Az anyák miért szeretik jobban a fiú gyerekeket?
"Sok helyen meghaladták már ezt a felfogást, ami remek, de pl. alföldi kisvárosokban, falvakban még durván nagy számban előfordul."
Van az a fb csoport, hogy "the boy moms are getting weird and incesty again", szóval ez sajna nem csak falvak.
22-es ez durva. Mi lehet vajon ennek a pszichológiai háttere? Mi ez a lánykultusz mostanában?
Tapasztaltam én is a környezetemben, hogy többen akarnak kislányt, mint fiút. De mi lehet a jelenség oka?
Mondjuk ha belegondolok, hogy feminizálódnak lassan az újabb generációs férfiak is, akkor nem csodálkozom.
"Mi lehet vajon ennek a pszichológiai háttere? Mi ez a lánykultusz mostanában?"
Szerintem egyértelműen az, hogy a lányok azok, akik felnőttként is szoros viszonyt ápolnak a szüleikkel, míg a férfiakat igyekeznek elmarni a feleségek, mert aki jóban van az anyjával, az "anyucipicifia", azt csak a nőknek szabad.
A családi kategória kérdésben is mindennap ilyen kérdések vannak, hogy utálom anyósom, nem akarom, hogy jöjjön, de sz*rok a férjem szülei, nem engedem, hogy az unokát lássák, bezzeg az én anyám, az jöhet heti többször és mindennap telefonálok vele, de a férjem ne merészeljen, mert az túl sok. Csak olvass vissza, a kérdések 90%-a arról szól, hogy próbálják a menyek leépíteni az anyóst, miközben az anyjuk az atyaúristen.
És akkor csodálkozol? Ha fiad van, kb. addig van gyereked, míg felesége nem lesz, utána úgyis usztítva lesz ellened. Tisztelet a kivételnek, de na, ez az igazság, lehetsz bármilyen anya vagy anyós, ha fiad van, te mindig a nő szülei mögé leszel állítva.
"Tapasztaltam én is a környezetemben, hogy többen akarnak kislányt, mint fiút. De mi lehet a jelenség oka?"
Ki akarna egy gusztustalan szörnyeteget szülni? A lányodat meg kell védeni, és lehet, hogy áldozat lesz, de a fiad lesz az elkövető. Inkább ártatlant szülök, mint egy ocsmány, perverz, beteg állatot.
25 ne viccelj már.
Minden férfi gusztustalan erőszakoló?
Én mondjuk nagyon örültem, hogy fiam is lett, mert azt látom a mai társadalom még mindig a férfiaknak kedvez- az asszony az szüljön gyereket, de beszólnak a munkahelyeden, ha beteg a gyerek, esetleg ki is rúgnak, mert nem vagy olyan teljesértékű, mint egy férfi.
Komolyabban vesznek, ha férfi vagy stb.
Nőként tapasztalom, hogy mennyire semmibe vesznek néha a hímsoviniszta férfiak.
Én jártam emiatt pszichologushoz mert nagyon lányt szeretnék kiskorom óta és azt mondta h a nöbe bele van kódolva hogy elsősorban kislányt szeretne. Regen ugye a fiu a vagyon miatt volt fontos, ma már ez nincs így szerencsere. Szoval semmi különösebb dolog nincs benne...
Egyébként szerintem is kozelebbi a viszony anya lány esetén. Férjem le sr tolja az anyukájat. Bátyam se hivha anyat. Apukam is havi 1x ment el hozzá....ritka de van ellenpélda is.
Lehet, hogy sok nő inkább macskát szeretne, akit tovább lehet simogatni, szeretgetni, mint egy fiúgyereket.
De ez kicsit önző dolognak is tűnik, ha valaki így gondolkodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!