleid vannak.Én biztos nem beszélnék velük,addig amíg nem veszik észre magukat.
7/10 anonim válasza:
Igen, neked a kismamának kell a nyugalom. Nem való kitalált rémtörténetekkel bombázni. Majd ha van kedves és jó mondanivalójuk, szóljanak.
8/10 anonim válasza:
5-ös nagyon szépen megfogalmazta hogy milyen indokkal lehet leszerelni a szüleidet. Esetleg még említsd meg nekik hogy a férjed munkahelye nem csak veszélyes de nagy felelőséggel is jár, nagyon kevés ember alkalmas arra a feladatra és ha majd talál ennél jobbat-biztonságosabbat (minimum 50 év mire a fuziós reaktorok termelnek is) addig legyenek büszkék a párodra.
9/10 anonim válasza:
buta szuleid akiket a tv manipulalt.. fikciokat gyartanak. A helyedben megszuntetnem egy ideig veluk a kommunikaciot aztan majd atgondoljak.
10/10 anonim válasza:
Hogy lehet ilyen gyerekesnek lenni 29 évesen és ilyen gyerekes viselkedéssel gyereket csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!