Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal...

Hogy értessem meg anyámmal hogy fejezze be a dohányzást nálam?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok. Albérletben vagyunk mèg a férjemmel. Eljött tegnap apám festeni hozzánk, meg a tesóm. Anyám is jött. Azt tudni kell nálunk az albérletben tilos cigizni. Hozta szépen a kis cigitöltős cuccát aztán még számonkért hogy hol a hamutál. Nem akartam neki adni ( egy van mert még ők adták karácsonyra , nyilván hogy legyen ürügy rágyújtani…) aztán elkezdett befőttes üveget keresni. Aztán rászóltam, hogy menjen ki dohányozni. Nem ment ki. Rágyújtott, beült az ablakhoz és nyitott ablaknàl bagózott… Ami ha felszállt a szomszédhoz ( ha otthon volt) akkor megy majd a telefon a főbérlőnek, és ki leszünk dobva… Jelzem 35 hetes terhes vagyok… Felkaptam a vizet ès leordítottam. Akkor eloltotta de ocsortány büdös volt. Leugrottam neki vízért a boltba, mire visszamentem a férjem szólt hogy anyám már a 10. szál cigit szívja. A konyhában állt a füst. A férjem meg nem mert neki szólni. Na utána már mondtam neki, hogy fáj a fejem fejezze be, mindjàrt behányok, ne mérgezzen a sz@rjával. Aztán mondta, hogy az az utolsó… 4 órát voltak itt, apám is már rágyújtott a vègén. Anyám olyan 20 szálat szívott el, apám meg 10 szálat. Minden büdös, próbálom eltűntetni ezt a szagot. Ahogy mentek ki, kidőlt a bűz a folyosóra. Még ma reggel is èreztem ezt a büdös töltött cigi szagot… Hogyan értessem meg velük ( főleg anyámmal) ha egy sunyi, hogy ne mérgezzen a cigivel se engem, se a gyerekem???
máj. 5. 06:32
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
91%

"Ha kivezetem anyámat, akkor biztos nagy vita lett volna"

. Még szerencse, hogy most nyugalom volt végig.

máj. 5. 07:23
 12/48 anonim ***** válasza:
93%

En se ertem, milyen megoldasokat varsz. Lathatoan szarik arra anyad, hogy kismama vagy; arra, hogy oltari taplo dolog mas otthonaban ragyujtani; hogy megkerted, oltsa el es meg o hoborgott.

Tehat ket lehetoseg van, vagy meghunyaszkodsz, es befogod a szad, csendben tursz neki, vagy legkozelebb zokszo nelkul kidobod, avagy amint meglatod az ajto elott, bezarod es nem engeded be. Aztan verheti az ajtot, rinyalhat, lehet rendort hivni aki eltakaritja onnan.

máj. 5. 07:24
 13/48 A kérdező kommentje:
Rendben.
máj. 5. 07:38
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
Basszus amikor még cigiztem se gyújtottam rá a SAJÁT lakásomban amiben egyedül éltem, éjjel -14C-ban is kimentem a teraszra! Anyádat kidobod a cigijével együtt. Pont.
máj. 5. 07:39
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

3 lépéses módszer.

1. Rászólsz és elmondod, miért ne gyújtson rá. (Eddig jutottál.)

2. Ha tiltakozik, vagy rágyújt, kidobod a cigit az ablakon.

3 Még egy szó a cigiről, vagy újabb szál, és megy utána anyuka is...

máj. 5. 07:59
 16/48 anonim ***** válasza:
86%

A válaszokat persze van esze töröltetni.

Igen, az igazság sokszor fáj.

Ezért vagyunk ilyen megalkuvó nemzet.

Ha valami igaz, azt nem szabad kimondani. Minden mást lehet. Játszmázni, a másikat megváltoztatni, saját magunknak hazudni.

Ezért hagytam abba a csodálatos "kócsing" nevű segítőszakmát.

Egyszerűen alig van ember, akinek bemennek a dolgok. Sokkal mélyebb az egész. Gondolati torzítások, "jajj, mit fog szólni más", "dehát mégiscsak az anyám", rossz minták, vagy ha úgy tetszik hitrendszer.

Mindent megtesznek az emberek, hogy a bántalmazó nehogy megsértődjön. Hogy a bántalmazott belül meghal, az teljesen rendben van.

De ez már nem az én kompetenciám. Ez már pszichoterápia.

Ha gyereked lesz kérdező, és annyira sem vagy képes, amit nemcsak én a bunkó stílusommal, hanem mások is írtak, kötelező elmennék. Mert a gyerek megissza a levét.

máj. 5. 08:07
 17/48 anonim ***** válasza:
93%

Ha kivezetem anyámat, akkor biztos nagy vita lett volna. - és akkor mivan? Szrni rá, de míg mentegeted meg, "jaj, mit csináljak" - feszengsz, addig rájár majd a nyakadra.

Anyuka leszel, a gyerekedet hogy véded meg, ha magadért nem vagy képes kiállni???

máj. 5. 08:11
 18/48 A kérdező kommentje:

16-os!😂 Hát most jót nevettem. Ki töröltette? Ha törölve lett akkor valószínűleg, olyat írtál ami nem állja meg a helyét. Gondolkozz el egy kicsit magadon, mielőtt a frusztrált gondolataidat rávetíted másokra.

Köszönöm a válaszokat. A továbbiakban erélyesebb leszek. ☺️

máj. 5. 08:11
 19/48 anonim ***** válasza:
76%

Oké, legyél erélyesebb, mint amikor leordítottad. De várj, hát meghallják a szomszédok. Akkor mi lesz?

Mindegy, majd kiírod, hogy mit tegyél.

máj. 5. 08:12
 20/48 anonim ***** válasza:
100%
Leöntheted vízzel a cigit, amikor előveszik. Azt már nehezen gyújtja meg. Még ez a megoldás jutott eszembe.
máj. 5. 08:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!