Miért kell folyamatosan kérdezgetni, hogy van-e hír a kollégiumi felvételiről?
Egyetemre járok, kollégista vagyok.
Anyám már több, mint egy hónapja minden nyomorult beszélgetésnél rákérdez arra, hogy van-e hír arról, hogy mikor lehet a kollégiumi jelentkezést leadni. Nyilván releváns neki is az infó, mert igazolni kell a szociális helyzetet a megadott dolgokkal, és azt ő tudja intézni. De ettől még rohadt irritáló, hogy április eleje óta ezt a kérdezősködést hallgatom, tavaly is kb júniusban került ki a honlapra, hogy mikor lehet leadni a jelentkezési lapot és az egyéb dokumentumokat. És az van, hogy ha kérdezi, hogy van-e már infó, hogy mikor, akkor nem lehet letudni a kérdést annyival, hogy nincs, hanem visszakérdez százszor, hogy de biztos nincs, nem lehet, hogy nem láttam, meg figyeljek jól oda, meg jön azzal, hogy "képes lennék nem időben szólni neki" (soha nem történt ilyen).
Nagyon irritáló, amit csinál, már százszor elpofáztam, hogy 1. tavaly is június elején/május legvégén kerültek ki a pontosan megjelölt időpontok a jelentkezésre, amire van vagy másfél hónap 2. ha van pontos információ, arról kapok egy Neptun üzenetet, meg emailt a kolitól, lehetetlen, hogy ne tűnjön fel, felesleges naponta nézni a honlapot 3. a honlap nyilvános, ha ennyire nem tudja elképzelni, hogy észreveszem az emaileket/megnézem a honlapot, akkor ő is meg tudja nézni azt a nyomorult honlapot, ahová kikerül ez az infó. Teljesen felesleges minden beszélgetésben ezzel bsztatni, meg tíz percig nyomni a "deee biiiiiztos, hogy nincs híííír??" "biiiiiztooos nézeeeeed a honlapooooot?" és hasonló vetyengéseket.
#1 Nyilván, de anyuka is emlékezhetne, hogy korábban mikor volt a jelentkezés ideje nyilvánosságra hozva. Ha júniusban/május végén, akkor köv. évben sem lesz áprilisban. Felesleges minden beszélgetésben megkérdezni, az meg pláne felesleges, hogy utána percekig vergődik azon, hogy "deeee biztos???".
Ha nem tartom arra elég értelmesnek az egyetemista gyerekemet, hogy a kollégiumi felvételi időpontját figyelje magának, akkor se őt bsztatom. Attól, hogy egy beszélgetésben hatszázszor visszakérdezek, de nem nézzük meg együtt a honlapot, nem fog kiderülni, ha mégis van hír. Akkor már úgy kérdezem meg, hogy mutassa már meg a honlapon.
Vagy mondok jobbat, ha van nyilvános honlap, ahol elérhető ez az infó, és azt gondolom, hogy a gyerekem életképtelen, akkor figyelem én magam a honlapot.
Itt anyuka szimplán agyhalott. Nézze a honlapot naponta, ott van, hozzáférhető, nem kell naponta bsztatnia a fiát/lányát.
Egyébként én is kolis vagyok, figyelem a honlapot, ha ne adj isten nem jönne a e-mail, de nem nézem meg naponta, csak három naponta. Ha nem jönne meg az email, amire még sosem volt példa, akkor max két nappal később értesülnék arról a két-három hét múlva kezdődő, másfél hónapos jelentkezési időszakról. Semmi nem múlik azon a pár napon.
"Nyilván releváns neki is az infó, mert igazolni kell a szociális helyzetet a megadott dolgokkal, és azt ő tudja intézni."
Akkor miért nem intézi, függetlenül attól, hogy mikor kerül ki az infó? Ennyi esze nincs a sok agysebésznek?
Jovan sracok nyugi.
En pont telibe szarom, hogy mi itt a helyzet, csak leirtam ket okot, ami miatt kerdezheti.
Idegesito? Igen, persze.
Es most en mit csinaljak vele? 🤣
Hagyd ott, ne foglalkozz vele. 1-es voltam.
#2: "Az attitudodbol, stilusodbol, szokincsedbol itelve teljesen indokoltan teszi..."
Ez teljesen igaz. A kerdezo eppen most irt privit, amiben annyi allt, hogy "rohadj meg." Quod erat demonstrandum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!