Szerintetek mit csináljak?
Teljesen tanácstalan vagyok.
Általában elég sűrűn vagyunk a szüleimnél, hogy minél többet lássák az unokájukat, meg olyankor anyukám elég sok mindenben besegít, szóval én is tudok egy picit pihenni/kikapcsolódni. Viszont apukám, mindenben a hibát keresi ami velem kapcsolatos…szerinte sz*r anya vagyok, állandóan olyat mondogat a férjemnek, hogy rajtam már mindenki “végigment” (pedig nagyon jól tudja, hogy a férjem a 4. férfi az életemben), olyanokat mond, hogy én RÉGEN mennyit hazudtam és loptam (soha nem loptam és nem hazudtam akkora dolgokban, csak olyanban, amiben egy átlagos gyerek/kamasz). A húgom régen sajnos rengetegszer lopott pénzt, de én soha nem vettem el még csak 5 forintot sem. De ő váltig állítja, hogy én egy lopós, hazudozós kis szajha voltam. A húgom számára a minta gyerek, pedig ő aztán tényleg lopott, hazudott stb. A férjem persze mindig megvéd és próbálja megmagyarázni neki, az ellenkezőjét, de apám mindig újra és újra csak engem hibáztat MINDENÉRT és azt mondja a férjemnek, hogy ez baromira nem az ő dolga ebbe ő ne szóljon bele, hogy ő hogy nevel minket! (22 éves, mostmár családanya vagyok, a húgom 18…itt már úgy gondolom semmiféle nevelést nem kell alkalmazni, főleg nem ilyet) Ha adok enni a kutyáknak, akkor az a baj, hogy miért adtam olyan sokat. Ha ki takarítok náluk, indítok mosogató gépet, akkor az a baj, hogy nem indítottam mosást. Ha hozok otthonról magamnak instant levest és azt főzöm, akkor az a baj, hogy ami náluk van kaja az nekem nem felel meg?? Ha azt eszem ami náluk van, akkor az a baj. Ha fel veszem a gyerekemet, mert sír, akkor az a baja, hogy minek vettem fel. Ha rajtam alszik a babám, akkor az a baj, hogy minek alszik rajtam, az ágyon már nem tud? Egyszóval minden baj, amit én csinálok. Mindent próbálok megcsinálni, hogy ne tudjon mibe belekötni (amit egy 4 hónapos baba mellett megtudok).
Lassan el fogja azt érni, hogy többet nem jövünk hozzájuk, de azt anyukám miatt nem szeretném, mert vele nagyon jó a kapcsolatom, de egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak. Valaki volt hasonló mérgező apa-lánya viszonyban?
Huha, nagy a baj.
Egyetertek a tobbiekkel. Anyukad menjen hozzatok ha unokazni akar, mas megoldas nincs. Teged nem ertelek, a sajat apad lekrvaz meg hazugsagokat allit rolad, meg folyton basztat. Minek mesz oda? Neked ez jo? Gyerekednek jo, ezt atelni minden alkalommal?
Egyszer tenyleg nekimegy apadnak a ferjed. Bar akkor legalabb valaki helyretenne, es megtanulna hany kilo, mert anyukad is nyamnyila, ha mindezt hagyja.
Miért tartod a kapcsolatot egy üvöltözős agresszív idiótával - megjegyzem, a férjed sem jobb, ő is üvöltözik az apáddal, szóval jól beválasztottál.
Én nem mennék apámhoz, és meggondolnám, akarok-e egy üvöltözős férfivel együtt élni.
Számomra az, aki nem képes higgadtan rendezni a konfliktust, hanem ordít, nem férfi, hanem egy hisztis agresszív ovis.
Lehet lepontozni. Érdekes, a barátomat még egyszer nem hallottam ordítani, pedig lenne rá oka, mert az ő családja sem semmi az alkesz apjával.
Persze, hogy sosem fog változtatni a kérdező. Nézzétek már meg, az elején még kommentelt is sokat, most már nem is válaszol, mert megsértődött, hogy megmondták neki az igazat saját magáról és az anyjáról is, tudja ő is, hogy az anyja nem szereti annyira, mint hiszi, ő sem szereti a gyerekét annyira, mint előadja, ez egy ilyen minta, amit visz tovább.
Ez egy pszichés betegség, hogy felnőtt emberként annyira nem képes leválni a bántalmazását elnéző anyjáról, hogy inkább a gyerekét is beáldozza ennek. Csak ezt ő soha nem fogja beismerni, most is csak duzzog, mert nem tud mit mondani, hiszen tudja, hogy ez az igausàg, csak szembenézni nem képea vele. Akinek ilyen pszichés problémái vannak, az sosem fog változtatni, olyan, mint az alkoholista, tagad, magyaráz és nem képes még a saját gyerekéért sem felelősséget vállalni.
"Érdekes, a barátomat még egyszer nem hallottam ordítani, pedig lenne rá oka, mert az ő családja sem semmi az alkesz apjával"
Mindjuk, én azt se nevezem felnőtt férfinak, aki képes tartani a kapcsolatot a durva, alkoholista apjával és elviseli annak hülyeségeit....
Most olvastam a hozzászólásokat. Eljöttünk nyaralni vidékre és itt csak néhány helyen van térerő, azért nem tudtam válaszolni és elolvasni, amit írtatok!
Anyám nem hagyja, mindig közém és apám közé áll, ha balhé van. Azért takarítok ki náluk, mert van, hogy 1 vagy 2 hétig náluk vagyunk és mivel olyankor mi is kupit csinálunk, össze takarítok, mert nem várom el, hogy anyum csinálja meg helyettünk.
Az meg, hogy a férjem nem férfi, amiért kiabál apámmal, amikor éppen el hord mindennek…ezzel nem értek egyet. Nekem borzasztóan jól esik, hogy így kiáll értem, amikor én nem vagyok ott és nem tudom magam megvédeni, hogy egyáltalán nem igaz, amiket mond. Elméletileg bocsánatot fog kérni tőlem, majd valamikor, mert ő semmire nem emlékszik, abból amiket mondott, mert focimeccs közben több sört ivott, mint kellett volna. De ebben az egészében egyáltalán nem anyukám a hibás. Ők tini koruk óta együtt vannak, szeretik egymást. Sose hagyta, hogy apám bántson, vagy undorítóan beszéljen rólam, amikor ott volt. Nyilván, amikor nem volt otthon olyankor, akkor nem tudott megvédeni, de ezekért nem ő a hibás. Én is sokszor kiálltam magamért, nem 1x verekedtem anno apámmal. De ezeket nem a gyerekem előtt mondja, hanem amikor ő nincs ott, hanem mondjuk a kertben, vagy a garázsban, vagy bárhol. De a gyerek ebből nem érzékel semmit, hála istennek! De egyébként igazatok van, nekem kellene változtatnom és be kellene szüntetnem azt, hogy ennyit járunk hozzájuk. Most megbeszéltük, hogy egy jó darabig nem megyünk oda, hanem ha haza mentünk a nyaralásból, kicsit pihentetjük ezt a dolgot és otthon maradunk!
"Sose hagyta, hogy apám bántson, vagy undorítóan beszéljen rólam, amikor ott volt.
A francokat nem hagyja. Hát látja, hogy viselkedik és beszél veled, azt is látja, hogy megver(!!!!!) téged, akár felnött létedre, és ö mégis egy ilyen ember mellett van. Most az, hogy rászól, hagyjuk már, tudja, hogy másnap ugyanúgy folytatni fogja, hiszen mindig ez történik, mégsem érdekli, majd akkor is rászól a látszat kedvéért és ennyi.
Menthetetlen van. De figyelj már, van egy gyereked, te a férjed mellett tudnál maradni, szeretni tudnád, ha ő úgy bánna a te gyerekeddel, mint ahogy apád veled? Elnéznéd, hogy verekszik vele és folyamatosan bántja szavakkal is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!