Szerintetek igazságtalanság, ha a szülők csak az egyik gyereknek vesznek lakást?
Na mi van, drága, belegabalyodtál a kamu sztoridba?
Egyébként a kisebb testvér (aki lefogadom, hogy te vagy) mennyit is adna bele a vételárba? Semmit? És akkor az hol igazságos az idősebbel szemben, hogy neki milliókat kellett perkálnia, a tesónak meg alanyi jogon jár egy lakás?
Vagy kap, vagy nem.
Nálunk úgy alakult, hogy a tesómnak anyámék vettek lakást - beleszállt a nővérem is.
Nos, infláció, plusz apám elvesztette a munkáját (ő volt a jobban kereső fél), megtakarításuk az nem nagyon maradt az első lakás megvétele után, úgyhogy nekem nemhogy lakást nem vesznek, de vagy befejezem önerőből az egyetemet vagy sehogy.
Na, ennyit erről, hogy "pénzesek" a szülők, mert bármi történhet.
Nem neheztelek rájuk, nem az ő hibájuk, hogy szr a gazdaság, csak mondhatni így jártam.
Szerintem igazságos. Ő tudott önerőt beletenni már, a szülők pedig nem megajándékozták egy rakás pénzzel, hanem saját befektetésnek tekintik vélhetően. Az is simán lehet, hogy van egy szóbeli megállapodás a nagyobb tesóval, hogy hitel helyett oldották meg így, kvázi családi hitellel, aminek ha egy előre megbeszélt részét (vagy az egészet) visszaadja, az ő nevére kerül a lakás.
Így ha már a kisebb is bele tudja tenni az önerejét, elképzelhető, hogy neki is lesz anyagi keret hasonló támogatási formával segíteni.
Semmilyen problémát nem látok ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!