Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Mondjam el a...

Mit csináljak? Mondjam el a feleségemnek ??vagy inkább beszélgessek el négyszemközt a fiával?

Figyelt kérdés
Feleségem fia meglopott( 10 ezer ft hiányzik a tárcámból 12éves fiu ) az a baj nem tudom fixen azt mondani, hogy ő volt mert nem lattam , viszont a pénzt hiányzik a tárcámból, 7 éve vagyunk együtt feleségemmel soha nem nyúltunk egymas pénztárcájába a másik tudta nélkül , tegnap délután tisztán emlékszem mennyi pénz volt a tárcámban mert megszámoltam , ma reggel már hiányzott 10 ezet forint. Nem szeretnék gyanusítgatni senkit , de sajnos más nem lehetett , idegen,rokon barát, iamerős nem járt nálunk egy ideje . Nem tudom mit kellene csináljak most vitát sem szeretnék igazából ebből csinálni mert nem érdekel az a 10 ezer forint csak maga a tudat hogy el lopták és a családomból lehetett valaki .
aug. 23. 10:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
11%
Hány éves vagy? Nekem nagyszüleim csinálták ezt folyamatosan hogy demensek voltak és mindig gyanúsítgattak mindenkit hogy nem ők tüntették el hanem biztos ellopták szinte minden nap xd
aug. 23. 10:25
 2/21 anonim ***** válasza:
17%
Lehet csak hülye vagy és nem emlékszel mire költötted el
aug. 23. 10:26
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs rá bizonyíték, akkor nem rögtön szembesítenék. Mi lenne ha ha a feleségednek jegyzenéd meg, hogy hiányzik belőle. Lehet ő tudja mi lett vele. Amúgy hányan vagytok ebben a háztartásban? Nekem fura, hogy 5 éves kora óta neveled a gyereket, és úgy hivatkozol rá, hogy a feleségem fia. Mintha alapból nem kedvelnéd.
aug. 23. 10:27
 4/21 A kérdező kommentje:
Azért is gondolom hogy a feleségem fia lehetett és nem pedig a feleségem mivel nekunk van közös bankszámlánk 2 kulon kártyával amire minden hónapban mindketten fix ősszeget utalunk és abbol van fizetve minden számla , bevásárlás és minden egyébb ami közös kiadás és a számlán még bőven van 200ezer ft felett direkt megneztem, ha annyira pénz kellet volna akkor onnan vett volna le nem tőlem lopna
aug. 23. 10:27
 5/21 anonim ***** válasza:
72%
Sose tudnám lopásnak titulálni azt, hogy a házastársam pénzt vesz ki a tárcámból. Bármikor lehet olyan helyzet, hogy nincs nálam/nála készpénz, és szükség van rá. Én mindenképpen a feleséggel beszélnék, hiszen ha mégis a fiú volt, akkor rendezze le ő, mint anyja.
aug. 23. 10:31
 6/21 A kérdező kommentje:

Azért irtam ugy mivel nem szeretem volna név szerint hivatkozni rá,

Egyebként semmi ilyesmiről szó nincs , szeretem a kisfiút , foklakozom vele, jatszok vele , tanulni is tanulok vele , iakolaidőben én viszem hozom kocsival ,szóval apjaként bánok vele és szó sincs itt piszkálodásról vagy szurkálodásról ö is ugy tekint rám (vérszerinti apja le sem szarja évek óta )

aug. 23. 10:31
 7/21 A kérdező kommentje:
Számomra ez lopás , mindig is arra tanítottuk a gyereket ha szüksége van bármir szóljon és érdem szerüen megkapja ,emelett vam zsebpénze is heti szinten kap 5 ezer ft-t ami szerintem egy 12 éves gyereknek egészen jó
aug. 23. 10:33
 8/21 A kérdező kommentje:
3-an,vagyunk Én , Feleségem és a kisfiú
aug. 23. 10:34
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jelezd feléjük. Hogy eltünk x ezer forint. Már csak azért is, mert így nem lesz folytatása. Ha jó a kapcsolatod a feleségeddel, akkor meg pláne. Lehet amúgy hogy készpénz kellett neki hirtelen, és nem volt ideje levenni.
aug. 23. 10:35
 10/21 anonim ***** válasza:
90%

Normális, higgadt - és nem rögtön vádaskodó - módon jelezd a feleségednek, hogy bár nem 100%, hiszen nem vagy tévedhetetlen, de úgy gondolod, hogy hiányzik pénz a pénztárcádból.

Amennyiben ő nem tud róla semmit, akkor mondd el neki, amit itt elmondtál, hogy nem vádaskodni szeretnél, de felmerült benned a gondolat, hogy esetleg a kisfiú lehetett. Ő ismeri a saját gyerekét a legjobban, ha elképzelhető, hogy a kisfiú valamiért ilyen eszközökhöz folyamodott, és nem egy elvakult anyaoroszlánról van szó, akkor egy értelmes beszélgetést tudtok ebből folytatni. Viszont erőszakosan ne ragaszkodj az igazadhoz, mert abból csak veszekedés lesz.

Emellett te ismered a saját feleségedet, hogy hogyan fog reagálni, ha úgy gondolod, hogy semmi esély nincsen arra, hogy közösen higgadtan megoldást találjatok az esetleges problémára, veszekedni pedig nem szeretnél, akkor ne kezdj ebbe bele.

Emellett azt gondolom, hogy ha a kisfiú tényleg elvett pénzt a pénztárcádból, és egyszer ez következmények nélkül, "észrevétlenül" mögötte marad, akkor esélyes, hogy újra megteszi. Ha pedig ez előfordul, akkor te is nagyobb bizonyossággal állhatsz ki az igazad mellett.

aug. 23. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!