Szerintetek igazságtalanság, ha a szülők csak az egyik gyereknek vesznek lakást?
Én igazságosnak tartom. A szülők nem az idősebbek vettek lakást hanem befektették a pénzüket egy lakást 2/3 részébe. Ez a 2/3 nem a nagyobb testvér tulajdona.
A kisebb gyerek ne hőbörögjön, mert a nagynak egy forintot sem adtak!
Kérdező, szerintem is igazságos, mert pont az történt, amit a 12 ír. És vélhetően -egyelőre csak feltételezés- majd a kicsinek is segítenek, kipótolják az ő pénzét is és az arányokhoz igazítják a tulajdonviszonyokat.
Egyébként én minden gyerekemnek vettem lakást, de nem egyszerre, hanem egymás után. És egyik gyerekem se hőbörgött, hogy miért az kap éppen, aki kapott, mert mindegyik értette a célt, a motivációt, a lépéseket, a praktikumot... És tudták, hogy majd szép sorban, akinek szüksége lesz rá, az kap. Így is történt. De aki verte volna a nyálát, az nem biztos, hogy kapott volna...
#9-10: Ha tényleg az írta ki, akit te feltételezel, akkor piszkosul alternatív valóságban él valamelyikőtök, vagy te vagy a kérdező. De valószínűbb, hogy nem az írta ki, akit te utálsz, ergo: két tök különálló sztori. Akkor meg jó lenne, ha nem szemetelnél ebbe a kérdésbe névtelenül, mert nehéz ám kiválogatni a te hozzászólásaidat a másik témából:)
Írd ki inkább külön kérdésbe a szíved bánatát és kérdezd meg a világtól: jogos, hogy gyűlölöm?
Te ugye egész lakást 1/1 tulajdonba szeretted volna?
Én ezt nem látom igazságtalannak, persze lehet azért mert soha, semmit nem kaptam és 1/3-nak is örültem volna.
Az igazságtalanság akkor következne, ha a fiatalabb tesó kedvezőbb tulajdonrésszel kapna lakást, pedig ő is csak 1/3-ot tenne bele.
Én így látom. Azt gondolom az igazságtalanság kérdése a jövőben fog eldölni, annak függvényében, hogy a tesó mit tesz bele és mennyi tulajdonrészt kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!