Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell folyamatosan...

Miért kell folyamatosan kérdezgetni, hogy van-e hír a kollégiumi felvételiről?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, kollégista vagyok.

Anyám már több, mint egy hónapja minden nyomorult beszélgetésnél rákérdez arra, hogy van-e hír arról, hogy mikor lehet a kollégiumi jelentkezést leadni. Nyilván releváns neki is az infó, mert igazolni kell a szociális helyzetet a megadott dolgokkal, és azt ő tudja intézni. De ettől még rohadt irritáló, hogy április eleje óta ezt a kérdezősködést hallgatom, tavaly is kb júniusban került ki a honlapra, hogy mikor lehet leadni a jelentkezési lapot és az egyéb dokumentumokat. És az van, hogy ha kérdezi, hogy van-e már infó, hogy mikor, akkor nem lehet letudni a kérdést annyival, hogy nincs, hanem visszakérdez százszor, hogy de biztos nincs, nem lehet, hogy nem láttam, meg figyeljek jól oda, meg jön azzal, hogy "képes lennék nem időben szólni neki" (soha nem történt ilyen).

Nagyon irritáló, amit csinál, már százszor elpofáztam, hogy 1. tavaly is június elején/május legvégén kerültek ki a pontosan megjelölt időpontok a jelentkezésre, amire van vagy másfél hónap 2. ha van pontos információ, arról kapok egy Neptun üzenetet, meg emailt a kolitól, lehetetlen, hogy ne tűnjön fel, felesleges naponta nézni a honlapot 3. a honlap nyilvános, ha ennyire nem tudja elképzelni, hogy észreveszem az emaileket/megnézem a honlapot, akkor ő is meg tudja nézni azt a nyomorult honlapot, ahová kikerül ez az infó. Teljesen felesleges minden beszélgetésben ezzel bsztatni, meg tíz percig nyomni a "deee biiiiiztos, hogy nincs híííír??" "biiiiiztooos nézeeeeed a honlapooooot?" és hasonló vetyengéseket.

máj. 18. 11:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
56%
Azért mert a jövődről van szó és érdekli, inkább ez miatt siránkozz mintsem, hogy mindenki szarik a fejedre és egy gyerekotthonban nőssz fel!
máj. 18. 12:35
 12/30 anonim ***** válasza:
94%

#7es látszik hogy te sem voltál még kolis, de a sértegetés nagyon megy. Általában az utolsó háromhavi fizetésről kell papírt adni, szóval egyáltalán nem mindegy, hogy mikor keri ki anyuka a munkahelyéről.

Kérdező: valószínűleg anyukád attól retteg, hogy nehogy lecsússz róla, nehogy aztán tíz vagy százezreket kelljen fizetnie albira.

Tőlem is nonstop kérdezgette, engem is felcseszett vele, de amíg ő fizeti, addig meg kell őt érteni e téren.

máj. 18. 12:45
 13/30 anonim ***** válasza:
31%
És neked minden héten ki kell írni kérdést hogy idegbajt kapsz anyádtól?
máj. 18. 12:46
 14/30 anonim ***** válasza:
78%
Igen, idegesítő, de anyukád csak aggódik. Ahogy a 10. válaszoló is írta, kezdj minden beszélgetést azzal, hogy megmondod neki, nem tudsz semmit a koleszról. Vszont, tekintve, hogy nem akar rosszat, nagyon gonosz dolog így kifigurázni.
máj. 18. 13:26
 15/30 anonim ***** válasza:
78%
13 értem hogy aggódik de attól nem lesz hamarabb infója csak idegesít másokat.
máj. 18. 15:19
 16/30 anonim válasza:
91%
Én megértem, hogy idegesít. Valószínűleg ő szorong és emiatt nem tudja kiengedni a kontrollt a kezéből, ezért sem bízik a felnőtt gyerekében. Ez nem rólad szól, hanem az ő szorongásáról.
máj. 18. 16:54
 17/30 babyboom567 ***** válasza:
33%

Csak azt nem érted meg, hogy lehet anyádnak is idő megszerezni azt a cse..szett papírt amit kell.És lehet megkapod az emailt,hogy lehet jelentkezni, de x nap múlva szólsz,mert minden más dolgod van, közben az ő főnöke meg elmegy szabira/táppénzre/bármi, és lecsúsztok a cse..szett koliról.Albit meg nem tud fizetni, csak ha éhenhal.Gyerekként megértem hogy idegesít, anyaként pedig jobban kommunikálnék veled,és elmondanám,hogy:

-nézd kisfiam/lányom,x hét/nap megszereznem azt a papírt a ha semmi sem jön közbe,ha meg igen akkor több.Ha kicsúszunk a határidőből, nem tudsz ebben az évben tanulni,halasztanod kell és elmenni dolgozni,mert NEM tudok albérletet fizetni,ha beledöglök akkor sem.

máj. 18. 17:55
 18/30 anonim ***** válasza:
66%
Na, van már hír a kollégiumi felvételiről?
máj. 18. 18:25
 19/30 anonim ***** válasza:
61%
Csak túlaggódja, fél, hogy esetleg lecsúsztok róla, elfelejted megemlíteni, stb.
máj. 18. 18:43
 20/30 anonim ***** válasza:
52%
A stílusodból kiindulva, csak annyit kérdeznék, na van már hír a kollégiumról...?
máj. 18. 18:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!