Szerintetek jó szülőm van?
Sziasztok.
Nos a lényeg:
Édesapámmal mostanában nem igazán olyan a viszonyunk mint eddig.
Párommal nemrég házasodtunk és volt egy családi házunk (ekkor még nem a miénk!) aminek édesapám volt a tulajdonosa és ezt nászajándékként megkaptuk tőle.
Már szépen otthonosan a magunk ízlése szerint berendeztük! (Ennek kb. 3hónapja)
Viszont mióta ittvagyunk megfigyeltem,hogy édesapám van hogy random felhív mondjuk egy Szombat délelőtt,hogy Vasárnap X időben menni kéne neki segíteni,de ezt csak úgy bevágja mintha természetes lenne,nem megkér rá! (Mintha ő rendelkezne az én időmmel vagy ő akarná beosztani azt! Meg persze nem előtte 1 héttel általában hanem mondjuk 1 nappal előtte!) Pedig felnőtt emberek vagyunk!
Kb. 2 hete is úgy volt hogy Szombati napon megyünk a dunántulra az ő dolga miatt és én mondom neki,jó menjünk akkor reggel délután meg jövünk haza ahogy megbeszéltük! Ezért én 2 programomat le is mondtam amit arra a Szombatra terveztem. Erre előtte való nap Pénteken kijelenti,hogy mégsem megyünk. Mondom neki,jó de én ezért már 2 holnapi programomat is lemondtam. Erre persze már nem mondott semmit sem!
Nekünk is általában kevés időnk van mert párommal Hétfőtől-Péntekig többnyire majdnem reggeltől estig dolgozunk,hétvége az pedig nemsok azt pedig szeretnénk a saját dolgainkra/egymásra esetleg a barátokra áldozni ahogy ezt korábban is tettük!
Másik dolog ami idegesít: Multkor vettek egy új szekrényt és felhívott,hogy a régit nem e rakhatnák le itt nálunk mert hogy náluk nincs elég hely és nem tudják hova tenni a régit. Utána hűtőt vettek újat és azzal is eljátszotta ezt hogy a régit ide akarták hozni azaz lomtárnak akarná használni a már saját területünket! Mondtam nekik természetesen hogy ide ne hozzanak nekünk semmiféle lomot sem!
Ez páromat is nagyon idegesíti!
1 hónapja kb. Már beszéltünk vele erről akkor úgy látszott megértette,de ezekszerint mégsem mert ez a 2 eset már azután volt!
Ti mit tennétek az én helyemben?(Vagy inkább a mi helyünkben?)
Már azon is elgondolkodtunk,hogy beszélünk vele mégegyszer,de ha továbbra is ez fog menni és nem érti meg akkor megmondjuk neki,hogy köszönjük szépen de nem tartunk igényt a házra és inkább elköltözünk másfelé!
Hogyan oldanátok ezt meg vita/harag nélkül? Mert ezt nyilván nem szeretnénk,de persze ha nincs más megoldás akkor ez van! (Nyilván én tudnám kinek van igaza és így könnyebben feldolgozom magamban az esetleges haragot,bár persze tudom hogy ez nem jó!)
Bocsi,hogy kicsit hosszúra sikerült!
Köszönöm,ha végigolvastad és mégjobban ha esetleges válaszoddal vagy hasznos tanácsoddal tudsz nekem segíteni! :)
"házat kapott ha valóban papír is van róla nem csak szóban kapta"
Benne lakik! Akkor nem csak szóban kapta, hanem gyakorlatilag is (még akkor is, ha esetleg jogilag nem lett az ő nevére írva, de nincs rá okunk, hogy ezt feltételezzük).
"ha a kérdező az elején már enged akkor az ő háza előbb utóbb más raktára lesz. És ha apuka elkanászkodik, előbb utóbb úgyis feszültség lesz."
Ha így áll hozzá az egész kérdéshez, garantált a folyamatos feszültség.
Akkor az enyém a ház ha a nevemre is került a földhivatalban. Addig csak benne lakhatok, a tulajdonos jóindulatától függően. A kettő nem ugyanaz.
De értsd már meg, ha valaki kap valakitől önzetlenül valamit akkor nem vár utána szívességeket. Hanem csak és azért adta mert akarta.
Itt az apja inkább úgy viselkedik mint aki ku..rva nagy szívességet tett, és vár is cserébe valamit. Azt, hogy a kérdező úgy táncoljon ahogy ő fütyül.
Közel sem biztos, hogy a kérdező nevén is van a ház. És ha ez így van bármikor kitehetik.
Biztos hogy a kérdező nem ok nélkül írta, hogy ha ez így marad akkor inkább elköltözik.
Te csak azt látod, hogy milyen jó, kapott egy házat. Gondolom te is örülnél. Viszont senki nem szereti felnőttként ha esetleg manipulálják, vagy rákényszerítenek valamit. Akkor már nem is olyan jó buli.
"ha valaki kap valakitől önzetlenül valamit akkor nem vár utána szívességeket"
Úgy érted, az ajándékozó nem vár utána szívességeket. Hát tévedsz, nem minden ajándékozó ilyen, és még aki ilyen, az sem biztos, hogy mindenféle ajándék esetében ilyen. Házat (jó, lehet, hogy csak lakhatást) nem ajándékoz az ember nap mint nap, hát nem biztos, hogy tud olyan nagyvonalú lenni, mint kisebb ajándékok esetében. De megtette, (legalábbis a lakhatást) odaajándékozta a kérdezőnek. És ez még így is nagy dolog, ha utólag szívességeket kér. Persze, meg kell próbálni lehetőleg megértetni vele, hogy azért ez mindenféle kényelmetlenséggel jár nekik, ezért nem örülnek nagyon a bútorok tárolásának, stb., de azért úgy hozzáállni, hogy egyből akár a kapcsolat megszakításával fenyegetőzni nettó hülyeség lenne.
"senki nem szereti felnőttként ha esetleg manipulálják, vagy rákényszerítenek valamit. Akkor már nem is olyan jó buli."
De akkor nem be kell vágni a durcát, mint egy pisis, hanem felnőtt ember módjára kell kezelni a konfliktust.
13
A kérdező nem vágta be a durcát, hanem kezelni akarja és igazából nem akar rosszban lenni az apjàval.
És igen, ha egy szülő vesz a gyerekének egy házat akkor ne várjon érte semmit.
Normális családban ez így van. elfogadja, hogy felnőtt és külön életet él a gyereke.
"A kérdező nem vágta be a durcát"
De hajlik rá, hogy bevágja:
"Már azon is elgondolkodtunk,hogy beszélünk vele mégegyszer,de ha továbbra is ez fog menni és nem érti meg akkor megmondjuk neki,hogy köszönjük szépen de nem tartunk igényt a házra és inkább elköltözünk másfelé! ... ha nincs más megoldás akkor ez van!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!