Ebben az esetben ez segítség lenne otthon a mosogatásban?
sajnos otthon az étkezésekor és fözéskor nagyon sok tányér és pohár kerül elő és általában a szüleimnek vagy nekem (nagyobb részt a szüleimnek mert én eljárok dolgozni ők visszont már 65 évesen nyugdíjasok)kell elmosni ami mindig nagyon sok időt emészt fel.
Ha vennék egy mosagatógépet akkor az házimunkanák számítana valahogy ebben az esetben?
Elképzelni nem tudom, mi az a rengeteg idő, amit felemészt.
Én egy 7fős családban élek. Van mosogatógépünk, de konkrétan nem használjuk, nekünk gyorsabb, praktikusabb a kézzel mosogatás. Pedig minden nap főzve van, szóval nem csak tányérok és poharak vannak.
Azt meg egyenesen viccesnek tartom, hogy a mosogatógép munkáját felírnád mint házimunka címszó
11-es, hat nem tudom, nekem netto 2 perc bepakolni es elinditani a gepet, 2 perc kipakolni. En nagyon orulok neki, hogy ennel tobb idot nem toltok “mosogatassal”, de kinek mi :D
Lehet, hogy egy program 55 perc alatt jar le en meg elmosogatnek kezzel mittudomen, 30 perc alatt, de legalabb addig is tudok mast csinalni, nem kell ott allni. Az edenyeket tisztan, szarazon veszem elo a gepbol, nem allnak ott a pulton halomban, amig megszaradnak vagy nem kell oket meg a mosogatas utan pluszban nekem eltorolni.
Minden penzt megert a mosogatogep, en mar nem is akarok elni nelkule :D
Ha veszek egy betonkeverőt, akkor segítettem házat építeni, nem?
Van baj a toronyban, komám!
"Ha veszek egy betonkeverőt, akkor segítettem házat építeni, nem?"
Igen mivel megspóroltam egy rakás időt amit a beton kézi kikeverése vinne el.
Kérdező kedves: a részvétel nem azt jelenti, hogy megveszem hozzávalókat, hanem TEVŐLEGESEN részt veszel magában az adott tevékenységben: nem elég megvenni betonkeverőt/mosogatógépet; az magától nem fogja keverni a betont és elmosogatni az edényt - bele kell pakolni, amit kell és bekapcsolni.
Amúgy el nem tudom képzelni, hogy mi az a sok edény és pohár napi szinten, amit 3 emberre el kell használni? És attól, hogy dolgozol, még nyugodtan segíthetsz otthon a házimunkában. Tudod sokan ezt eleve így csinálják. Te meg kiszolgáltatod magad. Tipikus mamahoteles vagy. Hogy a keresetedből beleadsz a kajába és rezsibe, az még nem hatalmaz fel arra, hogy az idős - netán már nehezebben mozgó - nyugdíjas szüleiddel kiszolgáltasd magad. Ettől ők még nem az alkalmazottaid ám! Nyilván ugyanezt megcsinálták annak idején, mikor még ők is dolgoztak. Szégyen vagy, hogy nagyon minimum 30 évesen (hacsak nem mocsok kései gyerek vagy, amit kétlek) ilyen a hozállásod.
Úgy látom nem érted te igen ostoba. Ha megvan a mosogatógép akkor rá kell szánni azt a napi 45 percet a tányérok,kanalak,poharak stb... elmosogatására amit alapból a mosagatás igényelne?
igen/nem
Ha igen akkor ez igenis segítség mert rengeteg idő lett megspórolva napi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!