Egyfős háztartásban (csak én) nem indokolt a mosogatógép, ugye?
Szerintem keskeny, 8-9 terítékeset vegyél (60 cm széles a beépíthető).
Nekem is ez van, mi ketten élünk a háztartásban.
(Egyébként érdekes ez a 8 meg 12 teríték- mert ha csak szabályos lapos és mély tányérokat teszel rendezett sorba, akkor nyilván befér, de az életben azért vannak poharak, csészék, főzőeszközök stb- nem olyan hatalmas ez két főre sem, megtelik max 2 nap alatt.
Én egyedül élek, sokat dolgozom, nekem jól jön a mosogatógép.
Én 2 éve vettem, akkor még Anyámmal éltem, létszükséglet volt, mert hordta mindennap haza a főzött ebédet, az ebédhordókat csak a géppel tudtam tökéletesen tisztára elmosni. Sajnos tavaly Ő meghalt, egyedül maradtam, az elején gondolkoztam, hogy eladom a mosogatógépet, de aztán csak rájöttem, hogy jobb ha marad.
Én heti 3x mosogatok, hétköznap 2x, hétvégén 1x.
Nyilván, itt a szennyes edények tárolása az ami nem teljesen higiénikus meg gusztusos, itt oda kell figyelni, hogy melyik nap mit főzöl, hogy melyik étel mennyi szennyest termel.
+ vannak olyan dolgok amit mosogatógéppel elmosni a legkönnyebb, ilyen pl. a hűtőnek a ,,flakkjai"
Havonta egyszer kipakolom, beteszem mosogatógépbe, a hűtő belsejét meg zsíroldóval kitörölgetem. Tökéletesen tiszta hűtő az eredmény.
Vannak olyanok mikor lámpa burákat, mikrónak a tányérját is a géppel takarítom meg.
Ha most kellene mosogatót vennem, annyit változtatnék a történeten, hogy ilyet, vennék:
Ez egy személyes és bármilyen rideg körülmények között jó. Azt hiszem, hogy lehet bele önteni külön a vizet, ez jó dolog, ha olyan helyen akarod használni ahol nincsen vezetékes víz.
Azt te döntöd el, hogy számodra mi indokolt, és mi nem...
Én is egy fős háztartásban élek, időnként van egy-egy vendégem, aki nálam eszik-iszik. Nekem kicsi, 6 terítékes, egytálcás mosogatógépem van. Az egy tálca kb. 1-2 naponta telik meg. Ha főzök, akkor azonnal megtelik. :) Szeretem, mert kényelmes. Sokat dolgozom, és sok időt megspórol nekem a munka mellett.
"Elhiszem, hogy ne pénzbe számoljunk, hanem időben de akkor főzni se főzzünk az még több idő."
Az ételrendelés egy szolgáltatás, míg a mosogatógép egy kényelmi eszköz. Teljesen rossz a hasonlat. A mosásnál sem azt írtam, hogy vihetné mosodába a ruhákat, hanem azt, hogy ha ennyire spórolni akar valaki, akkor végezhetné kézzel a mosást, hiszen úgy takarít meg pénzt. Egyébként igen, vannak ételkészítéshez is kényelmi eszközök, de azok akkor jók, hogyha van egy fix étel, amit 24/7-ben el kell készíteni és ezáltal terhet vesz le a válláról. Pl. japánoknál ilyen a rizs. A mosogatógép is tulajdonképpen erről szól, hogy terhet vesz le a válláról, csinálhat mást a mosogatás helyett. Ez egyedülállóként nagyon hasznos, mert hirtelen lesz egy fél órája, amit hasznosabban tud eltölteni.
"Az ételrendelés egy szolgáltatás, míg a mosogatógép egy kényelmi eszköz."
A kérdés szempontjábol ez simán értelmetlen.
"gondolkodom azon érdemes-e mosogatógéppel mosni"
Érdemes!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!