Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a gyermekem...

Mit csináljak, ha a gyermekem nem akar újépítésű lakásba költözni a pénzemből, hevesen tiltakozik ellene, hanem panelba szeretne menni, illetve mellé 2 garázst, és 1 tárolót szeretne venni ebből az összegből?

Figyelt kérdés

júl. 21. 13:16
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
80%

Én sem akarnék anyámék pénzén még egy koszos lyukba sem menni, nemhogy lakásba. Hogyne.

Inkább albérlet, mint utána egész életemben hallgassam, meg érezzem lekötelezve magam. Hát persze.

júl. 22. 09:37
 32/39 anonim ***** válasza:
89%
Lehet a gyerekeknek több esze van, mint nektek.
júl. 22. 09:45
 33/39 anonim ***** válasza:
88%

Nekem ez a feltételszabás nem tetszik. Úgy tűnik, irányítani akarjátok a felnőtt gyereket. Ez nem jó. Hagyjátok már leválni.

A másik a sznobizmus. Panelben nemcsak prolik laknak. Igaz, vannak nagyon proli paneles környékek is, de van, ahol sok a középosztálybeli is. Lokációtól függ. Az újépítésű házakban is sok a proli, csak a felkapaszkodott, újgazdag proli a több.

Másrészt ha mindenáron gazdagok közé akarod költöztetni, nem biztos, hogy örülni fog. Procc újgazdag szomszédokkal is nehéz. Sok lenézést is kaphat tőlük.

júl. 22. 23:53
 34/39 anonim ***** válasza:
67%

Arról nem is beszélve, hogy az újépítésű házak elrendezése egy kalap fos. És tényleg.

Nem is értem, akik kigondolják - hogy gondolják.

- amerikai konyhás megoldás (eszükbe nem jut, hogy ha az ember főz -mert sokan főzünk -, annak van szaga, van hangja, kellene egy ajtó, nem összenyitni közös térré)

- elcs.szett alakú és méretű szobák

- elcs.szett elrendezés

- olcsó vacak alapanyagok, ergo elég sok minden 3-4 éven belül tönkremegy és lehet javíttatni-cseréltetni

- egymás seggében vagytok a szomszéddal

Ha fizetnének érte SEM költöznék újépítésűbe.

júl. 23. 09:04
 35/39 anonim ***** válasza:
68%
34.: Igen, ezt én is megfigyeltem, hogy nagyon egy kaptafa az elrendezésük. A következő életformára tervezik őket: van egy kétgyerekes vagy egygyerekes család. A nagy amerikai konyhás nappali falán lapostévé, előtte nagy kanapék. Tehát folyton azt nézzék. Könyvespolcoknak nem igazán terveznek helyet. Az amerikai konyhás megoldás miatt eggyel kevesebb válaszfal van, ami szekrények, polcok elhelyezése szempontból rossz. A másik egy-két-három szoba pici, mert hálónak, gyerekszobának tervezik. Oda se fér be sok minden. A hálóban maximum egy ruhásszekrény még elfér. Eleve az eldobói társadalmi stílusra van az egész tervezve.
júl. 23. 14:04
 36/39 Kései Sirató ***** válasza:
23%

A gyereked talán nem sejti, hogy a panel lakásnak óriási a költsége, 6-szor annyiba kerül a fenntartása, mint egy új építésű, szigetelt, modern lakásnak. Esetleg beszéljetek neki erről.

Igazából a döntés a tiétek, ha ti veszitek meg. Az új lakás befektetés szempontjából is jobb - ha már ennyire ez a szempontja.

júl. 29. 10:12
 37/39 anonim ***** válasza:
84%
Panelban lakom, fűtésem télen évek óta 5 ezer kemény forint. Fűtési időszakon kívül 3 ezret fizetek. Nettel, közös költséggel együtt 40 alatt megvan a rezsi mindig. Nem gondolom soknak, 3an lakunk benne. Ezek szerint az újépítésű költsége hatodennyi lenne havonta? 6 -7 ezer között?
júl. 29. 13:12
 38/39 anonim ***** válasza:
55%

Mert még a távhős lakasokra nem szüntették meg a rezsi keretet.

A H tarifába is bele nyúltak július 1el...

júl. 29. 20:11
 39/39 anonim ***** válasza:
69%

"1/3 részét fizetem én, 2/3 részét nagyszülei fizetik. Nem akarunk panelt venni neki, mert az proli és rossz."

Nekem ilyen primitív, bunkó szülők pénze semmire nem kéne. Sőt, a társaságotok sem. Úgyhogy adjatok hálát, amiért ilyen normális, rendes fiatok van. Nem a ti érdemetek

júl. 30. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!