Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Mondjam el a...

Mit csináljak? Mondjam el a feleségemnek ??vagy inkább beszélgessek el négyszemközt a fiával?

Figyelt kérdés
Feleségem fia meglopott( 10 ezer ft hiányzik a tárcámból 12éves fiu ) az a baj nem tudom fixen azt mondani, hogy ő volt mert nem lattam , viszont a pénzt hiányzik a tárcámból, 7 éve vagyunk együtt feleségemmel soha nem nyúltunk egymas pénztárcájába a másik tudta nélkül , tegnap délután tisztán emlékszem mennyi pénz volt a tárcámban mert megszámoltam , ma reggel már hiányzott 10 ezet forint. Nem szeretnék gyanusítgatni senkit , de sajnos más nem lehetett , idegen,rokon barát, iamerős nem járt nálunk egy ideje . Nem tudom mit kellene csináljak most vitát sem szeretnék igazából ebből csinálni mert nem érdekel az a 10 ezer forint csak maga a tudat hogy el lopták és a családomból lehetett valaki .
aug. 23. 10:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
17%

Magyarul fogalmad sincsen, hogy a gyerek vitte-e el vagy te hagytad el, de máris a gyereket hibáztatod.

Gratulálok.

Mostohaanyám 2.0. Ott is, bármi volt, mindig én voltam a hülye. Nem ő, nem apám, csakis én.

aug. 23. 11:57
 12/21 anonim ***** válasza:
75%
Mivel nincs egyértelmű bizonyítékod a lopásra így nem szólnék. Az is lehet, hogy elszámoltad a pénzt, vagy kiesett a pénztárcádból, vagy elköltötted és nem emlékszel.
aug. 23. 12:41
 13/21 anonim ***** válasza:
6%

Lehet lepontozni, nagyon gáz vagy, kérdező.

Ez egyenes út, hogy a gyerek nem bízik majd benned és inkább semmit nem mond el, mert úgyis ő lesz a hibás.

aug. 23. 13:25
 14/21 A kérdező kommentje:

Sajno valóban igazam volt, rákérdeztem a feleségemtől hogy vett ki pénzt a tárcámbol és mondta ,hogy nem.

Elmondtam hogy 10 ezer ft hiányzik a tárcámból.

Bement a kisfiú szobájába beszélni vele hogy esetleg nem látta a pénzt és kb 1 óra beszélgetés után vissza adta a Feleségemnek(én nem voltam bent a szobába mikor beszélgettek )

aug. 23. 13:34
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

14#

Kérdező, ezért ne haragudj rá. Most kamaszodik. Beszéld meg vele hogy nem haragszol, és ha kellneki pénz akkor szóljon vagy neked vagy az anyukájának.

aug. 23. 14:01
 16/21 A kérdező kommentje:

Nem haragszom rá azóta beszéltem vele én is és elmondtam neki hogy ha pénzre van szüksége akkor szólni kell.

Mondtam is neki felejtsük el ezt az egészet.

aug. 23. 14:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyszer megláttam, hogy az egyik gyerekem a pénztárcámba nyúl. Nem szóltam semmit, de bevezettem, hogy extra munkával pénzt lehet keresni. Hatalmas falusi porta, mindig akadt valami tennivaló, kerti munka, tűzifa pakolás, festés, stb. Kerestek is szépen, az addigi zsebpénz többszörösét és több probléma nem volt.
aug. 23. 14:41
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem azért furcsa ez a dolog mert ha bármikor kaphat pénzt ha szüksége van rá akkor miért lopna kérés helyett?
aug. 23. 15:51
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Na igen, ok, hogy ha szüksége van pénzre, szóljon. És fogsz is mindig adni neki?
aug. 23. 16:19
 20/21 anonim ***** válasza:

Furcsák ezek a kérdések.

Egyrészt simán lehet, hogy a gyereknek olyan dologra kellett volna a pénz, amit nem akart bevallani, otthon elmesélni, pedig tudta, hogy egyébként értelmes dologra kapna.

De pl. az én nővérem mesélte, hogy tinédzserkorában egyszer lopott a szüleinktől, nem kellett neki semmire, csak úgy, hogy kipróbálja, viszont utána rettenetesen érezte magát, nem akarta sem elkölteni, mert nehogy lebukjon, sem visszaadni, csak kuporgatta az önutálat kellős közepén. Sosem nélkülöztünk, mindenünk megvolt, nem volt rá oka. Ugyanakkor a szüleink természetesen nem adtak mindig mindre pénzt, ami szemünknek, szánknak ingere volt, mert ez pedig egyenes út a gyerek elkényeztetéséhez.

Miért kellene mindig mindre pénzt adnia a szülőnek? Ha fontos, értelmes, indokolt dologra kér, akkor biztosan kap, ha a szülő meg is teheti. De azért ne a gyerek ossza be a családi kasszát.

aug. 23. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!