Van olyan valódi szülő, aki a gyermeke helyett a vallást választja?
Figyelt kérdés
Ha igen, miért?aug. 28. 18:52
1/12 anonim válasza:
Úgy gondolom, valami olyesmit gondolhatnak, hogy Isten végtelen, hatalmas és létezik a mennyek országa, ahova minden lélek jut a halál után. Így pedig a gyermek, a társ, a szülő csak "ajándék" Istentől, egy kegy és ha kell Istent választják a földi szeretteik helyett, hisz haláluk után úgyis ott találkoznak Isten színe előtt.
2/12 anonim válasza:
Jehova tanúi közül ismerek ilyet személyesen. Mármint olyat, akivel a szülei nem beszélnek, mert ő nem Jehova tanúja, míg a szülők igen.
Nekik tiltja a vallás, hogy feleslegesen nem Jehova tanúval tartson kapcsolatot egy tanú. És mondjuk az, hogy kapcsolatot tarts a gyerekeddel, aki nem Jehova tanúja, az egy felesleges kapcsolattartás.
3/12 anonim válasza:
Normális körülmények között, nem kellene ilyen történjen..
4/12 anonim válasza:
Hozd ide azt az élethelyzetet amikor egy szülőnek a gyereke vagy a vallása között kell választania. Mert ilyen nincs a modern európában.
5/12 anonim válasza:
Én olyat ismerek, akinek két súlyos autista gyereke van, és abba menekül hogy állandóan a templomban van (nem tudom melyik felekezet) holott a gyerekeinek is kéne a plusz törődés. De egy percig sem akarom elítélni, mert közben ő tartja a frontot egyedül, a párja rég elhagyta a gyerekeket.
6/12 anonim válasza:
Elvakult vallásosok, szektások, nyugodtan nézz utána mik voltak a Manson "családban". Van még jó pár hasonló eset. De igazából ha belegondolsz nem is kell annyira elvakultnak lenni, mint amik a Mansonéknál mentek, elég ha nagyon szigorúan veszed. Akkor is a vallást választod a gyerek helyett, ha belekényszeríted egy olyan életformába amit nem akar, elítéled ha nem úgy gondolkozik mint te, vagy egyenesen kitagadod érte. Sajnos rengeteg ilyen van. Nekem volt egy osztálytársam, aki általánosban nem jöhetett sulis programokra, osztálykirándulásra, mikulásajándékozásra, halloweeni "bulira". Az iskola és a tanárok felügyeltek mindet, nem volt semmi vallásüldözés sem züllés, sima szórakozás, üdítőt meg házisütit ettünk, zenét hallgattunk, társasoztunk, ennyi. Nagyon jó volt, összekovácsolta az osztályt és a srác amúgy nagyon szeretett volna jönni. Nem értek a vallásokhoz, javítson ki nyugodtan, hogy melyikre jellemző de azt hiszem görög katolikusok voltak(?) Vagy ilyesmi. Szerintem ez is az a ketegória, mikor a vallást választod a gyereked helyett, nem veszed figyelembe hogy csak szeretne beilleszkedni és olyan átlag gyerek lenni mint a többiek, de nem lehet, csak mert hiszel x dologban. A vallásnak nem kellene kényszerítő, szeparáló jellegű dolognak lennie. Nem kéne egy gyereknek kirekesztettnek éreznie magát (amúgy a vallását senki se firtatta az osztályban...) sok szintje van ennek.
7/12 anonim válasza:
Mélyen vallásos embereknek mindig is Isten állt át első helyen, minden más csak az után jön.
8/12 anonim válasza:
Minden hívőnek Isten az első. Nekem is
9/12 anonim válasza:
Pedig Isten megvár a Földi élet után is. Családhoz/gyermekhez való viszonyulás viszont döntő lehet, hogy hova kerül a lélek.
10/12 anonim válasza:
6: ezt nagyon szomorú olvasni. Hogy megnyomorítja ez a szektás gondolkodás valakinek a gyerekkorát :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!