Hogy vennétek át az örökséget, ha nem tartottàtok a kapcsolatot a szülőtökkel? A temetésbe hogy fizetnétek belem
Hosszú évek óta nem beszélek már az anyámmal és a testvéreimmel (apánk még gyerekkorunkban lelépett), nem véletlenül.
Rossz szülő volt, rossz gyerekkor, érettségi után le is léptem, ő sem hajtotta magát a
kapcsolat fenntartásáért, így az meg is szakadt, a gyerekeimet már nem is ismerte.
Tudom, hogy meghalt, mert 2-3 rokonnal tartottam felszínesen a kapcsolatot (jelezve, hogy nem vagyok kíváncsi a családi történésekre), és most kaptam hagyatékra is beidézést.
Na most, az örökséget természetesen elfogadom egyfajta kárpótlásként a borzalmas gyerekkorért, a sok fájdalomért és a vele járó hosszútávú traumákért, bár nem tartom meg, bármit kapok, nekem nem kell, de jó lesz a gyerekeimnek.
A kérdés az, ti hogy vennétek át ezt az örökséget, személyesen vagy ügyvéd útján képviselve. A temetés költségeibe hajlandó vagyok utólagosan beszállni, ha már jut valami örökség, de őszintén szólva, semmi kedvem a testvéreimmel találkozni, őket se láttam azóta, idegenek kvázi, nem is tudom, hogy hozhatnám fel, hogy kifizetem a temetés rám eső részét, lehet azért sem kell nekik, az ő döntésük, én felajánlanám, ez viszont gondolom ügyvéd útján annyira nem megoldható.
Hogy csinálnátok?
#10 kinyitottam, de semmi köze az esethez, hogy mi volt a folytatás.
A lényeg az volt, hogy hivatalosan nem szólítják fel az összes örököst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!