Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másokat is kontrollálnak a...

Másokat is kontrollálnak a szüleik ennyire?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, a szüleimmel lakom és hiába vagyok már nagykorú, mégis megmondják mit tegyek vagy mit kéne tegyek, soha nem adnak igazat és mindezek mellett nem hagynak szóhoz jutni, nem hallgatnak meg.

Nem olyan rég egyik családbarátunk fia elhívott randizni. Az illető egyáltalán nem volt az esetem mégcsak közös témánk sem volt, a szüleim mégis rákényszerítettek arra, hogy kimenjek vele. Az illető nagyon nyomult így pláne, hogy visszautasítottam a közeledését. Hazaérve a szüleim rákérdeztek a találkára, elmondtam mi volt és leszóltak amiért nekem senki nem tetszik és válogatós vagyok.

Kamaszkorom óta azért piszkálnak, mert nem járok annyit bulizni mint más korombeli fiatal.

Próbálom megadni nekik a tiszteletet, mert elvégre a szüleim de egyszerűen egyre rosszabb a helyzet.

Ahányszor csak beszélnék velük valamiről állandóan közbeszólnak, más témáról kezdenek el beszélni, ezzel "elhallgatatva" engem.

Nekik "hála" az egyetem választás sem az én akaratom szerint történt, nem szerettem, otthagytam és ezt is hallom amiért megyek felelőtlenül a fejem után.

jún. 13. 10:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez döbbenetes. Főleg az, hogy a 21. században és Európában is létezik még a kiházasítás intézménye. Rád erőszakolják a randit, utána azzal fognak bűntudatot kelteni benned, hogy meg ne bántsd, ha már randiztál vele, inkább menj hozzá feleségül. Kiagyalták a baráti családdal, hogy majd összeházasítanak titeket. Olyan, mintha afgánokról olvasnék, vagy 200 évvel ezelőtti korról. Ez nem normális. A pályaválasztást is rád erőltették, lehet, hogy azt is meg kellene változtatnod, mert nem a saját döntésed volt. Ezek feleszik az egész életedet, ha nem menekülsz el tőlük.
jún. 16. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!