Az apám azt mondta, kitagad, ha elmegyek külföldre. Igaza van ebben a szituációban?
Özvegy, anyám rákban halt meg, neki volt kettő mini-strokeja. Édesanyja demens, édesapja kerekesszékes.
Nem tagadna ki igazából, csak elszórná mindenét.
De a konkrét kérdésedre válaszolva nincs igaza hogy zsarol, viszont joga van elszórni a pénzét mert az övé. Csúnyán hangzik, pedig igaz, hogy nincs közöd az ő vagyonához.
Suerintem nem éri meg belemenni ebbe a játekba. Nem éri meg a pénz a szabadságért. Mármint ha lesz pénz, mert lehet hogy elszorja stb.meg mielőtt te örökölhetnél majd (valamikor 20 ev múlva). Ezt akkor is megteheti ha otthon maradsz.
Én is azt mondom hogy próbáld meg megbeszelni vele. De beszélgetnékl a nagyapáddal is. Mond el neki hogy az otthonban lenne társasága és szakszerű segítség a emens feleségének. Lehet hogy belemegy a költözésbe.
18. A kerdezőnek nincs örökség. Csak lesz majd egyszer, ha lesz meg egyaltalan penz valamikor 20 ev mulva... Köteles részről akkor besuelhetünk ha már VAN örökség.
Kérdező, szerintem ezt az örökség dolgot hagyd a fenébe. Menjél, élj, építsed az életedet külföldön, ahogy szeretnéd.
Amúgy is ingatag ez a leendő örökség még nagyon. Ha ennyire rottyon vannak az apud szülei, akkor még lehet, hogy az ő vagyonából is elmegy egy rész az idősek gondozására. És akkor ott van még ő maga, arra pedig talán elég lesz az ő háza. (Csak egy kérdés, Anyukád után nem a tied a ház fele?). Azt a "végén" mindenképp meg kell, hogy kapd. De én még arról is lemondanék, csak nyugtom legyen külföldön, és apám idősotthoni férőhelyéhez ha kelleni fog, lemondanék arról is.
Joga van arra költeni a pénzét, amire akarja. Hí elutazgatja, akkor is az ő dolga, de valószínűbb, hogy feléli, a gondozások fel fogják emészteni. Ez egyébként akkor is így lenne, ha itt maradnál, mert ketten főállásban sem tudnátok ellátni ennyi beteg embert, szóval ha csak anyagi megfontolásból, az örökségedet féltve akarnál maradni, akkor felesleges.
Egyébként nem jó szülő, rohadtul nem. Azért nevelt, hogy legyen egy dróton rángatható csicskája helyben? Gyakorlatilag megfosztana a jövődtől, hogy neki könnyebb legyen a jelene. Az a jelen, amire nézve ő hozza a döntéseket, nem is te; veled csak elszenvedtetné. Ez minden, csak nem a jó szülő ismérve.
Igen, sokba lesz segítőt fizetni két ilyen lerobbant emberhez. A tolókocsis még simán elvan némi segítséggel,de a demens egy idő után közveszélyes is lehet, majd 0/24-ben akartok nála srázsálni, nehogy felgyújtsa a házat? Melyikőtök szakápoló, hogy tudná kezelni? Melyikőtök akar benne tönkremenni fizikailag és lelkileg is?
Apád főleg a magánytól fél valószínűleg, de akkor sem az a megoldás, hogy magához láncol önző módon, fenyegetésekkel. Ilyet mondana, nem lenne rám többet gondja.
Teljesen mindegy, ez nettó érzelmi zsarolás, és nyugi BÁRMIRE nemet mondanál neki, ugyanez lenne a végszó.
Mit tégy: szrni rá, elmész külföldre, keresel 3x annyit, mint itt ő meg azt kezd a lóvéval, amit akar.
Apám is mondta, kitagad. Tagadjon, hol érdekel?
En inkabb azt kerdeznem hogy milyen oroksegre szamitasz, foleg ha vegleges a koltozesed?
Mi is elkoltoztunk, es ugy vagyok vele, hogy a kertes hazak, meg az erdei terulet marad ocsemnek, hisz o fog a legtobbet vigyazni rajuk.
Menj, vissza se nézz!!!!!
Az apád rossz szülő.
Amit elvár tőled, az borzasztó. Mi van, ha még 10 évig fognak élni az öregek? Ő meg vagy 20 évig szorul majd ápolásra?
Mondj le a saját életedről, terveidről öregek ápolása miatt?
Én már most megmondtam a gyerekemnek, eszébe se jusson engem gondozni otthon. Saját magam gondoskodom a pénzről már évek óta félreteszek, ami arra kell, hogy ha odakerülök (remélem, soha) ellátásra van szükségem, meg tudjam fizetni. Ő meg élje a világát, ugyan mit érek már, ha ágybanfekvő vagyok, bepelenkázva? Remélem, könnyebben jön majd a halál, mert az idősgondozásra fordított pénz sokkal jobb helyen lenne majd az unokámnál, aki épp akkor kezdené az életét.
A virágzó, fejlődő életet kell támogatni, arra kell az energiákat összpontosítani, nem a haldoklókra, aki demensen bolyonganak hosszú éveken keresztül, borzalmas anyagi és mentális terhet róva a hozzátartozókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!