Miert akarnak bekorlatozni ennyi idosen is?
Baratommal friss a kapcsolatunk, marmint ahhoz hogy bemutassam.
2honapja vagyunk egyutt
Eddig randiztunk/talalkozgattunk.
Most viszont olyan helyre mennenk el ahol a sok utazas miatt kenyelmesebb lenne kivenni egy szobat.
Elmeseltem szuleimnek, aztan megkaptam hogy nem nem engedik meg ameddig nem mutattam be ot, nem tudjak ki o.
Ennyi evesen szerintem az is csodalatra melto hogy megkerdezem mehetek e.
Mit kell kezdeni ilyen szulokkel?
Ugy erzem csak akkor elhetem majd a sajat eletem ha nem elnek majd. :)
Ha jól sejtem, otthon élsz? Miért nem mutattad be 2 hónap alatt?
Én mikor otthon laktam, az első héten megismerték. Nem azért, mert kötelezőnek vagy elvártnak éreztem A Nagy Bemutatást, csak evidens volt, hogy mindkettőnknél találkozunk, nem csak az utcán vagy nála.
Vagy olyan a pasi, akiről tudod, hogy valamiért nem tetszene a szüleidnek?
Senki nem mondta hogy titok. Én se mutattam be konkrétan a barátnőimet de ha megkérdezték kihez megyek hát elmondtam. Ahogy szerintem a kérdező is.
Kérdező! Te örülnél neki, ha a gyereked egy számodra idegen pasival el akar menni kettesben nyaralni? Szerintem nem...
Miért nem mutatod be őt a családodnak? Mi tart vissza? Talán valami bűnöző?
Amennyiben semmi probléma nincs a sráccal, nem értem, miért nem viszed haza őt bemutatni...
Ne is engedjenek el addig, amíg nem mutatod be őt a családodnak!
Előző felvetéshez: 18 évesen nem nagyon gondolkodnak úgy a tinik, hogy "te örülnél-e, ha a gyereked"...
Szerintem ha egy 18 éves ennyire titkolja a párját a családja elöl, annak oka van, pl. eleve lekezelően, megalázóan bántak vele és fél, hogy a barátját is bármiért is megítélnék, ezért inkább kerüli az ilyen családi dolgokat. Ha befogadó és kedves lenne a család, és nem kellene ilyen ítéletektől tartani, simán hazamennének.
Szerintem amíg otthon laksz és ők fizetik a lakhatásod, ételed, ruházkodásod, ergó mindent, vagy a többségét, nem vagy önálló, addig nem is kell 100%-ban felnőtteskedni, mert nem vagy önálló felnőtt... szóval nyeld le a békát, mutasd be, aztán menjetek nyaralni...
Majd ha elköltöztél és egyedül eltartod magad, utána kezdj el mindenben ennyire elhatárolódni tőlük, ha azt szeretnéd.
Ha 18 évesen az események értelmezése után - holott ahogy mások is írták, kérdésedben a válasz, egyszerűen csak be kellett volna mutatni a párodat, ahogy a szüleid is megmondták - az a konklúziód, hogy: "Úgy érzem, csak akkor élhetem majd a saját életem, ha nem élnek majd." - és ehhez még egy szmájlit is indokoltnak tartasz biggyeszteni, akkor az erőteljes jele annak, hogy emocionálisan éretlen vagy. Ahogy alátámasztja ezt az is, hogy a jogi nagykorúság elérésével azt hiszed, nem vonatkoznak rád családi-társadalmi normák.
(Remélem troll-kérdés, annak jól megírt, valóságként elszomorító az ilyen mértékű arrogáns sekélyesség.)
19: Nem tudhatjuk, hogy a kérdező milyen közegben nőtt fel, az hogy olyan családi hátteret vizionálsz a kérdés kiírója mögé, ami valamelyest alátámaszthatja ezt a szöveget, egy jóindulatú prekoncepció, de ugyanúgy csak prekoncepció, mint a kérdés olvasása során bennem megjelenő sekélyes fruska képe. Nem bátorság kérdése az, hogy ezt leírta, a kérdés szempontjából lényegtelen primitív, ventiláló megjegyzés (ami nem marad el a teljes kérdés színvonalától).
Abban egyetértek Veled, hogy ez egy terápiás ülés keretében bátran felvethető probléma, a jelen keretek között azonban csak azt bizonyítja, hogy a kérdezőnek (a 18 éves, magát érettnek tartó nőnek!) önkontrollja és szociális érzéke sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!