Mit csináljak, ha a gyermekem nem akar újépítésű lakásba költözni a pénzemből, hevesen tiltakozik ellene, hanem panelba szeretne menni, illetve mellé 2 garázst, és 1 tárolót szeretne venni ebből az összegből?
"Nem akarunk panelt venni neki, mert az proli és rossz.Szeretnénk, ha újépítésűbe menne a gazdagok közé."
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Huha... Felo, h neked is csak penzed van sok, eszed meg "kicsit" kevesebb. Olyba tunik a fiad a legertelmesebb koztetek.
Sajnos meg kell, h mondjam, a sztoriban egy proli van csak es az te vagy.
"Nem akarunk panelt venni neki, mert az proli és rossz."
. Ok, tehát kamukérdés.
Máskor várd meg a válaszom, mielőtt ilyen patront ellősz.
Nagyság rendekkel jobb egy tégla lakás a panelnál:
- Nem terjeng a szar szag, kaksi után a lépcsőházban. Nem egy olyan ember van aki a lépcsőházba szellőzteti ki. Új építésűben nincs ilyen mert, jól működik az elszívás.
- Nem tudom a teljes tömb ebéd menüjét a lépcsőházba sétálva. Új építésűben nincs ilyen mert, jól működik az elszívás.
- Egyedi fűtés van a legtöbbe, azaz nem kell senkihez sem alkalmazkodni, megszavazni a tömbbel indíttassuk már el, mert hideg van. Csak egyszerűen bekapcsolja a kazánt/hőszivattyút.
- Az új építésüeknek jobbak az energetikai számai, tehát hűtés/fűtés kevesebb lesz!
- A panelek idősek, a felújítás meg macera, mert soha nem ért egyet a tömb kényesen költséges javításokon. Egy új építésűben 20 évig biztosan nem kell felújításokon veszekedni.
- A panelekben lakó idősek általában kis nyugdíjasok, nekik nem igen van pénzük felújításokra. Míg az új építésű lakásokat olyanok veszik akiknek van pénzük, tehát sok év múlva egyszerűbben fog menni a felújítások kérdése is.
- A normálisan megépített téglalakás csendesebb a panelnál. Alapból jobb a tégla hanggátlása, a paraméterek között megtalálható!
- A tégla lakások éppen úgy tartják az árukat, mint a panelek, és mindig többe fognak kerülni.
- Tárolót tud venni az új építésűbe is.
A garázs nélkül pedig minden autó el van! Ha annyira akar venni 2 garázs szedje össze az árát, én sem engedném, hogy panelt vegyen.
Tudom régen minden jobb volt... pl Skoda 120 vs. Octavia 4, gondolom mindenkinek a 120-as kellene :))) A gyakorlat meg az, hogy aki megteheti az megveszi az Octaviat, és hobbiból néhányan tartanak 120-ast.
Lehet nézni a panelek pozitív oldalát, de ott vannak azok a negatív dolgok is.
#18: mégis milyen lakásnál terjeng a sz*rszag? Eddig három különböző panelban laktam, de hasonlót sem tapasztaltam.
Bár azt még mindig nem értem, a Kérdező gyerek miért nem mérlegelhet maga.
neked proli ha valaki panelbe lakik nem is tudtam .
viszont nekünk 3 ilyen proli lakåsunk is van. 1 eközül igaz örökölt.
2 ki is van adva .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!