A szüleim azzal ijesztgetik kistesómat hogy nem jövök haza, ezzel zsarolnak engem?
18 éves vagyok, érettségizek per pillanat. Van egy kistesóm, 4 éves. Amióta megszületett én voltam a "harmadik szülő". Én vittem bölcsibe-oviba, én voltam az ingyenes bébiszitter, amivel alapból nem lett volna bajom ha láttam/éreztem volna azt hogy a szüleim ezt értékelik. Mindig mondogatják hogy "nem a te gyereked", de attól függetlenül ha kell ha nem velem van a gyerek. Ha beteg volt én vigyáztam rá, a suliból kimaradtam. Amikor én voltam beteg, a bal tüdőm hörgött a f*sz tudja miért (orvos se tudta), akkor igenis fel kellett keljek hajnali 5-kor hogy a kistesómat elvigyem oviba. Anyám egyszer nem maradt kistesómmal itthon amikor beteg volt, apám néha-néha (pl amikor nekem vizsgáim voltak vagy szalagavatóra táncpróbám). Szokták azzal ijesztegetni kistesómat hogy elmegyek/nem jövök haza. Mindig azzal jönnek hozzám hogy jaj sosem vagyok itthon/későn érek haza és a kistesóm alig lát engem és ez milyen rossz lehet neki stb stb. Elmondanám max heti 3x ha elmegyek valahova úgy, hogy kistesóm itthon van. Amíg suli volt itt lógott a nyakamon, holott emelt szinten készültem érettségire. Anyámék akkor sem voltak hajlandóak elfoglalni a húgomat (főleg úgy hogy a szobámba vannak a játékai mert az ő szobája kicsi a játékokhoz). Nincsen saját szobám már 3 éve. Vagy anyám fekszik az ágyamon vagy apám. Én elfeküdni sosem tudtam, max este amikor a többiek aludtak már.
A szüleim szoktak azzal zsarolni hogy kistesómnak a távolléteimmel rosszat teszek, pedig én csak próbálnám élni az életem. Van egy párom, nála szoktam lenni, nála van nyugtom, nála tudtam csendben tanulni. Nem járok bulizni, sulin kívül páromhoz és edzeni mentem/megyek. Nagy ritkán szoktam elmenni kávézni egy barátnőmmel és ennyi. Nem hiszem hogy az a napi 3 óra távollét olyan sok lenne. Lehet én fújom fel ezt nagy dobra, nem tudom. Ma is ez fogadott itthon (holnap szóbelizek, szétb*sz az ideg), hogy a kistesóm sosem lát és ezért hisztis (és egyeltalán nem azért mert mindent is megkap amit akar és most pont nem azt kapott amit akart). Mi lesz velük akkor ha esetleg kiköltözöm? Akkor is addig fognak zsarolni míg haza nem állítok?
(1-es)
Közben mi lett az érettségivel, örülünk? :)
:) :) Gratulálok!! Igen, mérföldkő.
Kezdj el a kistesóval - a saját szintjén - beszélni róla, hogy hogyan változik az életed, hogy majd máshol fogsz lakni, stb, így szerintem simán tudja majd kezelni. Ez a szüleid szerepvállalási problémáját persze nem oldja meg, de nekik is új esély az új felállás, remélhetőleg alternatíva hiányában beleállnak.
akit érdekel: a helyzet változatlan.
hetek óta 5-5:30kor kelek minden nap, azért hogy húgomat pesztráljam. fejfájással fekszem-kelek, mintha nem is aludtam volna. persze ez kihat rám is. hormonjaimmal sincsen minden rendben, kezdődik a mikulásos időszakom hamarosan. ma először hetek óta voltam hétköznap itthon egész nap és agylobbot kaptam a kiabálástól, meg a hisztitől. rendes belebetegszem abba hogy itthon vagyok. érzem hogy beszív a negatív energia. vagy nem tudom.
(1)
Úristen, neked tényleg életmentő lesz a kötözés. Kicsit korai oltás ez "felnőttkorból", nem ennek a szezonja van 18 évesen. Sajnálom. :(
Muszáj otthon lenni? A barátodnál nem lehetsz többet? Ha ősszel költözöl, amúgy is próbálni kell kis - és folyamatosan növekvő - dózisban a tesókáddal is, hogy olyan is van, hogy te nem vagy otthon.
Nem mellesleg a szüleidet is kondicionálni kell. Bár őket annyira nem sajnálom, ha hirtelen kapják az arcukba, a gyerek miatt jobb, ha valamelyest felkészültebben éri őket a változás.
az a baj hogy sosem fogom azt megtapasztalni amit egy mai egykoru meg tud tapasztalni. akar ha a bulizasra gondolok, akarhanyszor hivtak nem tudtam menni. hazibuliban is 2x ha voltam.
ma baratomhoz nem tudtam menni, mivel dolgozott. holnap talan. de most apam kitalalta hogy pentek/szombat elvinne anyamat borozgatni vagy valami es a hugomat ramhagyjak termeszetesen.
hugom alapbol ha egyedul vagy vele normalis, de ha van mas is ott akkor nagyon buta tud lenni. ma is hisztizett, kiabalt velem. anyamektol kert csokit, mondta anyam hogy nem kap csokit, erre elkezdett hisztizni es megkapta a csokit. akkor megis mi a f*sznak mondod hogy nem ha ugyis megkapja. most akkor vagy igen vagy nem.
anyameknak a koltozeses dolgot holnap felhozom temakent hadd emesszek meg. mar a f*szom ki van veluk. a f*szom ki volt azzal is amikor apam azt hajtogatta hogy az utobbi 1-2 honapban latott tenyleg tanulni erettsegire es ahhoz kepest eleg jo lett (januar ota sz0ptam a torivel, magyarral minden sz*rral). bocsanat hogy ennyire tragar modon fogalmazok.
es az a baj akarmikor itt problemaztam anyamekkal kapcsolatban megkaptam azt hogy koltozzek ki, 18 megvagyok. oke hogy megvagyok de mibol koltozzek ki es hova. nem ez az elso ilyesmi kerdesem, de ez az elso hogy ilyen szamomra "kedvezoen" reagaltak ra.
en annyira faradt vagyok. kezd betelni a pohar, turelmem nagyon veges.
bocsanat hogy nem ekezettel irtam. siettem.
(1)
Szerintem menj el otthonról. Mármint azonnal kezdd el elfogadni a meghívásokat és menj el házibuliba, kirándulni, f.uck it, nyári munkát is kereshetsz. Szokják meg, hogy saját életed is van. Az egy dolog, hogy részt veszel a családi életben, az meg egy másik, ha pénteken ÉS szombaton nem tervezel programot, mert apád valamelyik napon TALÁN elviszi anyádat borozni. Szólj neki, hogy pl. szombaton tudsz vigyázni a picire, pénteken nem leszel otthon, ennyi...
A "szakkifejezéseket" helyén és helyesen használtad. Csapj hozzá egy bónusz jelest kortárs kreatív önkifejezésből az érettségidhez, adok róla igazolást! :) :)
hát igazából a munka az attól függ hogy felvesznek-e egyetemre, az hónap végén derül majd ki. augusztusban keresnék munkát (vagy teljes 8 órásat vagy csak ilyen részmunkaidőset). szeptembertől ugye elvileg egyetem, a tervek szerint október-november a költözés. a karácsony már együtt lenne.
próbálok programokat szervezni. eddig mindig az volt hogy sosem vagyok itthon, alig látnak. apám ma is hazajött (este 6-kor) hogy jaj de régen látott, csak futólag lát (reggel 5kor ő kelt engem). bulizós nem vagyok, max párommal mennék, nem sérteném meg őt azzal, hogy tipik "társkereső" helyre megyek, ő se megy nélkülem el.
nehéz is programokat szervezni főleg most júliusra. jövő héten anyám szabin van, húgommal lesz. azutáni héten én leszek húgommal. az azutáni 2 hétben meg elvileg lemennénk balatonra (erre is apám mondta hogy 20.-án neki délelőtt dolgoznia kell és hogy jöjjek haza balatonról anyámnak segíteni húgommal lenni, mondom biztos nem - nem először van ilyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!