Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzi anyám szükségét,...

Miért érzi anyám szükségét, hogy ezen a szinten beledumáljon abba, hogy mit eszek?

Figyelt kérdés

Igazából amióta az eszemet tudom, mindenki dagadt a családban. Én is, anyám is, apám is.

Amióta apámnak gondot okoz a súlya, azóta anyám mégjobban rá van állva erre a testsúly témára. Ami annyit jelent nála, hogy kéthavonta egyszer megfőz valami szerinte egészséges ételt, ha leülsz enni, akkor beszól valami gusztustalanságot, főleg, ha este hat után merészelsz enni, ja meg kb minden második beszélgetést arra terel, akár random emberek közt is, hogy XY milyen kövér a családban (itt általában apámra, vagy rám céloz, ritkább esetben önmagára). Meg folyamatosan okoskodik a fogyásról, ordibál, ha rájön, hogy valaki nasizott itthon(kivéve, ha ő volt az). Ő hétvégén főz, de rajta kívül más ne főzzön, max azt, amit ő mondott, és csak az ő felügyeletével. Tehát hétköznap nem lehet főzni, mondván, hogy akkor "többet fogunk enni". Én otthon home officeból dolgozom, egyszer főztem magamnak, semmi extra, csak tükörtojás, anyám lebszott, hogy hogy merészeltem, meg tolt ilyen egyórás üvöltést. Megjegyzem, otthon, hétköznap, amíg van a hétvégi maradékból, addig az van, amúgy szalonna, zsíros kenyér, szalámis szendvics, kolbász, esetleg normál tej, meg tejföl (amit laktózérzékenyen bszhatok). Hagymán kívül zöldség-gyümölcs ritkán. Bevásárlást csak anyám intézheti, hát "ha nem ő menne, akkor mégis hogy beszélgetne az ismerőseivel, meg amúgy is, ne legyen itthon nasi, még a végén azt is vennénk, és dugiban azt zabálnánk". Konkrétan abból is veszekedés van, ha elmegyek venni két kg almát, és otthagyom a konyha pulton, hogy más is egye, mert anyám már kombinál, hogy biztos vettem nasit, és azt rejtegetem valahol.

Anyám a le kell fogyni mánia mellett amúgy nem sportol, cukros üdítő mindig van itthon. Ha vizet iszok a csapból, akkor nem győz emlékeztetni, hogy "de van xy cukros üdítő is, miért nem azt iszod?" Ha elmegyek futni, akkor gúnyos megjegyzéseket tesz, meg okoskodik.(Ami miatt nekem tökre elmegy a kedvem, tehát ha nem voltam ébren reggel a hőség előtt, amikor a zseni anyám már nincs itthon, akkor este már valszeg nem megyek el, mert nincs kedvem anyám gyökérségét hallgatni)

Nekem elegem van belőle. Igazából magamat tartom el, meg alapvetően nem lakom itthon, hanem az egyetemi koliban, de idén nyárra nem kaptam helyet. Itthon inkább csak a cuccom vannak, amik nem fértek el épp a koliba. Szerencsére a vizsgáim után három hétig máshol dolgoztam, volt ott szállásom, de augusztusra haza kellett jönnöm. Most nem sikerült megoldani sajna, hogy 1-2 napot legyek csak itthon, mint korábban. 1-2 napokra kibírható, de 1 hónapig, már nem. Nonszensz, hogy ha nem akarok hosszas üvöltözést, akkor rejtegetnem kell, ha veszek magamnak egy csokit, vagy bármi ehetőt, meg figyelni arra, hogy a csomagolást úgy dobjam ki, hogy ne lássa anyám.

És amúgy az a vicc, hogy amióta nem voltam annyit itthon(egyetem eleje óta nem nagyon jöttem haza nyaranta), azóta amúgy láthatóan fogytam, szám szerint 40 kilót a 140-ből, ehhez képest anyám még mindig okoskodik, sőt, jobban okoskodik, mint valaha, miközben ő állítom, hogy egy grammot nem fogyott egyébként.

aug. 25. 11:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Esetleg albérlet nem jöhet szóba? Be haragudj hogy ezt mondom, de én egy napot sem bírnék így ki. Eleve a szalonna meg a kolbász nem éppen fogyókúrához vannak kitalálva, nem beszélve az üdítőkről. Anyukádnak elég komolyan hamis kép él a szemében arról, hogy mit jelent a "fogyás". Szerintem mindenképp menekülj onnan, ha máshogy nem is legalább barátokhoz, mert amit anyud csinál az nagyon nem egészséges nem csak fizikailag, de mentálisan sem használ.
aug. 25. 12:04
 2/16 anonim ***** válasza:
58%
#1 neked is aztán sok eszed lehet...
aug. 25. 12:05
 3/16 anonim ***** válasza:
82%

#1 Ha idióta vagy, ne internetezz mert nem neked való. És ha mégis, kommentet ne írj

Kérdező, anyukád nagyon nagy álszent. Egy ember nem fog csak úgy lefogyni, ha egy valaki főz, nem nasizik de az üdítőt azt tömi egyfolytában,és nem mozog egyáltalán semmit. Esetleg ajánlom anyudnak azt, hogy nézzen utána a kalória fogalmának és hogy milyen ételben mennyi kalória van, és számolgatni, hogy deficitben legyen. Esetleg úgy le tud fogyni, de így nem fog a büdös életben. Hátha rájön mekkora idióta

Másik meg szembesítsd hogy neki semmi köze ahoz, hogy neked felnőttként milyen a tested. Te kell jól érezd magad benne, és ha kövérnek szereted magad akkor az leszel, ez ellen nem tud mit csinálni.

Más megoldás nagyon nincs, lassan kezdődik az egyetem és akkor megszabadulsz.

aug. 25. 12:11
 4/16 A kérdező kommentje:

#2 Albérletben nem tudnék megélni tanév közben. Igazából otthon tényleg csak a cuccaimat tárolom. Így elmegy, ha nem kényszerülök haza, mint most.

#4 Anyám meg a bárminek is utánanézés két külön dolog. Ő magától mindent is tud, ő nagyon okos, a saját gondolkodásmódja szerint. Természetesen mindent mindenkinél jobban tud, akár tapasztalat, meg utánajárás nélkül is. :D Szentül meg van győződve arról, hogy csak kevesebbet kell enni, meg nem nasizni és jó lesz. A szembesítést nem fogja fel, nekem meg nincs türelmem ahhoz, hogy ordibáljunk egymásnak két órát.

Tudom, hogy megoldás nincs, azon kívül, hogy nem vagyok otthon.

Engem csak az érdekel, hogy hogy lehet valaki ilyen... eh...

aug. 25. 12:23
 5/16 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, te mért élsz abban az óvodás naivitásban, hogy emberek csak jók lehetnek? Nem, az emberek rosszak is lehetnek. A te anyád rossz. Neked ez jutott. El kell kerülni. Nem tudod megjavítani! A határaidat megvédeni tudod úgy, hogy ezt nem tűröd.
aug. 25. 12:31
 6/16 A kérdező kommentje:

#6 Nincsenek illúzióim, tudom, hogy anyám nem normális. Nem akarom megjavítani, elvagyok azzal, hogy ha nem muszáj, nem beszélünk.

Az van, hogy az albérlet nem fér bele anyagilag tanév közben, csak a koli. Az utóbbi képlékeny, bármikor megeshet, hogy nem jön össze. Valahol tárolni kell a cuccaim, amíg nem végzek. Valahova menni kell, ha a koli nem opció és szállásos munkát se találtam nyárra.

aug. 25. 12:38
 7/16 anonim ***** válasza:
15%
Mert ő az anyád és otthon laksz. Ha zavar költözz el
aug. 25. 12:44
 8/16 anonim ***** válasza:
94%
Ne rejtegessél semmit, nagyon határozottan kérd ki magadnak a beszólást. Nem hisztisen, nem veszekedve, oda-vissza adok-kapok módra, hanem ellentmondást nem tűrő határozottsággal. Kb mint egy kutyának. Majd a válaszra lehetőséget nem adva otthagyod. Addig szól be, amíg hagyod.
aug. 25. 12:44
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
140 kilóból? Az komoly. Inkább bérelj ki egy szobát és ne tarts velük kapcsolatot. Semmi egészségeset nem tudnak tenni neked.
aug. 25. 12:47
 10/16 anonim válasza:
77%
Ha anyagilag nem fer bele egy alberlet, akkor tarsulj valakivel. Ha dolgozol, es keresel annyit, hogy eltartod magad, akkor egy kis szoba valahol belefer. Ha nem, akkor alljal ki magadert, es mond meg anyadnak h ne szoljon bele mit eszel es veszel, mert onallo kereseted van. Ha ezek nem opciok, akkor meg viseld el.
aug. 25. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!