Hogyan zárjam ki apám bíráló, kötözködő hozzáállását az életemből, döntéseimből?
Kiskoromban elváltak a szüleim. Én anyámmal maradtam, elköltöztünk, apám külföldre ment dolgozni.
Tini koromban a régi családi házat visszakaptuk tőle, az én nevemre íratta, anyával és most már a férjemmel lakunk itt.
Apával hetente párszor beszélünk telefonon és évente párszor találkozunk, amikor itthon van.
Erőteljesen szeret beleszólni a dolgainkba, döntéseimbe, házfelújításba. Ha valami nem úgy van, megsértődik, durcázik. Ha ilyenkor nem keresem, jobban bepörgeti magát, aztán agresszívan megharagszik...
A házzal vagyok a legnagyobb gondba, mert azt érzem, hogy tartozok feléje, mert tinikoromban nekem "adta", rám íratta. Ebbe a témába szól bele a legtöbbet. Nem atyai jótanácsról van szó, hanem logikátlan kioktatásról, mit hogy alakítunk a helyiségekben/-ből.
Elég kusza helyzet. Mit tegyek? Haragban sem szeretek vele lenni, mert olyankor tényleg agresszív, cirkuszolós, anya is itt van, nem akarom, hogy őt hozza ki bűnbaknak; haragot tart, lejárat, hogy meg sem ismer, nem köszön, (nagyra nőtt gyerek), stb.
Köszönöm a tanácsokat, külső meglátásokat. :/
Apád még mindig úgy gondolja, hogy övé a ház. Ö lemondott a házról! Átiratta rád: nesze, most már törödj vele te, alapon.
Akkor most már ne szóljon bele, ha törödsz a házzal és úgy ahogy te jónak látod.
Tényleg az a kulcs kérdés, hogy van-e haszonélvezete a házra.
Ha van, akkor ha megsérted, akkor ki is rakhat! Ez esetben kényszerből muszáj jópofizni vele.
Ha nincs haszonélvezete, akkor meg elég önzetlen volt, ez esetben viselkedj vele jóindulattal. Hagyd hogy kicsit beledumáljon a dolgokba, aztán tedd azt, amit akarsz. Elég gyakori az, hogy ha felnőtt szülők gyerekeiket szépen támogatták felnőttkori önállósodásukban, akkor úgy érzik, hogy ez erkölcsi alap arra, hogy felnőtt korukban is kicsit dirigálják őket.
Sajnos nem tudsz sokat tenni.
Ha ilyen és megsértődsz tényleg rosszabb. Agresszív lesz.
Ismerős...
Nagyon nehéz.. elviselni is, mert az emberben már ott
van a stressz.
Próbálj kivárni, hátha adódik valamilyen lehetőség hogy eltávolodjon.
Talán segítene ha elkezdenél panaszkodni..
Panaszkodni magadra.. hogy milyen ideges vagy mert ez se jó.. az se
sikerül.. vagy ilyenek..
Az hátha lenyugtatja, vagy meglepi hogy ideges vagy.. viszont nem rá..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!