Mivel lehetne motiválni a kamaszaimat a közös programokra?
3 fős család vagyunk (én vagyok az anya és van 2 kamaszom, 13/15 évesek) de sajnos az elmúlt időszakban egyszerűen már nem tudok közös programot csinálni a gyerekeimmel. Semmi sem köti le őket, én pedig nem tudok kikapcsolni, mert nekik nem jó semmi.
Ki hogyan csinálja ezt?
Kamaszok, oszinten, lehet hogy szinte sehogy.
Nekem meg pici a gyerekem, de ha visszagondolok a sajat kamaszkoromra, akkor en se akartam a szuleimmel lenni,annyira se, hogy elmenjunk fagyizni. De meg a kozos nyaralasokra is huztam a szam, most pedig mit nem adnek erte, ha elvinnenek :D
Egyszeruen akkor fontosabbak voltak a barataim,a sajat kis eletem.
Nem azert, mert nem szerettem oket, csak en ilyen voltam. De ez kesobb elmult, csak hogy valami biztatot is irjak :)
A kamaszgyerek kemény dió, főleg kettő, nem irigyellek, nekem egyelőre egy kamaszom van :D
Ebben a korban szívesen vannak egyedül, de a strand jó ötlet, főleg, hogy jövő héten kánikula lesz.
Esetleg, ha meg tudod oldani, 2-3 napra menjetek el valahova hárman, más város, más környezet, kicsit kiszálltok a napi mókuskerékből. Ott ha vannak látnivalók, szívesen barangolnak ők is, séta, fagyi, állatkert, együtt felfedezni más várost szerintem jó kis közös program, delelőtt séta, délután strand :)
Kitartás! :)
Aquapark, csúszdapark vagy hasonló dolgokra talán vevők lennének.
De valóban olyan korban vannak, hogy kb. semmi nem jó nekik. Engedd, hadd csináljanak amit akarnak, te meg végre lazíts kicsit, és élvezd, hogy nincsenek állandóan a popódban, mert már fel tudják találni magukat.
Olvass, nézz filmet/sorozatot, kezdj egy új hobbiba, találd fel magad.
Ha meg elkezdenek nyúzni valamivel, hogy menjetek ide vagy oda, akkor legalább nem kell ötletelned.
De egyébként meg kérdezd meg őket, hogy vevők-e veled bármilyen programra, vagy elfoglalják magukat nélküled? Aztán a többi majd alakul.
most jön az a korszak, hogy hagyd kicsit békén...
ha kicsit leszállnál róluk, csinálnának maguknak programot, és te is elkezdheted a leválási folyamatot, kitalálhatod, ki leszel amikor kiköltöznek végül. próbálj meg visszaemlékezni, ki voltál a gyerekek előtt, vagy próbálj ki teljesen új hobbikat/érdeklődéseket, tanulj meg újra kortárs közegben mozogni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!