Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal...

Hogy értessem meg anyámmal hogy fejezze be a dohányzást nálam?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok. Albérletben vagyunk mèg a férjemmel. Eljött tegnap apám festeni hozzánk, meg a tesóm. Anyám is jött. Azt tudni kell nálunk az albérletben tilos cigizni. Hozta szépen a kis cigitöltős cuccát aztán még számonkért hogy hol a hamutál. Nem akartam neki adni ( egy van mert még ők adták karácsonyra , nyilván hogy legyen ürügy rágyújtani…) aztán elkezdett befőttes üveget keresni. Aztán rászóltam, hogy menjen ki dohányozni. Nem ment ki. Rágyújtott, beült az ablakhoz és nyitott ablaknàl bagózott… Ami ha felszállt a szomszédhoz ( ha otthon volt) akkor megy majd a telefon a főbérlőnek, és ki leszünk dobva… Jelzem 35 hetes terhes vagyok… Felkaptam a vizet ès leordítottam. Akkor eloltotta de ocsortány büdös volt. Leugrottam neki vízért a boltba, mire visszamentem a férjem szólt hogy anyám már a 10. szál cigit szívja. A konyhában állt a füst. A férjem meg nem mert neki szólni. Na utána már mondtam neki, hogy fáj a fejem fejezze be, mindjàrt behányok, ne mérgezzen a sz@rjával. Aztán mondta, hogy az az utolsó… 4 órát voltak itt, apám is már rágyújtott a vègén. Anyám olyan 20 szálat szívott el, apám meg 10 szálat. Minden büdös, próbálom eltűntetni ezt a szagot. Ahogy mentek ki, kidőlt a bűz a folyosóra. Még ma reggel is èreztem ezt a büdös töltött cigi szagot… Hogyan értessem meg velük ( főleg anyámmal) ha egy sunyi, hogy ne mérgezzen a cigivel se engem, se a gyerekem???
máj. 5. 06:32
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
19-es. Ez már sokadik vàlaszod. Kezdek aggódni, hogy jól vagy-e. Ijesztő már amit csinálsz. 😅
máj. 5. 08:14
 22/48 A kérdező kommentje:
20-as! Ez nem rossz ötlet. Valami hasonló lesz legközelebb.
máj. 5. 08:15
 23/48 anonim ***** válasza:
94%

Ha megszületik a gyereked és rágyújt bent mellette azt is végig fogod asszisztálni vagy felnőtt módjára kidobod a lakásból?

Tessék felnőni ha már gyereked lesz...

máj. 5. 08:15
 24/48 anonim ***** válasza:
84%
Igaz, tényleg ijesztő, hogy zárt elmék kapuján kopogtatok és próbálom megmenteni a menthetetlen embereket. Sajnos én szeretem őket és még reménykedem, hogy elkezdenek magukkal jól bánni.
máj. 5. 08:17
 25/48 anonim ***** válasza:
90%
35 hetesen a férjed igazán cipelhetné helyetted a vizet. A szomszéd jobban tudja, mi van a szerződésben?
máj. 5. 08:23
 26/48 anonim ***** válasza:
43%

Ezek után én tuti beblöffölnék. Felhívnám anyámat, és megkérdezném, van-e ötlete, hogy hova költöztünk, mert áll a bál, a főbérlő ki akar rakni, valaki felnyomott bennünket.

Talán egy kis sokkhatásra megjegyezné és elgondolkodna.

máj. 5. 08:34
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy nem akarsz vitát de tényleg keményen fel kell lépni az ilyen bunkókkal szemben. A legtöbb dohányosban sajnos megvan az a mentalitás, hogy ha én szívom, akkor mindenki más is szagolja azt a szart (tisztelet a kivételnek). Ha legközelebb jönnek, nem kell őket beengedni, ha kérdezik miért, meg lehet mondani, hogy a cigi miatt és hogy ha így folytatják, unokázni sem fognak jönni.
máj. 5. 08:39
 28/48 anonim ***** válasza:
67%

Pont erről beszélek. Kösz, 26, megerősítetted a nemzet problémáját. Hazugság, játszma, minden, kivéve az igazság, a határozott kiállás vagy kaocsolatmegszakítás.

Persze, hazudni egyszerűbb. Az kevés munka. Abban nincsenek érzelmek, önreflexió.

Be is fejeztem, ennyi nekem elég.

A probléma nem velem van.

máj. 5. 08:40
 29/48 A kérdező kommentje:

A négy pipás elmebeteg még mindig nem unja a hangulatkeltést? Ha nem belém akkor másokba áll?😂

Férjemmel pontosan ezt vitattuk az este, hogy ennek így nem lesz jó vége, és erősen elgondolkozunk azon, hogy így unokázhat-e vagy nem. Sajnos az igaz, hogy a dohányzók nagy része nincs tekintettel a másikra. Anyám személyisége nem könnyű, sokszor olyan mint egy 3 éves. Behisztizik ha rászól az ember. De írtam is, hogy váratlanul ért. Elmondása szerint nálunk otthon érzi magát. Talán kissé is.

máj. 5. 08:53
 30/48 anonim ***** válasza:
20%
Azt nem tilthatod meg neki hogy unokázhat-e, de jogod van nem engedni, hogy EGYEDÜL unokázzon.
máj. 5. 09:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!