Mit csináljak? Mondjam el a feleségemnek ??vagy inkább beszélgessek el négyszemközt a fiával?
Magyarul fogalmad sincsen, hogy a gyerek vitte-e el vagy te hagytad el, de máris a gyereket hibáztatod.
Gratulálok.
Mostohaanyám 2.0. Ott is, bármi volt, mindig én voltam a hülye. Nem ő, nem apám, csakis én.
Lehet lepontozni, nagyon gáz vagy, kérdező.
Ez egyenes út, hogy a gyerek nem bízik majd benned és inkább semmit nem mond el, mert úgyis ő lesz a hibás.
Sajno valóban igazam volt, rákérdeztem a feleségemtől hogy vett ki pénzt a tárcámbol és mondta ,hogy nem.
Elmondtam hogy 10 ezer ft hiányzik a tárcámból.
Bement a kisfiú szobájába beszélni vele hogy esetleg nem látta a pénzt és kb 1 óra beszélgetés után vissza adta a Feleségemnek(én nem voltam bent a szobába mikor beszélgettek )
14#
Kérdező, ezért ne haragudj rá. Most kamaszodik. Beszéld meg vele hogy nem haragszol, és ha kellneki pénz akkor szóljon vagy neked vagy az anyukájának.
Nem haragszom rá azóta beszéltem vele én is és elmondtam neki hogy ha pénzre van szüksége akkor szólni kell.
Mondtam is neki felejtsük el ezt az egészet.
Furcsák ezek a kérdések.
Egyrészt simán lehet, hogy a gyereknek olyan dologra kellett volna a pénz, amit nem akart bevallani, otthon elmesélni, pedig tudta, hogy egyébként értelmes dologra kapna.
De pl. az én nővérem mesélte, hogy tinédzserkorában egyszer lopott a szüleinktől, nem kellett neki semmire, csak úgy, hogy kipróbálja, viszont utána rettenetesen érezte magát, nem akarta sem elkölteni, mert nehogy lebukjon, sem visszaadni, csak kuporgatta az önutálat kellős közepén. Sosem nélkülöztünk, mindenünk megvolt, nem volt rá oka. Ugyanakkor a szüleink természetesen nem adtak mindig mindre pénzt, ami szemünknek, szánknak ingere volt, mert ez pedig egyenes út a gyerek elkényeztetéséhez.
Miért kellene mindig mindre pénzt adnia a szülőnek? Ha fontos, értelmes, indokolt dologra kér, akkor biztosan kap, ha a szülő meg is teheti. De azért ne a gyerek ossza be a családi kasszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!