Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetértetek abban, hogy a...

Egyetértetek abban, hogy a másik gyászába nem lehet beleszólni,mi a helyes?

Figyelt kérdés

Párom édesanyja elhunyt.

Sajnos az én szüleimmel a páromnak sok éve megromlott a kapcsolata.

Midig rajtam csattan az ostor, mert szüleim minden lépését kritizálják.

Most úgy gondolom túlmentek egy határon.

A gyásszal kapcsolatban kritizálják,hogy többet kellene az édesapjával lenni,hamarabb kellett volna hazamennie,nem így kellene,nem úgy kellene stb

Úgy gondolom, hogy a gyász a temetés mindenkinek a magánügye,legalábbis a szúk család legbensőbb ügye, semmilyen véleménynek nincs helye nyilvánosan..

Jól gondolom vagy én reagláom túl?

aug. 6. 10:33
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A "legszebb" az egészben,hogy a férjeméknek a nagy család is összetartó,rendszeresen összejáró.

Ellenben a mi családunkban állandóak a balhék,x nem beszél y-nal sorolhatnám

aug. 6. 11:33
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
#8 Bunkó családokban biztosan így van, egészségükre. Nálunk nem szokás belepofázni abba, ami nem tartozik ránk. Ismétlem: Ha kikérik a véleményünket, elmondjuk normálisan, nem kioktatóan. Így is lehet, akármilyen furcsa!
aug. 6. 11:33
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom kérdező, igazi bunkó családod lehet. A családi élethez is kell némi intelligencia. Ha őszintén szeretnének téged, akkor a férjedet is elfogadnák. A legtöbb családban vannak olyan emberek, akik nem igazán szimpatikusak, de az intelligens ember ilyenkor azt szokta mondani: Nekem az a fontos, hogy te boldog legyél és ha te boldog vagy vele, akkor én is befogadom a családba és szeretem, mert tudom, hogy ez fontos neked!

Vannak olyan szülők, akik észre sem veszik, hogy a saját gyereküket is elvesztik egy idő után a konok, bunkó viselkedésük miatt.

aug. 6. 11:37
 14/21 anonim ***** válasza:
11%
10, aha, és ugye ez a kérdésből véletlenül sem derül ki...
aug. 6. 11:40
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

Ismertesd meg a szüleiddel azt a közmondást, hogy 'ahány ház, annyi szokás'. Nem minden család egyforma. Nem mindenkinek egyformák a lehetőségei (pl. szabadság kérdésében), nem mindenki gyászol egyformán.

Ha a szüleid annyira együttérzőek, ők is meglátogathatják a párod édesapját. Vesd fel nekik ezt a lehetőséget, amiben már ők dönthetnek!

aug. 6. 11:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Igyekesztem már sokszor tisztázni,nincs rá egyenes válasz,miért nem szeretik." "Ellenben a mi családunkban állandóak a balhék,x nem beszél y-nal sorolhatnám"

Hát nem tudom, kérdező. Bocsi, ha bunkónak hangzik, amit leírok, de miért nem állsz ki a férjed mellett? Miért tartod ezekkel a bunkókkal a kapcsolatot? Nem beszélnék többet a szüleimmel, ha ezen nem változtatnak. Ha így szidják, szekálják a férjem, miért nem hord feketét stb. Semmi közük hozzá, menjenek a francba...

Nem viccelek, tedd rájuk a telefont, ahogy beszólnak valami sértőt. Húzd meg a határokat. Szerinted a férjednek ez hogy esik? Húzd meg a határokat. Vagy megváltoznak, vagy nem beszélsz velük többet. Szerintem semmit sem veszítenél. És ne gyere azzal, hogy "de hát ők a szüleim". A férjed pedig a férjed. Majd a gyerekeiteknek is így fogják szidni az apjukat? Ne haragudj, nagyon bunkók a szüleid. Sajnos el kellene gondolkodnod a kapcsolat minimalizáláson, megszakításon. A saját és a férjed érdekében. Mert ezt bizony a férjed sem fogja a végtelenségig tűrni, pláne, ha a saját gyerekeinek majd szidja őket a nagyi, lehülyézi az apjukat stb.

aug. 6. 11:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy ebben neked kell határokat szabni, hiszen tőled informálódnak és a te családod. Engem anyósom kezd ugyanúgy ki állandóan, mint a te társadat a te családod. A férjem rövidre zárja, mindig világosan meghúzza a határokat, hogy ez a mi dolgunk, majd mi megoldjuk, nálunk más szokások vannak, stb. Ha az anyukája nem fejezi be, egyszerűen ráteszi a telefont és két napig nem beszélnek, ennyi.

Nem értem miért tűröd el!? Szerintem nem a gyász az egyetlen olyan téma, amibe nem kéne bunkón beleokoskodniuk. A ti életetek, a ti szokásaitok, a ti döntéseitek. Lehet finoman terelgetni, de a bunkózás nem fér bele. Határszabás.

aug. 6. 11:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a történetben te vagy a hunyó, akinek helyre kellett volna már régen tennie a szüleidet! Most meg végképp! Sokmindenben megtűrhető a véleményük, de az most egyáltalán nem az a helyzet, hogy nekik bármi lapot osztottak volna. Tuskók. Állítsd le őket, ez most teljes mértékben a te sarad.
aug. 6. 12:50
 19/21 anonim ***** válasza:
71%
Gondolom, tartasz a szüleidtől. Sokan írják, hogy a te felelősséged, mert neked kellene kiállnod a férjedért, ami részben igaz, de tudom, hogy milyen, amikor az ember nem akar a saját családjával konfrontálódni.
aug. 6. 12:54
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

És azt áruld már el hogy mégis mi a fenéért nem állsz ki a férjed mellett? Miért nem teszed helyre a szüleidet? Miért hagyod hogy bántsák, kritizálják, beleszóljanak az életedbe?

Ja várj, tudom a választ. Gondolom azért mert "hát mégis csak a szüleim". Legszarabb indok ever..

aug. 6. 15:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!