Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kell tennie ahhoz egy...

Mit kell tennie ahhoz egy szülőnek, hogy a gyerekei kitagadják / kizárják az örökségükből a saját szüleiket?

Figyelt kérdés

jún. 17. 00:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Bántalmazás?

Jó lenne tudni egy kis kontextust, ki, kivel, mit csinált, mert így csak a levegőbe lődözünk a válaszolással.

jún. 17. 00:48
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
jún. 17. 00:55
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Kitagadni az oroksegbol a szuloket? Az azért meg van, hogy elég ritkán orokol a szulo a gyereke utan, lévén az esetek túlnyomó többségében a gyerek éli túl a szülőt és nem forditva? Na és az, hogy lemeno, felmeno, oldalagi az öröklési rend, tehát ha van egy unoka legalább, akkor ő orokol?
jún. 17. 06:30
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

"Mit kell tennie ahhoz egy szülőnek, hogy a gyerekei kitagadják / kizárják az örökségükből a saját szüleiket?"

Elég röhejes a kérdés.

A szülő akkor örököl a gyerek után, ha a gyerek előbb meghal.

Namost vagy olyan beteg a gyerek, hogy ez várható, ebben az esetben normális szülő eleve ápolja. Vagy öngyilkos lett, akkor pedig nyilván a rossz családi háttér is belejátszott ebbe.

És nem valószínű, hogy kamaszként vagy akár fiatal felnőttként számottevő értéket örököl utána bárki is. Ha mondjuk van egy lakása, az is általában azért van, mert a szülei vettek neki. Ha olyan volt a viszony, hogy kitagadás fölmerülhet, akkor valószínű nem vettek neki.

jún. 17. 09:23
 5/13 anonim ***** válasza:
23%

4-es, félelmetes, mennyire nem vagy tisztában az élettel.

Mert csakis halálos beteg ÉS öngyilkos lehet a gyerek, az meg sem fordul a fejedben, hogy mondjuk balesetet szenved.

Elég sok gyerek és fiatal felnőtt hal meg az utakon és kapaszkodj meg: a legtöbben nem a saját hibájukból.

Szóval a kérdés teljesen helyénvaló, nem "röhejes".

jún. 17. 10:24
 6/13 anonim ***** válasza:
63%

5

Nem a 4. vagyok, de igazából van, a kérdés röhejes. Elég ritka eset az, hogy a szülő éli túl a gyereket. Átlag huszonévesnek nincs vagyona se, ergo nem fog vegrendeletet írni se, amiben ki akarja tagadni a szüleit. A harmincasnak már lehet vagyona, de ott is az átlagot figyelembe véve már családja is, ergo a gyerek orokolne, nem a szülő.

jún. 17. 10:29
 7/13 anonim ***** válasza:
72%

"az meg sem fordul a fejedben, hogy mondjuk balesetet szenved"

De arra nem tud készülni a gyerek. Ne mondd már, hogy 15-20-25 évesen azért végrendelkezik egy fiatal, hogy ha balesetben meghal, ne X rokona, hanem Y rokona örökölje a .... mit is?

Az érettségi öltönyét? Az okostelefonját?

jún. 17. 10:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én ezen sokat gondolkodtam, miután anyukám meghalt, mert azt akartam, ha én meghalok, a tesóm kapjon mindent (nincs gyerek), de valahol a világban van egy alkesz apám, aki a tesóm helyett megkapná pl. a lakásomat, amit anya vett. Gyönyörű pofon lett volna az élettől.

Megoldodótt, meghalt, de volt bennem egy para.

jún. 17. 12:09
 9/13 anonim ***** válasza:
45%

4

Baleset is lehet, és ha a "gyerek" már 50 éves, akkor lehet számottevő vagyona.

jún. 17. 12:33
 10/13 anonim ***** válasza:
85%

" Elég ritka eset az, hogy a szülő éli túl a gyereket."

Nehogy azt hidd. ELég sokan halnak meg 50-55 alatt és nekik még bőven élhetnek a szüleik. Nem értem, miért vagy ráfüggve a 20-as korosztályra.

jún. 17. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!