Hogy költöztetek el otthonról, akiket a szüleik semmiben se támogattak?
Tehát van egy nagyon rossz családi háttér, amiben nem neveltek, nem tanítottak meg szocializálódni, lehetőséget nem adtak hogy tovább tanulj, fizikailag és pszichésen is ment a cirkusz veled szemben. Szóval a fizetésed épp hogy eléri az átlagot, barátaid, kapcsolataid nincsenek. Tettem félre pénzt, dolgoztam, de az kevés egy lakáshoz. Őszintén én barkivel beszélgettem szinte kivétel nélkül kaptak bármilyen támogatást a családjuktól. Esküvőre, lakásra, tovább tanulásra, közös családi programokra vagy bármire. Egyedül az albérlet drága a fizetésem fele rámenne. Amugyse merek pénzt költeni semmire, nyaralni se voltam évek óta. Lehet én vagyok életképtelen, de egyszerűen nem értem mások hogy élnek meg hogy vesznek lakást és hogy utazgatnak stb. Egyáltalán van esély ebből valaha is kijutni pénzügyileg/ mentálisan? Úgy érzem hogy teljesen megakadtam és nincs tovább és nem 17 éves vagyok sajnos. Amúgy anyámmal lakom egy ,, putriban’’.
Az értelmes válaszokat előre is köszönöm! Őszintén nem tudom hol rontottam el .
A szüleim pont annyival támogattak, amennyivel téged: otthon lakhattam. Kaját, ruhát, gyógyszert...(mindent) magamnak vettem, magamra mostam, főztem, takarítottam az egész lakást. És örültem, mint majom a farkának, hogy van hol laknom, nem kell kötelezően fizetnem a rezsit, ennek ellenére fizettem a netet, meg pár számlát random, mert így éreztem jól magam. Emellett gyűjtögettem, a fizetésem nagyját félre tudtam tenni.
Egyetemet munka mellett végeztem, majd még 6 évig voltam otthon, amikor a párkapcsolatom úgy alakult hogy összeköltöztünk. A párom pontosan ugyanolyan körülmények közül jött, csak a saját megtakarítása volt, egyebet nem kapott.
Albérletben éltünk 3 évet, majd hitellel lakást vettünk.
Én megismertem az első barátomat
és vele költöztem el albérletbe
lakótárs mellé.
Akkor kezdtem el dolgozni is.
De ott nagyon rossz volt
lakótárs mellett és
végül menni kellett onnan.
Ki vettem egy másik albérletet
az előző párommal.
Utána szét mentünk
és most a jelenlegi
párommal élek.
Elöszőr albérletbe
költöztünk össze
most meg önkormányzati
házban élünk.
Szeretnénk venni
egy sajátot de az
sajnos még rengeteg
idő lesz míg odáig
el jutunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!