Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted baj, ha egy szülő...

Szerinted baj, ha egy szülő támogatja a gyerekét ?

Figyelt kérdés
Az ismerősi körömben van egy testvérpár akiknek van egy eléggé nagy családi cégük vagyis az apjuknak. Közel 300 embert foglalkoztatnak. Így azért ők jóval a magyar átlag felett élnek. Vadi új Audi meg Mercedes, már egyetem alatt saját lakás, magán iskola meg magán tanár, évi minimum 2 hónap külföldön. Én ebben semmi kivetni valót nem látok. Szerencsések. De nagyon sokan ismeretlenül is elítélik őket hogy anyuci meg apuci alápakolt mindent . Meg ugye családi cégben “dolgoznak” marketing és mérnöki területen. Sokan erre is azt mondják ez nem munka nekik. Ti mit gondoltok erről ? Baj ha egy szülő akinek telik rá megad a gyerekének ilyeneket ? Sokan az ilyet elítélik és vannak ezek az amerikai filmes klísék hogy hajléktalanból a világ leggazdagabb embere csak a jó.
aug. 5. 13:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
A családi cégben DOLGOZNAK a fiatalok. Tehát nem a dologtalan aranyifjak életét élik. A szülők a lehető legjobb iskolákba járatták őket, hogy minél több tudásra tegyenek szert, amit később majd hasznosítanak. Lakást vettek nekik: albérletbe kellett volna küldeni őket? Audit, meg Mercedest kaptak: ha nem észjátszásra, "villogásra", hanem normálisan használják, az is rendben van. Ez egy olyan család, amelyik megteheti, és hivalkodás nélkül meg is teszi. Bár több ilyen lenne!
aug. 8. 10:11
 12/23 anonim ***** válasza:
83%

Ha alájuk lenne pakolva minden, akkor nem dolgoznának. Ne rakd idézőjelbe, a családi vállalkozás nem kispiskóta akkor se, ha apád-anyád a tulaj. Sőt. Én dolgoztam apámmal egy darabig maszekban. Soha az életben nem volt annyira kihajtva a belem, mint abban a fél évben. Mert ha már odaenged a tűzhöz, akkor ne hozzak rá szégyent, na ezt is tanuljam meg, ahhoz miért nem értek. A diplomásnak, akinek a szakterülete volt az adott munkafolyamat, kb hatezerszer mutatta meg a dolgokat, nekem mindent egyszer, plusz jegyzetelhettem. Na, ebben a cégben “lébecoltam” én sokak szerint apám nyakán. Maradjunk annyiban, hogy soha az életben nem akarok családi vállalkozásban dolgozni, senkiében.

Amúgy meg ha lenne élete a sok gyökérnek, akkor nem lenne ideje ítélkezni meg irigykedni.

aug. 8. 13:01
 13/23 anonim ***** válasza:
25%

Persze, hogy elítélik, mert a társadalom java, még mindig kádár elvtárs proli, együgyű népe, akinek a tekintetes urak majd megoldják az életét munkahellyel.

Fantasztikus lehet, ha intelligens és egymással együttműködni képes családtagok így visznek egy céget.

Akik szerint ez nem munka, mind alkalmzott, kis droidok, akiknek fogalmuk sincs mi meló ez így is.

A szüleink szerint sem dolfozunk a vállakozásunkban, csak elvagyunk, de ők is ostoba prolik, akik összeszarnák magukat, ha önállóan ellene valami tenni.

Most nyuggerek es kánaán van az ostoba agyukban, mert a tekintetes uraknak köszönhetően a nyugdíj minden hónapban jön.

aug. 8. 18:15
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

12# Az én értelmezésemben ez még "aládpakolás", hiszen ha egy multinál dolgozol is dolgozol, mégsem jár azzal az esetek nagy százalékában, hogy lakást, meg felső kategóriás autót kapsz ezek mellé.

Egyébként abban egyetértek, hogy családi vállalkozásban dolgozni gyerekként néha embert próbálóbb, mint saját lábon elindulni. Ezt sok hasonló helyzetben lévő barátnál látom. Több a pénz, de többnyire több a munka és az elvárás is, azzal a teherrel együtt, hogy egyszer "neked kell továbbvinned" és ha lehet, eredményesen.

aug. 8. 19:00
 15/23 anonim ***** válasza:
29%

14, érdekes, mert pont az a korosztály mondogatja az alápakolást, akiknek kamatmentes hitelre lett meg a kis kádárkocka/panellakás még a szociban 🙃 Önerő nélkül, bagóért.

Miért baj az, ha a szülő megteheti, hogy lakást ad a gyerekének és meg is teszi? Te nem tennéd?

aug. 8. 20:09
 16/23 anonim ***** válasza:
34%

15.

Ja. A régen mindenjobbvolt, buta, ezüst horda.

aug. 8. 22:56
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy a srácok hogy kezelik a helyzetüket. Ha ettől nem érzik magukat többnek, meg nem néznek le másokat, addig nincs miért kötekedni, meg persze, ha elismerik, hogy mekkora szerencséjük van. Mondjuk ha 30 éves koruka, önerőből érnék el, akkor is lenne, aki beléjük rúgna, amilyen "faxa, támogató" országba születtek...
aug. 8. 23:06
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

15# Az enyém volt a 10-es válasz. Részemről nem baj, én is megtenném, de nem lennék szülőként megsértődve, ha megkapnánk, hogy mindent a gyerekek alá tettünk, mert igen... Max visszakérdeznék, hogy és? "Gyerekként" pedig értékelném, hogy így élhetek különösebb befektetett energia nélkül, nem felvágnék vele, hogy ez az én érdemem és/vagy nekem ez jár, mert a szüleim a munkáltatóim.

Én fiatal 30-as vagyok egyébként, bár az tény hogy kádárkockában élünk, de nagyon nem kamatmentes hitelre vettük. :D És sajnos nem is alánk pakolták, pedig annak örültem volna! :)

aug. 9. 09:11
 19/23 anonim ***** válasza:
79%

18, nem a te korosztályod szokta mondani ezt. Te kivétel vagy.

Amúgy elvileg a gyerekét szereti az ember, megad neki mindent. De én csak magamból tudok kiindulni.

Maga a kifejezés sértő és lekezelő. Szimpla irigységre utal.

aug. 9. 10:18
 20/23 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem sértő, de nyilván nem vagyunk egyformák és más az ingerküszöbünk is. :)
aug. 9. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!