Felnőtt léterekre adtok a szüleitek szavára?
Ha valami döntés előtt beszélgettek róla a szülővel, de ő nem ért egyet veletek, esetleg elmondja az ellenvéleményét, akkor le is tesztek róla, gondolva, hogy igaza van?
Szeretném a hobbimat kicsit komolyabb szintre emelni, de nem igazán látják értelmét. Mivel külön élek már ezért pénzt nyilván nem kérnék tőlük, csak rosszulesik, hogy szerintük inkább ne csináljam, nem támogatják az ötletet.
Nem azt mondom, hogy elvették a kedvem, de más lett a hangulatom kicsit.
Végül is én is belátom, hogy hobbiról van szó és az csak viszi a pénzt, úgymond nem hoz semmi hasznot, tehát igazuk van, de ez tesz boldoggá, ezt szeretem csinálni. Amennyit meg tudok rá engedni anyagilag annyit áldozok rá. Ha majd nem futja rá, akkor űzöm ritkábban.
Úgy fogom fel, hogy költhetném drogokra és piára is, ahogy sokan, de az sem tetszene.
Már kamaszként sem, ugyanis félelmetesen ostobák és csk az a jó de KIZÁRÓLAG, amit ők elgondoltak. Semmi más.
Semmi, ha nem egyezik az övéikkel a véleményed, akkor ignorálnak vagy elmondják, mekkora idióta vagy.
Utolsó, az én szüleim ugyanez, főleg apám. Kegyetlenül buta és hiába akarod megmagyarázni, akkor is neki van igaza, ha el akarod magyarázni, arra futja neki, hogy őrjöng és ököllel püföli az arcodat. A saját életedbe semmi beleszólásod nincsen. Ellenben a fia a kedvence, ő neki mindent szabad.
Azt is felnőttként az alkesz apám dönti el, mikor merészlehetek orvoshoz menni, vagy dühbe jön és üt.
A saját életedbe nulla beleszólásod nincsen. Az van, amit ő gondol és rendelkezik fölötted. 16 éves korom óta ver, ha úgy gondolta, nyugtatókkal is elkábít.
Nagyon ostoba, például ilyen sima csalók is átverték, hogy "Karikó Katalin véredény higítóját" rendelte meg, visszavontam, magyaráztam neki, de én vagyok a szar.
A legrosszabb, hogy van akik kihasználták ezt. Például egy zaklató is felnőttként megkereste, hogy "szupertitkos rendőrségi megfigyelő, megy börtönbe a lánya, de ő elintézi, ha ezt meg azt csinál". Mikor már nagyon durván ment, meg le akartam állítani, apucinak arra futotta, hogy 30-szor ütötte a koponyámat teljes erőből, meg eltörte az orromat, megfenyegetett, hogy megöl.
Ilyen ember, mint apám, többször kétségbeesésembban az öngyilkosság is megfordult a fejemben, hogy ilyen ember meg a terrorja miatt tönkremenjen az élezem. Az öcsémnek meg a roma csajának az sem gond, ha részegen széttöri az autóját, vett neki egy ugyanolyat. Velem meg úgy beszél folyton, mint a kutyával, ha megérkeznek a nagyképűek nekem kuss van és ki kell szolgálnom őket.
Egy hobbit nem lehet másnak megmagyarázni, mert az csak neked, meg az ottani társaságodnak fontos. Ha náluk a költés jogos aránya más, mint szerinted, azt érdemes végiggondolni. De a döntés meg sokszor élethelyzet kérdése. Szóval helyetted nem tudjuk megtippelni se.
Légy önmagad!
A f@szomat érdekli. Már bocsánat, gondoltam röviden es velősen fogalmazom.
Őket sem érdekelte, hogy szorít a cipőm, éhes maradtam, nagyon fáradt vagy beteg vagyok.
Megkérdezem a párom meg a barátaim véleményét esetleg. Őket meg lehet válogatni, a rokonokat nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!