Miért viselkedik ilyen furcsán anyám?
Már 2 éve elköltöztem tőlük, magamnak fizetek mindent, és ami költségük van, abba igyekszem segíteni.
De erre anyukám nagyon kiakad, olyan érzésem van, mintha tiniként kezelne, ha megyek hozzá, kérdezi mi ez a szag.
Hétvégén a csap kidugításában segítettem, meg pár háztartási dologban, közben ő áttúrta a táskámat, és ordibálni kezdett, hogy miért "cigizek" még mindig, ez őt nagyon dühíti, màr nem egyszer megmondta.
Szóval jól összevesztünk, ez a lényeg, nem értem, miért csinálja. Még mikor kezdtem 17 voltam, értettem a viselkedését, de már akkor is magamnak fizettem.
Most 25 vagyok, de még mindig ez a helyzet, mintha tini lennék.
Ennek mindig vitatkozás a vége, hogy lehetne ezt jól kezelni?
Két lehetséges válasz van ilyenkor:
-Légy férfi (vagy nő) és állj ki magadért, ha már ennyire nem érzed magad tininek. Jelentsd ki, hogy nem szólhat bele az életdbe. Nem kell bunkónak lenni, de ki kell állnod határozottan magadért
-legyints rá, jólvan anyu hagyjuk, majd kiordibálja magát és megúnja.
Miért lepődsz meg?
Minden jóérzésű embert dühítene még a tudat is, hogy a gyerekének nincs annyi esze, hogy ne költsön vagyonokat arra, hogy mocsokkal mérgezze a szervezetét.
5-10-15 év múlva, amikor egyszercsak rájössz, hogy mekkora önpusztítás az egész és abbahagyod, ugyanígy mindent el fogsz követni, hogy a gyerekednek ne a saját ostobaságából kelljen tanulnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!