Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne tenni, ha egyre...

Mit lehetne tenni, ha egyre valószínűbb, hogy az apuka élettársa próbálja elmarni a gyerekeket az apjuktól?

Figyelt kérdés
Először nem értettem, hogy miért változik egyre negatívabb irányban az apa viselkedése, a legkisebb dolog miatt is leszidja a gyerekeket, ordít velük, kritizálja őket, legyen szó bármiről, akár öltözködés (lány - túl sportos, nem nőies), akár ételekkel kapcsolatban (nem eszi a kisebbik gyerek a fűszeres ételeket), akár tanulás (mindkét gyerek négyes átlagú - miért nem színötös mindkettő), ilyesmik... Aztán a gyerekek is többször mesélték, hogy az élettárs szokta nyitni a témákat vagy ha nem, akkor hergeli az apukát. Kiderült az is ma, hogy engem pedig gúnyol a gyerekeknek, lekezelően beszél rólam nekik. Mit tudnék tenni?
2024. márc. 31. 16:46
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
93%
És apuka ezt miért hagyja? Tudod, csak azt lehet bármiben befolyásolni, aki hagyja. Apuka gondolom nagyon intelligens minden téren.....
2024. márc. 31. 18:19
 12/39 A kérdező kommentje:

11: Az apuka konfliktuskerülő, ha nála erősebbnek ítéli meg a másikat. Csak azzal szemben keménykedik, akit magánál gyengébbnek tart. Sajnos erre túl későn jöttem rá, mert amíg egyenrangú félnek tartott, addig ezt nem érzékeltem.

Köszönöm a válaszokat, igazatok van, hogy az apának nem kéne hagynia befolyásolni magát. Valószínűleg azért hibáztatom a nőt, mert nem szeretném, ha a gyerekeim apa nélkül maradnának teljesen és ebben az élettársat látom akadályozó tényezőnek.

2024. márc. 31. 18:44
 13/39 anonim ***** válasza:
41%

4

Apuka egy üres fejű báb vagy mi?

Ne legyél már ennyire kretén. Ha az apa szeretné a gyerekeit, akkor nem lehetne befolyásolni.

2024. márc. 31. 18:59
 14/39 anonim ***** válasza:
85%

Az a helyzet, hogy ő ezt a ferfit szerette es szamara a masik nőt kézenfekvőbb hibáztatni. A nő megéri a penzet az biztos, de a ferfi hagy a rohadtságának teret.

Lehet, hogy a ferfi “új családot” akar. Elege van. A gyerekeid NEM maradnak apa nélkül, mert eddig SEM volt apjuk. Ez egy kappan

2024. márc. 31. 19:20
 15/39 anonim ***** válasza:
30%

Maskor ha ferfit választasz, nézd meg ha van jelleme es mi van a fejében. Ez nem derül ki 2 nap alatt. Legalabb 1 eve kell ismerd.

Ne csak a farokméret alapjan valassz meg hogy milyen a “kémia” mert nagyon ráfaragsz, sokadszorra is

2024. márc. 31. 19:51
 16/39 anonim ***** válasza:
33%

Apukával beszéltél már erről? Sokszor a gyerekek is másképp tudják ám előadni(drasztikusabban) mint ahogy valójában van.

Nálunk most volt itt a férjem gyereke és azt próbálta előadni, hogy őt veri otthon a nevelőapukája. Fél órás beszélgetés után szedtük ki belőle az igazat, hogy csak kokit ad a fejére, amikor 10x kéri meg valamire, de nem hajlandó megcsinálni. Nagyon másképp adta elő elsőre.

2024. márc. 31. 19:53
 17/39 anonim ***** válasza:
75%

Ja es a koki a fejére nem bántalmazás?

Durván az. Vagyis testi fenyítéssel kényszerítenek valakit valamire. Kis kokival ahogy te mondod. Az fájni is tud. Lenne neked benne részed!

Mindenesetre persze hogy bagatell, mert nem a te gyereked, ezért bagatellizálod es azt akarod, hogy pasid is azt tegye, ne törődjön es szarja le. Mert ez semmi

Ilyet mond hogy bantalmazzak, de szerinted semmi. Hat szerinted persze hogy az

2024. márc. 31. 19:57
 18/39 A kérdező kommentje:
15: 4 év után született a nagyobbik gyerekünk, tehát már elméletileg megismertem milyen. Erről az oldaláról viszont idáig nem ismertem, ez tény és való. A farokméretnek köze nincs az egészhez.
2024. márc. 31. 20:06
 19/39 A kérdező kommentje:
16: Az apuka volt, aki többször jelezte felém, hogy szerinte rosszul nevelem a gyerekeket, az indokok a kérdésben szerepelnek. Szóval sajnos nem túloznak a gyerekek, hogy direkt kötekszik az apukájuk.
2024. márc. 31. 20:09
 20/39 anonim ***** válasza:
67%
Mégsem ismerted, vagy nem akartad látni hogy milyen ember. Te mondtad, hogy meghunyàszkodó volt stb. Ez van.
2024. márc. 31. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!