Hány éves korunkig nem szégyen a szüleinknél élni?
ha személyzetként tekint valaki a szüleire akkor már 10 évesen is gáz, ha lakótársként, akkor meg 50 évesen se az.
Nincsenek szabályok ebben. egyedi lehetőségek és rendszerek vannak családonként változó.
Nincs olyan, hogy hány éves korig szégyen. Amíg nem érzed, hogy van értelme elmozdulni, vagy nem látsz biztos talajt a lábad alatt, és a szüleid se akarnak kirakni otthonról, akkor felesleges olyanba belelovalni magad, amivel csak a saját megélhetésedet hátráltatod. A lényeg, hogy vedd ki a részed mindenből, és takarékoskodj, hogy ha arra kerül a sor (pl barátnő, vagy távolabbi munkahely), akkor ne kelljen gondolkodni.
Mellesleg úgy is lehet saját életet élni, hogy a szüleiddel élsz.
#3 vagyok: alapból nevetségesnek tartom azt az embert, aki szégyennek fog fel egy ilyen dolgot. Akinek ez szégyen, annak komoly önértékelési problémái vannak.
Nyilván sokkal 'menőbb', ha az embernek van saját lakása, de semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki együtt él a szüleivel.
én 20 éves vagyok. nem tartom szégyennek,hogy még itthon élek. de az utóbbi időben eléggé terhes a helyzet. a szüleim sokszor célozgatnak rá,hogy ők ennyi idősen már külön éltek,házasok voltak,gyerekkel stb. és így egyre kellemetlenebbnek érzem,hogy itthon élek. nem azért,hogy mások mit gondolnak.hanem mert a szüleim nem látnak már szívesen.
ettől is függ. ha valakit 30 évesen is szívesen látnak otthon,akkor azzal sincs baj, főleg,hogyha nincsen még párja.
én legkésőbb akkor költöznék el normális esetben,amikor férjhez megyek.utána már azért nem szeretnék hazajönni a gyerekszobámba lakni. de előtte nem tartom gáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!