Szóljak a szüleinknek, hogy a húgom kezd megint rosszabbul lenni?
Néha 1-1 dologra teljesen ráfügg, jobb esetben ezek építő dolgok, pl. sport, nyelvtanulás. Rosszabb esetnél egy adott személy lesz a függősége tárgya...
Eddig kétszer durvult el ez, először gimiben, mikor az első barátja, a "nagy szerelem" szakított vele egy másik lány miatt. Írogatott neki, mikor a fiú letiltotta, a lánynak, utána kamuprofilt csinált magának, hogy bebizonyítsa, a fiú a másik lányt is megcsalná, hetekig beszélgetett álprofilról vele. Pest másik végén lakott, ő mégis naponta-kétnaponta elment a házukhoz, esténként figyelte, ég-e a szobájában a villany. Aztán ahogy jött, el is múlt az egész, mintha elvágták volna.
A másik ilyen tavaly volt, ott a legjobb barátnőjével ment ez, mert a lánynak lett egy komoly kapcsolata, kevesebb időt tudott a húgommal lenni. Akkor eljárkált délután a barátnője munkahelyéhez, hogy "véletlenül" összefussanak, ha lemondott egy programot, odament a lakásához, végignézte a parkoló autókat, hogy a barátja kocsija ott van-e, merthogy biztos a srác miatt lett lemondva. Stalkingolta a közösségi oldalakon, még a srác szüleit is, ha valami utazós posztot töltött fel az anyuka, ment a számonkérés a barátnőjénél, hogy miért utazik velük, miért velük tölti az idejét, ha vele is lehetne. Ez ment 3-4 hónapig, aztán ez is megszűnt, csak úgy. Jóban vannak, de már közel sem legjobb barátnők, mondta, hogy nem is kíváncsi rá, nem is hiányzik neki.
Most is látom rajta, hogy kezd jobban érdeklődni valaki iránt, aki után nagyon nem kellene. Baja is lehet belőle, a szívfájdalmon túl. Még nem is beszéltek, de már kinyomozta, hol lakik, arra jár sétálni, szeptemberben gyakornoknak akar hozzá jelentkezni, hogy megismerkedjenek. Az illető barátnőjét bekövette mindenhol, most küldözgetett nekem róla képeket, hogy szerintem mennyit kéne edzenie, hogy úgy nézzen ki, mint az a nő, segítsek neki majd vásárolni, mert hasonló stílust akar őszre... Szerintem kezd megint a ló túloldalára esni és ez már nem egy gimis vicc, vagy egy legjobb barátnős féltékenykedés. Szüleinket nem akarom megijeszteni, de azt sem szeretném, hogy a húgom kerüljön bajba.
Négyes, nincs olyan, hogy "egészséges stalking".
MINDEN stalker érzelmileg labilis személy, ami végül akár agresszióban is kicsúcsosodhat.
Nekem is volt ilyen ember az életemben, rendőrségi feljelentés lett a dologból elég hamar, kapott egy távolságtartásit > nem tartotta, aztán lett egy felfüggesztettje, akkor szállt le rólam.
Ja, hogy én meg addig kb félelemben éltem, hogy megver, megöl-e? Hát, igen, az már az áldozat baja.
Kérdező: a húgodnak nem ártana egy jó pszichiáter, mert ez, amit csinál, nem normális.
Az a baj hogy ha elmondod szüleid nagy eséllyel nem tudnak semmit tenni. Te kicsit megkönnyebbülés hogy nem egyedül vagy nyomba ezzel a teherrrel de az is hamar eltünne ha a tesód megtudná hogy te "beátultad" őt a szüleiteknek.
Tuti berágna és azt mondaná hogy túlnagyítod, nem is olyan vészes és ne terjesz róla dolgokat. Nem is bízna benned azok után és lehet egy ideig te lennél az akire rá lenne kattanva.
Mikor először volt ez, a szüleimnek nagyon sok baja volt.
Válásuk közepén voltak, fél év alatt a 4 nagyszülőmből három elhunyt. Ők akkor arra fogták a viselkedését, hogy nehéz időszakon megy át ő is, ragaszkodik ahhoz, akit szeretett...
Az, hogy az egészséges lenne, kétlem.
Persze, ha tetszik valaki, ránézhetünk a profiljára, de az nem normális, hogy kinyomozzuk, hol lakik, naponta 2-3 alkalommal megfordulunk ott, jelentkezni akarunk a cégéhez, mint gyakornok, másoljuk a barátnője stílusát kinézetben, öltözködésben. Főleg, hogy olyanról van szó, aki tanít az egyetemen is, ahová jár. Korábban szerintem azért is hagyta ezeket abba, mert megszűnt a napi szintű kapcsolat, de itt látni fogja évközben újra és újra.
Idealizálja, kérdeztem, mi tetszik neki ennyire benne, mert egy semmi extra pasi amúgy, aki ráadásul öregszik is már (44). Mondta, hogy ő írt egy listát, mit szeretne a párjában, milyen legyen és az teljesen erre a férfire illik, ahogy először látta, tudta, hogy nekik dolguk lesz egymással még és csak egy kis segítség kell sorsnak...
Megnezetnem vele a Baby Reindeer cimu sorozatot, aztan el lehet gondolkodni!
Nagyon bizar a tesod viselkedese, es ebbol egyre tobb gondja lesz az eletben. Akar fel is jelenthetik zaklatasert (ha nagyon eldurvul a helyzet)!
En nagyon komolyan elbeszelgetnek vele, es megkernem, hogy keressen fel egy pszichologust. Nem tudom, hogy milyen idos, de ez ilyen 11-12 eves szint. Mondjuk abban a korban sem egeszseges, de akkor meg formalodik a szemelyiseg, igy tul sok aggodalomra nem ad okot. A hugod esete viszont teljesen mas. Ugy viselkedik, mint egy megszallott!
Nem lehet erre mit írni. Idegeneknek főleg.
Ez a család kiterápiázatlan, diszfunkcionális.
Oka van annak, hogy ilyen lett a tesód. Elsősorban a szülők érzelmi elérhetetlensége.
És a gond az, hogy nem lehet azt mondani neki, hogy menj pszichológushoz, ugyanis egyetlen sor sem szól arról, hogy ő rálátna arra, hogy problémája van. Addig senkit nem lehet küldeni. Mert neki ez normális, nem érzi, hogy baja lenne.
Ti viszont nem vagytok szakemberek, nem tudtok úgy kommunikálni.
Beszélj erről a szüleiddel, hogy tudjanak róla, de ne támadjatok rá azonnal azzal, hogy pszichológushoz akarjátok cipelni, mert csak elidegenítitek magatoktól és az nem segít senkin - valószínűleg nála még extrémebb viselkedést idéznétek elő.
Azt sem kellene megtudnia, hogy Te beszéltél az aggályaidról bárkinek, mert egyelőre legalább Rád bizalmasként tekint, ha "elárulod", akkor Te sem fogsz tudni a viselt dolgairól mert nem fog benned megbízni, és így nem fogsz tudni segíteni neki. Finoman kellene arra terelni néha a beszélgetést, hogy ez vagy az soknak, túlzónak tűnik, esetleg ha olvas könyveket akkor érdemes a témában pszichológiai könyveket ajánlani, vagy venni neki, cikket a figyelmébe ajánlani, stb., hátha ösztönöz ez egyfajta felismerést saját magában. Amíg ugyanis ő nem látja a problémát, addig szakember segítségét sem fogja kérni, kényszeríteni pedig nem lehet rá (ha jól értem nagykorú).
Kitartást!
Esküszöm csomó thriller es horrorfilm van ilyen obszedált viselkedésű nőről Hollywoodban. Ez tenyleg filmbe illik. Nehogy a vége is olyan legyen.
Szinte biztos, hogy a traumák, a család széthullása hozta elő benne ezt a hajlamot, ami mar megvolt benne. Ilyen stalker
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!