Az apám azt mondta, kitagad, ha elmegyek külföldre. Igaza van ebben a szituációban?
Figyelt kérdés
Özvegy, anyám rákban halt meg, neki volt kettő mini-strokeja. Édesanyja demens, édesapja kerekesszékes.
Nem tagadna ki igazából, csak elszórná mindenét.
jún. 1. 11:47
11/27 anonim válasza:
Apukád még évekig élhet, ha nem évtizedekig (ha élnek még a szülei, gondolom, nem ilyen 80 feletti). Addigra meg kéne alapozni a jövődet, ahelyett, hogy az örökséggel foglalkozol. Ha el akarja dorbézolni öregkorában, minden joga megvan hozzá, függetlenül attól, hogy te hol élsz.
12/27 A kérdező kommentje:
Nagyszülők 82-86.
Apám 60.
Én pedig 27.
jún. 1. 12:34
13/27 anonim válasza:
Nem, nem volt jó szülő, bocsi... Jó szülő ilyet soha a büdös életben nem mondana, nem zsarolna. Nem attól lesz valaki jó szülő, hogy fedélt ad a fejet fölé és nem püföl sz.rrá, ez a minimum.
14/27 anonim válasza:
Ha azért mész külföldre dolgozni hogy jobb legyen neked anyagilag, és igazából ez az egyetlen okod erre akkor apáddal beszéld meg hogy segítsen neked abba hogy tud boldogulni az életben mint írtad 27 éves vagy, ebben a korban már javában építi ember az életét, karrier, anyagiak terén is stb... Oké hogy elvárja tőled hogy otthon maradj inkább segíteni mert egyedül marad a nagyszüleidre és ebből a szempontból megértem hogy nem akar egyedül maradni. De azért ez a hozzá állás szerintem durva, valami köztes megoldást találjatok ki erre a problémára ami mindenkinek jó lesz. Ha picit jobban rámentek a témára és apád neked is szeretne némi jót akkor nem fog ellenkezni.
15/27 anonim válasza:
Nem elszórja, hanem elkölti a szülei gondozására, még nem is lesz elég. Meg a saját nyugdíjaskora is csak viszi a pénzt. Neked nem jár az ő pénze, arra költi, amire szükséges, hogy költse. Nem is értem, mért pályázol rá.
16/27 anonim válasza:
A szülők kerekesszekkel és demensen nemnhiszem higy sokat kimozdulnak. Ugyanezt egy otthonban is megcsinálhatják. Lehet közös szobát venni. Fel kell becsultetni a házukat és rábeszelni őket az eladásra. Ez így nem élet. Az otthonban legalább nem lennének egyedül.
Ne menj bele a zsarolásba.
18/27 anonim válasza:
15.: Nem pályázott rá, fogalmam sincs, hol láttad ezt. A köteles rész viszont igenis jár neki.
19/27 anonim válasza:
A köteles rész abból, ami van. Ami nincs, abból nincs köteles rész!
A 16-os ne túrjon más zsebében, semmit nem tudsz az anyagi helyzetükről.
20/27 anonim válasza:
NE hagyd magad zsarolni! Én megtettem, és rettenetesen bánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!