Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezelnétek a helyzetet?

Hogy kezelnétek a helyzetet?

Figyelt kérdés

Apám sosem foglalkozott velem. Sőt, hagyta mindig is hogy anyám bántson ( testileg és lelkileg is ) Mindig én voltam kényszerítve mindenre Pl bocsánatkérésre még akkor is ha anyám csak a napi keserűségét vezette le rajtam. ( Ekkor mondta apam, hogy kérjek bocsánatot mert miattam fog szétesni A csalad...) A dolgaihoz nem nyulhattam (Pl kis dvd lejátszójat kitépte a kezemből, mondván, hogy az az övé). Mikor elköltöztem sosem látogatott meg, bezzeg én mentem. Havonta 1x megcsorgetett aztán vagy visszahívtam vagy nem. Elkerültem kórházba nem látogatott meg mert messze van. Férjemet is műtötték ott, akkor persze rohant ( érdekből,mert sokat segít nekik férfi dolgokban ( apám egy villanykörtet nem képes kicserélni).

Most hogy itt az unoka ok van arra hogy szorosabbra fuzze a szálakat. Anyám 9 évvel idősebb apámnàl. Mindent anyám csinalt azért hogy apám életképtelen legyen. Érzem azt hogy azért akaszkodik rám mert rájött hogy anyám elüldözött mindenkit és neki is rajtam kívül más nincs. Abban reménykedik hogy ha anyám nem lesz majd én gondozom. Ezek után hogy gondolja... És annyira erőszakos, hogy mondom neki H nem érek rá mert vinni kell a lányt orvoshoz ide oda .. jó de akkor megyünk ekkor és ekkor. Ez a második hely ahol lakunk, az első lakásnal el se jöttek...

Anyámnak már elmondtam a dolgokat hogy a múlt miatt ne számítson semmire. Igényem sincs rájuk. De ha apám jön hozzá anyámat is.. értitek furmanyos apám itt is csak magát nézi, hogy anyámmal se kelljen veszekednie... Apam meg mint ahogy eddig is úgy gondolja hogy úgy jó minden ahogy van és az hogy ő néha meglátogat az előre fizetés mindenért... De azt is mondta hogy ő az unokája miatt jön...

jún. 4. 12:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%

A helyedben mindkét szülővel megszakítanám a kapcsolatot. Ne tedd tönkre magadat olyanok miatt, akik csak kihasználnának.

Nem látogatnám meg őket és őket se látnám vendégül, ha hívnának vagy írnának, nem válaszolnék.

jún. 4. 12:25
 2/19 anonim ***** válasza:
90%

Haha! Erős párhuzamot érzek a te életed, meg az én életem közt. Csak nálam apám a "főszereplő" 😓

Egyértelmű, hogy ki kell az életedből iktatni őket.

jún. 4. 12:35
 3/19 anonim ***** válasza:
42%

Tulajdonképpen mindkét szülőddel rossz a kapcsolatod?

Amennyire lehet, tartsd távol őket, ne foglalkozz velük. Ha elkerülhetetlen találkozz velük, de igyekezz felszínesen kapcsolódni hozzájuk. Azt nem mondanám, hogy teljesen szakítsd meg a kapcsolatot, mert az nem valószínű, hogy jó lenne: gyökértelennek érezhetnéd magad utána. Azt sem gondolom, hogy apád az esetleges majdani gondozása miatt akarja a kapcsolatot veled, annyira még nem lehet öreg, meg anyád is él.

jún. 4. 12:37
 4/19 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell fogadni senkit, akit nem akarsz. Ha felhívnak, hogy vagytok, akkor elmondod 2 szóban és ígéret nekik pár képet küldeni az unokáról. Aztán az elfoglaltságaidra hivatkozva leteszed. Ne hagyj teret arra , hogy előhozzák a látogatás témát.
jún. 4. 12:48
 5/19 A kérdező kommentje:
Apám 63 éves.
jún. 4. 12:49
 6/19 anonim ***** válasza:
91%

De minek tartod velük a kapcsolatot, ezt áruld már el?

Én se tartom az enyémmel. Letiltva mindenhonnan, sehol nem tudnak elérni, a címemet nem is ismerik, de ide be nem jönnének, tuti..

Már rég el kellett volna küldened őket a francba.

jún. 4. 13:02
 7/19 anonim ***** válasza:
95%

Az nem számít öregnek, jó 20 év múlva, esetleg.

3-as vagyok.

jún. 4. 13:20
 8/19 anonim ***** válasza:
88%

63 az még nagyon fiatal. De ha 83 lenne is letiltanám. Hagyta, hogy anyád tönkretegye a gyerekkorodat, ő ehhez asszisztált.

Egyikkel se állnék szóba. Kvára nincs szüksége az unokának ilyen nagyszülőkre. Hogy majd őt is mérgezzék.

Egyikkel se tartanám a kapcsolatot és semmiféle lelkiismeretfurdalásom nem lenne.

jún. 4. 13:34
 9/19 anonim ***** válasza:
52%
No contacttal menne mindketto a levesbe. Evtizedek kitarto munkajanak eredmenyekent megerdemlik, hogy orokre el legyenek felejtve. ;-)
jún. 4. 14:36
 10/19 anonim ***** válasza:
19%

Kezdem azt hinni, hogy itt csupa kifogástalan jellemű hozzászóló van, aki joggal zár ki mindenkit az életéből, aki nem olyan tökéletes, mint ő maga.

Valakivel tartják egyeltalán a kapcsolatot, vagy otthonuk magányából adják a "no contact" tanácsokat?

jún. 4. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!