Nagyon idegesít az anyám, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem az anyukámat, de egyszerűen nem bírom már elviselni. Ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy gyerekkoromban sokat kiabált velem, sokat szidott, stb. AZ utóbbi években egyre kibírhatatlanabb, konkrétan elmebeteg módon él, pl. ezüst nejlonokat aggat a bejárati ajtóra, így nehezebb bejutni hozzá, a macskát mindig el kell zárni, akárhányszor ki-be megy valaki, ez fél óra procedúrát jelent. Állandóan áll az előszobában, és ellenőriz, hogy mikor húzok már el a macska miatt. Állandóan alszik, éjjel-nappal megy a tv közben. Ezenfelül már beszélgetni sem tudunk egy jót, mert minden szavamat félreérti, sokszor nem is hallja amit mondok, oda se figyel rám, és még neki áll följebb a végén, hogy én miért cseszem le mindig, amikor beszélgetés van. Szerintem anyukám konkrétan butul, orvoshoz kéne mennie, mondtam már neki, de erre is felháborodott, hogy nem, ő nem épül le. Nem élünk együtt, de már nem öröm, ha találkozunk, vagy megyek hozzá. Hülye, és egyre hülyébb, bocsánat, de ez az igazság, és nem bírom már. Mit tudnék tenni, hogy lehet elviselni?2024. jún. 17. 11:33
2/6 anonim válasza:
Milyen idös vagy, meg ö milyen idös?
3/6 A kérdező kommentje:
Én 31 éves vagyok, ő 65 éves, egyedül él. Édesapám már nem él. Egyébként segítséget sem fogad el, az évek alatt többször próbáltam segíteni neki, de mindig elutasít.
2024. jún. 17. 11:43
5/6 anonim válasza:
Sajnos ez nagyon demenciának tűnik, ha nem tudod elvinni orvoshoz, egyre rosszabb lesz, ez a betegség nem gyógyítható, csak lassítható.
6/6 anonim válasza:
Nyugi,ez sajnos valóban demencia.
Nekem az anyukám ugyan ez, ő 68 éves lesz idén de már pár éve tapasztalom. Nagy nehezen sikerült rá beszélni,hogy menjen orvoshoz,és ott meg állapították,hogy dementálodik.. irtó nehéz,de gondolj arra, hogy ez csak rosszabb lesz, még most nagyon az elején van, de lehet 10 év múlva meg se ismer, fogd fel, úgy hogy ez egy betegség nem tehet róla. Ki tartást a továbbiakban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!