Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámékkal...

Hogy értessem meg anyámékkal hogy nem akarok a balatonra menni velük mert nekem nem buli hogy egész nap egy büdös pocsolyába fürdünk és esszük a túlárazott lángost?

Figyelt kérdés
Próbáltam felhozni de mindig kapom hogy antiszoc vagyok meg bezzeg ha őt vitték volna anno...
júl. 27. 17:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
68%
Kinek mi a Balaton. Nekem a Balaton a Riviéra. Nem büdös pocsolya.
júl. 27. 17:08
 2/27 anonim ***** válasza:
79%

Szoktak olyat csinálni a te kedvedért, amihez nekik nincs kedvük? Szoktak miatta rinyálni? Pl anyád főz rád?

Előfordul néha az életben, hogy olyasmit teszünk a szeretteink kedvéért, amihez rohadtul semmi kedvünk, de a kulturáltabbja jó pofát vág hozzá. Gondolj arra, hogy ez milyen jó kis gyakorlás arra az időre, amikor majd neked is lesz gyereked, akinek a kedvéért megteszel majd egy rakás dolgot, amihez rohadtul semmi kedved. Pl kicseréled a szaros pelenkáját.

júl. 27. 17:10
 3/27 anonim ***** válasza:
25%

2

Tekintettel arra, hogy valószínüleg egy tiniről van szó, még jó hogy az anyja főz rá... Ne próbáljuk beállítani a kötelességeket fófejségnek.

"antiszoc vagyok meg bezzeg ha őt vitték volna anno"

Jó lenne migismertetni velük az introvertált fogalmát, meg azt, hogy NEM releváns a mi kívánságunk abból a szempontból, hogy a másik mit akar.

Én például egyszer szeretném kipróbálni az anált, de nem várom el mástól, hogy tapsikolva örüljön neki, miután mindent előkészítettem rá a megkérdezése nélkül.

Vagy pl minden kígyós-bogaras-stb egzotikus ételt is végigkóstoltam volna gyerekként, jelenleg meg a sushi-nál, polipnál és a hasonlóknál tartok. Anyám konkrétan a 5 centis halakat is kibelezte, pedig azokat egészben sütik... Bezzeg, ha nekem adtak volna egy adagot anno...

júl. 27. 17:29
 4/27 anonim ***** válasza:
81%
Akkor ne furodj és ne egyél langost
júl. 27. 17:37
 5/27 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell megérteni. Itthon maradsz. Ennyire egyszerű. Ha hosszabb időre mennek, és olyan gonoszok, hogy nem adnak pénzt, akkor kénytelen vagy a zsebpénzedből enni.
júl. 27. 18:08
 6/27 anonim ***** válasza:
87%
Hány éves vagy? Mondd meg, hogy inkább a haverokkal maradnál vagy velük mennél Balcsira. Úgyis ez a valódi gondod, nem?
júl. 27. 18:42
 7/27 anonim ***** válasza:
17%
Hány éves vagy? Te mit csinálnál helyette? Van valami javaslatod jobb családi nyaralásra? Elmennél mondjuk túrázni, biciklizni? Vagy inkább csak haverokkal diszkó meg sör esténként?
júl. 27. 22:35
 8/27 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem fordítsd meg a dolgot. Mondd meg, hogy nem mész, mert azt szeretnéd, hogy kettesben legyenek, ígyis fáradtak, sokat dolgoznak, megérdemlik, hogy csak kettesben kikapcsolódjanak gyerek(ek) nélkül. Tök mindegy mit akarsz, az a lényeg, hogy hogyan adod elő magad
júl. 28. 01:16
 9/27 anonim ***** válasza:
92%

"antiszoc vagyok meg bezzeg ha őt vitték volna anno"

Tipikus sz.r szülő, aki azt hiszi, hogy ettől lesz jó a családi élete.

Csodás kapcsolat, ha képtelen elfogadni, hogy te nem ő vagy, és ami neki öröm (lett volna), neked nem az. Az meg, hogy a családdal töltött minőségi idő , programok legyen a vonzó, ha már a pocsolya nem is, nos...ehhez meg a mindennapokban kellene olyan miliót teremteni, hogy a gyerek a nagy családi nyaralást ne kínként élje meg. Fel kellene fogni, hogy nem címlap családja van, és engedni, hogy otthon maradjon, és akkor talán mindkét "tábornak" tényleg olyan nyaralása lesz, ami feltölti, és amire örömmel gondol vissza a szürke hétköznapokban. 10 éves gyereket még lehet idomítani, és rángatni arra, amerre a szülő menne, de egy nagy kamasznál már kár vergődni.

júl. 28. 07:57
 10/27 anonim ***** válasza:
76%

Megmondod, hogy nincs kedved menni.

Felnőtt vagyok de én is utálom a Balatont pontosan azért, mert drága, túlárazott fos, koszos, teli van kagylóval, de tavaly nyáron konkrétan döglött halak lebegtek benne tucatszám (nem nyaralni járunk oda, hanem a vőlegényem családja odavalósi).

Akkor inkább elutazok Horvátországba, ami mellesleg olcsóbb is és a tiszta tengerben fürdök, nem az üledékes, csupa kagyló lében.

júl. 28. 09:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!