Édesapámmál keserű lett a kapcsolatunk, mert rájött hogy nem ugyanaz a politikai nézetünk. Mit tudok tenni?
Apám vérbeli fideszes és amióta rájött, hogy nem támogatom Orbánt és a nézeteit, azóta nagyon nyersen beszél velem, lenézően és folyamatosan azt mondja, hogy nem tudok az életről semmit, nincs semmi eszem, agymosott vagyok és ez engem teljesen kikészít. Még ha el is próbálnám neki magyarázni, hogy én miért nem támogatom őket, akkor is teljesen nem érdekelné (már próbáltam).
Sosem volt a legjobb kapcsolatom apámmal, de én őt akkor is nagyon szeretem. Mindig mikor volt valami vita, akkor ő teljesen leszarta azt, hogy én mit, miért érzek és egyáltalán nem próbált meghallgatni, csak elkönyvelt engem "kisgyerekként" mikor már 20 éves vagyok és egyáltalán nem esik jól...
Volt már több kísérletem vele konfliktusok esetén az évek során, de annak ugyanilyen eredménye volt, hogy így vagyok gyerekes, buta és társai, így mindig csak én jöttem ki szarabbul. Tudok bármit is ez ellen tenni, vagy inkább hagyjam?
Válaszokat előre is köszönöm.
10. Ezzel mondjuk túlzásokba esik a fater, ettől függetlenül én kudarcnak tekintenélek téged és az örökséget is sürgősen elherdálnám.
Ilyen mentalitással előttem nem állnál meg.
Nem egészen, ismerek olyan idős demens asszonyt, akinek Gyurcsány is tetszik és Orbánt is szereti.
Nyilván semmi fogalma a politikáról, de a nyugdíjat Orbánnak köszöni meg, úgyhogy mindenképpen rá szavazna.
Az általam alkalmazott agymosástól függetlenül, melyben Ferenc viselt dolgait vizualizáltam számára.
Sajnos amíg velük élsz egy fedél alatt, addig két dolgot tehetsz:
1. Mellőzöd otthon a politikát, nem foglalsz állást, és megmarad a családi béke, de megalkuvó emberré válsz,
2. Összeszeded az ellenérveidet, és higgadtan tálalod, majd hozzáteszed, hogy a politikai hovatartozás kérdése -Orbán szavaival élve- a(z) (egyéni) szuverenitás kérdéskörébe tartozik. Így megmarad a gerinced, apádé pedig már rég elveszett...
Az, hogy valaki mennyire tudja elfogadni, hogy nem mindenki az ő világnézetében hisz, nem mindenki az ő klónja a közvetlen környezetében se, csak intelligenciától függ. A pártfelfogáson kívül normális esetben egy családban ezernyi más dolog van, ami összeköthet, és ami fontosabb lehet. Ha az apád, illetve a szülő-gyerek kapcsolatotok nincs ezen a szinten, akkor te fejre is állhatsz. Nem végezheted el az ő munkáját is az élni és élni hagyni elvben.
Nem törvényszerű, hogy az ilyen különbségekért meg kell ölni egymást. A kedvenc szomszédom Putyin-párti, én meg pont az a szivárványos, liberális, migránsölelő, feminista szörnyszülött vagyok, mint amivel a kormány riogat, mégis kijövünk egymással.
Politikai nézet miatt haragudni teljesen oké. Az a személyiséged része. Akár érdekel a politika, akár nem, minden meggyőződésed politikai.
Én pl nem tudok olyan személlyel jópofizni, akinek csak inkubátor vagyok, és elvenné a jogaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!