Hogy értessem meg anyámmal hogy fejezze be a dohányzást nálam?
"Ha kivezetem anyámat, akkor biztos nagy vita lett volna"
. Még szerencse, hogy most nyugalom volt végig.
En se ertem, milyen megoldasokat varsz. Lathatoan szarik arra anyad, hogy kismama vagy; arra, hogy oltari taplo dolog mas otthonaban ragyujtani; hogy megkerted, oltsa el es meg o hoborgott.
Tehat ket lehetoseg van, vagy meghunyaszkodsz, es befogod a szad, csendben tursz neki, vagy legkozelebb zokszo nelkul kidobod, avagy amint meglatod az ajto elott, bezarod es nem engeded be. Aztan verheti az ajtot, rinyalhat, lehet rendort hivni aki eltakaritja onnan.
3 lépéses módszer.
1. Rászólsz és elmondod, miért ne gyújtson rá. (Eddig jutottál.)
2. Ha tiltakozik, vagy rágyújt, kidobod a cigit az ablakon.
3 Még egy szó a cigiről, vagy újabb szál, és megy utána anyuka is...
A válaszokat persze van esze töröltetni.
Igen, az igazság sokszor fáj.
Ezért vagyunk ilyen megalkuvó nemzet.
Ha valami igaz, azt nem szabad kimondani. Minden mást lehet. Játszmázni, a másikat megváltoztatni, saját magunknak hazudni.
Ezért hagytam abba a csodálatos "kócsing" nevű segítőszakmát.
Egyszerűen alig van ember, akinek bemennek a dolgok. Sokkal mélyebb az egész. Gondolati torzítások, "jajj, mit fog szólni más", "dehát mégiscsak az anyám", rossz minták, vagy ha úgy tetszik hitrendszer.
Mindent megtesznek az emberek, hogy a bántalmazó nehogy megsértődjön. Hogy a bántalmazott belül meghal, az teljesen rendben van.
De ez már nem az én kompetenciám. Ez már pszichoterápia.
Ha gyereked lesz kérdező, és annyira sem vagy képes, amit nemcsak én a bunkó stílusommal, hanem mások is írtak, kötelező elmennék. Mert a gyerek megissza a levét.
Ha kivezetem anyámat, akkor biztos nagy vita lett volna. - és akkor mivan? Szrni rá, de míg mentegeted meg, "jaj, mit csináljak" - feszengsz, addig rájár majd a nyakadra.
Anyuka leszel, a gyerekedet hogy véded meg, ha magadért nem vagy képes kiállni???
16-os!😂 Hát most jót nevettem. Ki töröltette? Ha törölve lett akkor valószínűleg, olyat írtál ami nem állja meg a helyét. Gondolkozz el egy kicsit magadon, mielőtt a frusztrált gondolataidat rávetíted másokra.
Köszönöm a válaszokat. A továbbiakban erélyesebb leszek. ☺️
Oké, legyél erélyesebb, mint amikor leordítottad. De várj, hát meghallják a szomszédok. Akkor mi lesz?
Mindegy, majd kiírod, hogy mit tegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!