Hogyan tudnám lefürdetni?
Édesapám középsúlyos demens.
Sajnos személyes higiéniája is leromlott.Tippet,trükköt,tanácsot szeretnék kérni hogy tudnám rávenni hogy lefürödjön.
Tegyél neki zenét
Magyarazd el lepesről lépésre, hogy mi fog törtenni es miert
Nem lesz könnyű lehet így sem
Nem írtad le az okokat. Ki kell deritsd miért nem akar.
Nem elég, hogy demens? neki nem kell különösebb ok ezen kívül, nem és kész.
Mivel az ilyen kérdésekre mindenki a saját hitrendszered alapján válaszol, én sehogy. Ez már nem az én kompetenciám. Emelgetni, cipelni...
Itt lenne nálam az a pont, hogy a család többi tagjával összefogva fizetett segítség olyantól, aki szakember.
A szavazásho: szerontem a kérdezö összetévesztette a kulcsszavak és a szavazás funkciót.
Kérdezö: a legjobb lenne, ha egy hozzáértö ápolót hívnál, aki megfürdeti és megmutatja neked közben a szakfogásokat, nem egyzserü ugyanis.
Fogadd együttérzésemet.
Édesanyám volt demens, azon belül Alzheimeres. Egyik zuhanyoztatásnál két centin múlt, hogy a körmével nem kapta ki az egyik szememet.
Korábbi válaszoló kedvéért: egy demenssel nem lehet "megbeszélni". Éppúgy nem lehet, mint ahogy egy hintalóval sem.
Arra számíts, hogy a helyzet romlani fog, és nem feltétlenül időben egyenletesen. Veszélyben vagy, vagy leszel, a vagyonod (pl. felgyújthatja a lakást), a testi épséged és a mentális épséged tekintetében is.
Nem fogod tudni magad kezelni a helyzetet!
Keress olyan idősek otthonát, ahol demenst is fogadnak. Már most mondom, csak olyan van, amelyik nem "annyira" rossz. Én Bp-től kb. 40 km-re találtam.
Számíts arra is, hogy nagyon sokba kerül. És arra is, hogy hosszú a várakozási idő, tehát mielőbb add be aelentkezését.
Ez azonban megbukhat az ellenállásán. Szükséges tehát min. a részleges cselekvőképtelenségének megállapítása (ez peres eljárásban történhet), utána a gyámhatóság rendelhet neki gondnokot. Ezt mind végigcsináltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!