A szüleim állandóan azzal csesztetnek, hogy kövér vagyok. Mit tegyek?
Leszögezném felnőtt 35 éves nő vagyok, férjnél vagyok, és nem vagyok kórosan elhízott sem, 10-12 kg súlyfelesleg van rajtam, tehát azt sem mondhatjuk, hogy a nyakukon ragadtam, és férjhez sem tudtak adni mert olyan kövér ronda lányuk lennék!
Az utóbbi 4-5 évben valóban nem vagyok már olyan csinos, de mivel alacsony vagyok mindíg is vastagabbnak tűntem sosem voltam sajnos nádszál vékony!
Elköltöztem otthonról 20 évesen más városba és évente 2-3szor megszoktam őket látogatni. Az utóbbi években már semmi kedvem nincs hozzájuk elmenni, mert még szinte le sem szállok a vonatról már kritizálnak milyen kövér vagyok. Állandóan ezt kell hallgatnom és már elegem van ebből, unom!
Ami a vicc az egészbem anyám világ életében sokkal kövérebb volt tőlem, rajta konkrétan minimum 30 kiló felesleg van! Természetesen mai napig azt hallgatom tőle, hogy ő fiatal korában milyen vékony volt, 38 kilo blabla.... Ez egy hatalmas nagy kamu ugyanis 20 évesen szült, és már egész kis koromtól mióta az eszemet tudom kövér volt, plusz láttam a fiatalabb kori fényképeit ott is vastag volt!
Ha ő mindig is kövér volt, és apám az anyámat sosem cseszteti miatta, akkor ők engem miért szidnak folyton emiatt? Nem veszik észre, hogy teljesen bántó és már sok a viselkedésük.
Már azt is hozzám vágták, hogy biztos azért nincs gyerekem sem mert kövér vagyok, meg majd jól elhagy a férjem egy csinosabbért.
#17-es segítőszándék itt nem sok kommentben volt!
Kb lelettem b@szva szakítsam meg anyamekkal a kapcsolatot, meg miért nem válok le róluk, holott szóba se állok szinte velük.
Hülye kérdésekre, hogy biztos az zavar a ferjem megcsal, meg biztos zavar nincs gyerekem meg egyéb f@szságokra, na igen hülye kérdésekre hülye válasz... ilyen az mikor valakinek fingja sincs semmiről de okoskodik!
Bakker, azon kívül, hogy szakítsd meg anyáddal a kapcsolatot, tojd le a bántásokat, stb, mégis még milyen tanácsokat tudnánk adni???
Mit vársz, menjenek a kommentelők oda személyesen anyádhoz és beszéljenek vele??? Pff.
Nem azt írtam, hogy van igazságtartalma annak, amit anyádék mondtak, hanem hogy valamiért ez a beszólás (is) mélyen érintett téged, és komolyabb önismerettel + szakemberrel esetleg fel tudnád tárni az okokat.
Ha ennyire nem tartod velük a kapcsolatot, nem lenne máskülönben logikus ez a reakció.
Így annak is lehet alapja, amit mások írtak: érzelmileg nem tudtad lezárni a szüleiddel való rossz kapcsolatod.
Annyival nem oldódik meg, hogy tartod a távolságot, de a harag és a sérelmek ott fortyognak benned. Ez megmérgezi az életed.
Ha a környezetednek is így fakadsz ki, mint itt, az emberi kapcsolataidra is hatással lesz vagy már van.
A saját érdekedben pszichológushoz kéne fordulnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!