Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ideje lenne már végleg megszak...

Ideje lenne már végleg megszakítani velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

A fiam és a menyem folyamatosan azt éreztetik, hogy nem kívánatos személy vagyok a számukra, különösen mióta a menyem terhes lett és megszületett a gyerekük. Azóta bármit mondtam vagy csináltam mindenbe a rosszat látták bele. Megkérdeztem, hogy milyen babaruhákat vásárolt - bele akarok szólni, hogy milyen ruhákba öltöztessék a gyereküket. Megkérdeztem, hogy elvigyem-e ultrahangra (mivel egy autójuk van amivel a fiam dolgozni járt, és gondoltam ha én is ráérek neki is jobb ha nem kell tömegközlekedni) - irányítani akarom az életüket.

Mondta, hogy milyen terhesvitamint szed - még ki sem nyitottam a számat, de már mondták, hogy ez az ő döntésük,nem szeretnék ha beleszólna bárki.

Aztán elköltöztek 200 km-el messzebb, és mindenhonnan azt hallottam, hogy azért, hogy ne tudjak mindennap átjárni ha megszületik a gyerek.

Mikor megszületett, előre írták mindketten, hogy ha hazaviszik a kicsit nekik kell összekovácsolódni és megszokni az új helyzetet, nem lenne jó ha odamennék segíteni - pedig nem is mondtam vagy céloztam ilyesmire.

Amíg a kórházban voltak addig bementem a kórházba, vittem pár dolgot a kicsinek, de csak messziről néztem és a kórházból egyenesen hazamentem.

Utána 8 hónapig úgy volt,néha írtak hogy mi van a kicsivel, de mindig előre hozzátették hol burkoltan hol nyíltabban, hogy ne szóljak bele semmibe, és ne menjek oda- pedig nem is állt szándékomban.

8 hónap után írták, hogy keresztelője lesz a kisfiuknak, minden rokon van hívva, a meghívást elintézték egy fél mondattal, de hosszú percekig ecsetelték, hogy nem lesz ott aludni és pihennie kelk a kicsinek stb.

Nem nagy kedvvel de elmentem a templomba, odaadtam a fiamnak az ajándékot amit a kicsinek szántam, végigültem a szertartást, de végig az volt az érzésem,hogy mit kerrsek én itt, mikor idegenként kezelnek. Majd a templomból kijövet azonnal autóba ültem és hazaindultam.

Ezután továbbra is ezek az egyre fárasztóbb, kioktató üzenetek voltak jellemzőek, majd mivel most lesz 1 éves a kicsi, szintén nem túl szívélyesen meghívtak, ismét egy félmondatban és ismét oldalakon keresztül ecsetelték,hogy nem vihetek, mire nincs szüksége a gyereknek és mibe nem kell beleszólni, nem kell sokáig maradni stb.

Szóval semmi kedvem már ezt csinálni,és mindenkinek jobb lenne ha egyáltalán el sem mennék, és nem is válaszolnék az üzeneteikre. Nekem már nincs motivációm a kapcsolattartásra, nekik pedig szem látomást teher vagyok. Az unoka pedig úgysem fog megismerni ha évente 2-szer találkozunk 20 percre.

ápr. 2. 09:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
91%

Lehetséges, hogy vannak bizonyos előzmények, amikről itt nem írsz. Jóhiszeműen úgy gondolom, hogy te sosem akartál rosszat vagy ártani nekik, de ez a szándékaid ellenére is megtörténhetett.

Ha szeretnél jobb kapcsolatot velük, akkor sajnos be kell tartanod a határokat amiket szabnak neked, és évente egyszer-kétszer találkozni velük. Esetleg ha úgy van, akkor rákérdezni, hogy átmehetsz-e egy órára, és akkor tényleg egy órára.

Nem tudom mi a teljes történet, simán lehetséges az is, hogy nem te vagy itt a rossz, hanem ők, láttam én már olyat is, hogy a fiatalokkal volt a baj és nem az anyóssal. De sajnos ilyen van.

ápr. 2. 12:07
 12/26 anonim ***** válasza:
17%
#7 Hát persze! Az a sok ártatlan fiatal, akiket ők nélkül utálnak az idősek! Ugyan már... 😂
ápr. 2. 12:23
 13/26 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező, ha így van, ahogy írod, akkor nagyon sajnállak.

Szerintem szakítsd meg a kapcsolatot. Valószínű a két fiatal üldözési mániás.

Jól tetted, hogy a templomból kilépve rögtön hazautaztál. Én a szülinapra sem mennék, küldesz egy szép képeslapot és ennyi.

ápr. 2. 13:14
 14/26 anonim ***** válasza:
56%

Jesszus mintha az én anyósom panaszkodna..

Mindig kifelejti, hogy úgy ordibált velem mint egy félőrült, úgy, hogy a kezében volt a nagyobbik gyerekem, mert neki "kijár a tisztelet"

Hogy kitessékelte a saját fia, mert az én családomat szidta azért, mert nem milliomosok, hogy én voltam a világ legszemetebb embere mert azt mertem mondani, hogy a kislányom az én gyerekem nem az ő meg nem született lánya.

Meg mert nem hagyom, hogy zsarnokoskodjon, zsarolja az egyetlen gyerekét.

ápr. 2. 14:39
 15/26 anonim ***** válasza:
40%
Az a baj, hogy itt mindenki hozzáteszi a saját lelki nyomorát, és feltételez.
ápr. 2. 15:12
 16/26 anonim ***** válasza:
92%
A kérdező nem írja le, hogy jutottak eddig. Valaminek történnie kellett, hogy így alakuljon a kapcsolat.
ápr. 2. 15:15
 17/26 anonim ***** válasza:
21%
Jól írta itt valaki pedig, azért ha igaz, amit ír a kérdező, akkor a fiáék enyhén szólva mentálisan betegek.
ápr. 2. 15:16
 18/26 anonim ***** válasza:
84%
Nem is fog reagálni semmire, mert akkor belezavarodna a sztoriba.
ápr. 2. 16:05
 19/26 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy hogy jutottunk ide. Mit akartok még tudni?
ápr. 2. 16:08
 20/26 anonim ***** válasza:
34%
Szakítsd meg (már ha nem kamu a kérdésed). Meg fogsz könnyebbülni. Amúgy meg, a kölyköt úgyis ellened fogják nevelni, tehát nem érdemes smúzolnod.
ápr. 2. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!