Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegyek úgy, mintha nem hallott...

Tegyek úgy, mintha nem hallottam volna semmit?

Figyelt kérdés
Véletlenül meghallottam amint anya rólam beszél valakinek telefonban. Nagyon rosszul esett, mert velem ezekről a dolgokról nem is beszél, hogy problémája van ezekkel kapcsolatban. Nem értem, hogy miért nem velem beszéli meg ezeket először. Most tegyek úgy, mintha nem hallottam volna semmit? Nehéz lesz jó pofát vágni hozzá.

2024. ápr. 3. 14:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Ne tekintsd ellenséges megnyilvánulásnak, mert nem arról van szó. Bár életkorodat nem írod, de anyád feltehetően nem akar veled összetűzésbe kerülni, ezért nem kérdezget, megpróbál egyenrangúként kezelni. Előbb gondolkozz el azon, amit ténylegesen hallottál. Nyilván megnyugodna, ha több információja lenne rólad. Ehhez azonban nem kell kisgyerekként beszámolni minden csipcsup dologról. Tökéletesen elég, ha egyes dolgokat egyetlen mondatban megemlítenél neki, csak úgy mellesleg, mintha csak úgy magadban elméláznál...
2024. ápr. 3. 17:08
 12/17 A kérdező kommentje:

A húszas éveimben járok. Konkrétan az új munkahelyemről beszélt, amiről csak annyit tud, vagy annyit akar megérteni, hogy laborban dolgozok. A munkahely nevét is képtelen megjegyezni vagy direkt nem akarja

Olyanokat mondott a telefonban, hogy semmi értelme ennek a munkának sem, meg, hogy ez nem rendes munka stb. A másik pedig, hogy pár napja a tesómmal amikor beszéltünk erről, akkor ő is ott volt és láttam, hogy kíváncsian figyel, még örültem is neki, hogy talán egy kicsit érdekli mégis.

Erre a telefonban mondja: "valamelyik nap a fiammal beszélt arról, hogy mit kell csinálnia, na én inkább nem hallgattam és ki is mentem kávét főzni, mondom, hagy beszéljenek."

Ezután még nem tudom, miket mondhatott rólam, mert annyira rosszul esett, hogy elsírtam magam, aztán próbáltam úgy tenni, mintha mi sem történt volna.

Már egyetem alatt sem értett kb. semmit abból, amit tanultam, pedig próbáltam dolgokat mondani neki, de egyáltalán nem mutatott semmi érdeklődést és az értelmét sem látta, ergó nem értékelte azt sem, hogy egyetemre járok. Mindegy, ez egy másik téma.

A lényeg, hogy nem nagyon kérdezgetett erről a munkahelyről, hogy mennyiben más mint az előző hely meg a fizetést sem kérdezte, pedig amúgy szívesen elmondanám neki. Csak mondtam neki, hogy új munkám lesz, akkor mondta, hogy jó, talán annyit kérdezett, hogy jobb lesz-e mint az előző és ennyi.

2024. ápr. 5. 02:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet féltékeny, hogy ő neki egy egyetem is full kínai te meg el is végezted. Úgy könnyű pofázni, ha ő maga buta, mint egy fal meg kritizálni a munkád. Ha te jól érzed ott magad és meg tudsz élni akkor jó munkahely, igen. Neki valószínűleg fele ennyi se jött össze és rajtad vezeti le a kisebbségi komplexusát.
2024. ápr. 5. 06:43
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
Azt gondolom, nem kell ebbe feltétlenül rosszindulatot belelátni. A kérdésedben azt írtad, hogy "Véletlenül meghallottam amint anya rólam beszél valakinek telefonban", viszont a mai hozzászólásodból az derül ki, hogy konkrétan nem rólad beszélt, hanem arról, hogy amikor a munkahelyedről beszéltél, akkor ő ezt nem hallgatta meg / végig.. Ez nem téged minősít, hanem az ő hozzáállását tükrözi a munkádhoz, amit nem ért. Amit javaslok: próbálj az ő szintjén beszélni a munkádról. :)
2024. ápr. 5. 10:01
 15/17 anonim ***** válasza:
51%
Költözz! Van munkád, nincs akadálya! Nem lehetsz ennyire túlérzékeny, mint amennyire vagy! Nem anyádnak kell megfelelni, és nem kell zokon venni teljesen semleges, nem neked szóló közléseket!
2024. ápr. 5. 11:58
 16/17 anonim ***** válasza:
74%
Nem túlérzékenység az, ha valaki nem szereti, ha a szemébe jópofiznak, családon kívül meg kavarja a szart meg kibeszél.
2024. ápr. 5. 13:32
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Nem volt semmilyen szarkavarás, a kérdező nem is hallotta rendesen, amiről itt panaszkodik. Ráadásul marginális témában.
2024. ápr. 5. 13:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!